به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ۸ کشور معاف از اجرای تحریم های ایران این روزها میزان واردات نفت شان از کشورمان را افزایش داده اند. همچنین با ایده ای نو پرداخت وجه نفت ایران از سوی این کشورها به پول ملی انجام می شود تا دلار دیگر نقشی در تبادلات اصلی ایران نداشته باشد.
بیشتر شدن توجه این کشورها به واردات نفت شان از ایران به دلیل تذکری بود که «برایان هوک» روز شنبه به آن ها داد.
طبق خبر رویترز، نماینده آمریکا در مسائل ایران در یک نشست خبری در ابوظبی پایتخت امارات اعلام کرد که واشنگتن به دنبال اعطای معافیت بیشتر در زمینه تحریمهای نفتی علیه ایران نیست.
هوک افزود: دلیل تصمیم قبلی برای اعطای معافیت جلوگیری از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی بود.
این مساله موجب شد تا کشورها زمان باقی مانده را غنیمت شمرده و تلاش داشته باشند که نفت مورد نیازشان را در این مدت تامین کنند.
اما حالا آمریکا که این روند مثبت در مراودات مالی ایران با ۸ کشور معاف شده را دیده نظر خود را تغییر داده و می گوید معافیت ها را ادامه خواهد داد.
براساس ترجمه ای که تسنیم داشته، رسانههای آمریکایی میگویند یکی از اهداف دولت ترامپ پایین نگه داشتن قیمت جهانی نفت است و در این شرایط احتمال دارد برای جلوگیری از افزایش قیمتها، معافیتها از تحریم اعمال شده بر واردات نفت خام ایران را تمدید کند.
طبق خبر شبکه سی ان بی سی آمریکا، دولت ترامپ احتمالا فضایی را برای ادامه صادرات نفت ایران فراهم میکند، که هدف آن فراهم کردن شرایط لازم برای پایین نگه داشتن قیمت جهانی نفت در ادامه سال جاری میلادی است.
این در حالی است که دولت ترامپ روز گذشته اظهار نظر دیگری راجع به تحریم های نفتی ایران داشته و اعلام کرده که این محدودیت ها را تا ۲۰۲۰ ادامه خواهد داد.
اسپوتنیک فارسی در این رابطه نوشت: وزارت انرژی ایالات متحده اعلام نمود که تحریم های آمریکا علیه بخش نفت ایران، که توسط رئیس جمهور دونالد ترامپ اعمال شده، حداقل تا پایان سال 2020، ادامه یابد.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی وزارت انرژی ایالات متحده در روز سه شنبه، این تحریم ها برای دوره 2019-2020 اعمال خواهد شد.
وزارت انرژی همچنین پیش بینی کرده است که معافیت های موقت از اقدامات تحریم ها علیه ایران برای برخی کشورها پس از انقضای ان در ماه مه سال جاری تمدید نخواهد شد.
این گزارش می گوید: اداره اطلاعات انرژی بر این عقیده است که تحریم های آمریکا علیه صادرات نفت ایران حداقل تا پایان دوره پیش بینی شده ادامه خواهد داشت.
وزارت انرژی ایالات متحده یادآور می شود: "علاوه بر این، انتظار می رود که استثنائات ایجاد شده برای هشت کشور که امکان خرید نفت ایران را دارند، پس از ماه مه 2019 تمدید نخواهد شد."
به گزارش شبستان، این ضد و نقیض های موجود حاکی از بلاتکلیفی دولت آمریکا در برابر وضعیت ایران دارد. این کشور که تلاش داشت فروش نفت ایران را به صفر برساند به این هدف خود نرسید و ناچار شد به خرید نفت ایران از سوی خریداران بزرگ تهران مجوز دهد. این مجوز هم دولت ترامپ را از افزایش قیمت جهانی نفت نجات داد هم بلای جان او شد.
حالا او به دنبال راه حلی برای کاهش قیمت نفت و همچنین به صفر رساندن فروش نفت ایران است به همین دلیل به صورت ساعتی و روزانه اظهارات و تصمیمات خود در قبال تحریم نفتی ایران را تغییر می دهد.
یادآور می شود، کشورهای چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، تایوان، ایتالیا و یونان از سوی آمریکا از تحریم نفتی ایران معاف شده اند و می توانند به خرید خود از ایران ادامه دهند. این کشورها در این دوران که می توانند همچنان نفتشان را از ایران تامین کنند دچار ضرر و زیان نمی شوند و مانند دیگر کشورهایی که از این تحریم ها متضرر شده اند آسیب نمی بینند.
هند به عنوان اولین منتفع تحت این معافیتها، اجازه دارد حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. همچنین چین که بزرگترین خریدار نفت ایران است، اجازه یافته تحت معافیتها ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. کره جنوبی و ژاپن نیز مجاز به خرید روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران هستند و ترکیه هم ۲۵ درصد خرید قبلی خود از ایران را اجازه یافته است. تایوان، ایتالیا و یونان نیز میزان معافیت خود را اعلام نکرده اند و به صورت چراغ خاموش در حال اجرای این معافیت ها هستند./
نظر شما