به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسین امامی» امروز (25 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: آب یکی از مسائل اصلی و دغدغه های استان خراسان جنوبی است چرا که بخش زیادی از سرمایهگذاریها در بخش کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به خشکسالی های استان، گفت: با همراهی مردم و رسانه ها هیچ دغدغه ای برای بحث آب استان وجود ندارد و مطمئن هستم آب استان به سمت پایداری و تعادل میرود و برنامه های عملیاتی بزرگی نیز وجود دارد که در چارچوب آن جلو خواهیم رفت.
نمیگذاریم هیچ سرمایهگذاری در استان دغدغه تامین آب داشته باشد
امامی با بیان اینکه بخش آب جزو زیرساختها است، افزود: در خراسان جنوبی پتانسیل های فراوانی دارد که باید بخش زیرساخت را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم و ما نمیگذاریم هیچ سرمایهگذاری در استان دغدغه تامین آب داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون در این سالها اجازه ندادیم هیچ شهری در استان دچار تنش آبی شود، ادامه داد: تامین سرمایه برای آبرسانی به روستاها بسیار هزینه بر است لذا چالش ما تامین منابع مالی برای احداث مجتمع آبرسانی و سرانه انشعابات در روستاها است.
سازگاری با کم آبی از برنامه های کلان است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بیان کرد: وضعیت کنونی آب استان نتیجه بی تدبیری مسئولان است و ما خودمان به اشتباهات تاریخی سه دهه گذشته در این حوزه واقف شدیم و در حال اصلاح آن هستیم و برنامه کلان ما سازگاری با کم آبی است که هدف آن صیانت از سرمایه گذاری مردم در استان است.
امامی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی باید سهم مناسبی از اعتبارات توسعه ای کشور را بخصوص در بخش آب بگیرد، افزود: در حال حاضر تناسبی بین اعتبارات اختصاص یافته به غرب و شرق کشور وجود ندارد.
7.5 میلیون مترمکعب کسری مخازن آب خراسان جنوبی جبران شد
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کسری مخازن آب در استان حدود 120 میلیون متر مکعب است، گفت: امسال با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی کسری مخازن آب از 127 به 119.5 میلیون متر مکعب کاهش یافت که 7.5 میلیون متر مکعب کسری مخازن آب سفرههای زیرزمینی جبران و بهبود یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بیان کرد: کسری مخازن آب استان در برنامه ششم توسعه باید به صفر برسد و در افق 20 ساله کسری مخزن انباشته جبران شود.
پلمپ 35 حلقه چاه غیرمجاز در خراسان جنوبی
امامی با بیان اینکه 300 حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که سالانه کمتر از شش میلیون مترمکعب به صورت غیرمجاز برداشت میکنند، گفت: از ابتدای امسال 35 حلقه چاه غیر مجاز پلمپ شده و برای پلمپ 30 حلقه چاه غیرمجاز دیگر نیز دستور قضایی گرفته شده است.
وی به تصفیه خانه آب شرب در بیرجند اشاره کرد و اظهار داشت: برای این تصفیه خانه هیچ هزینه بهرهبرداری پیش بینی نشده بود و محدودیت تامین اعتبار داشتیم لذا طی مکاتبه ای با سازمان برنامه و بودجه کشور مبلغ 5 میلیارد تومان از محل ماده 10 و 12 مدیریت بحران برای تصفیه خانه آب بیرجند در سال جاری اعتبار گرفتیم اما هنوز تخصیص پیدا نکرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مجوز خرید تضمینی آب تصفیه خانه بیرجند گرفته شده، بیان داشت: بهره برداری از این تصفیه خانه تا 15 سال از محل اعتبارات متمرکز ملی به بخش خصوصی واگذار می شود.
کیفیت آب بیرجند در حد مجاز است
امامی با تاکید بر اینکه کیفیت آب شرب بیرجند در حد استاندارد است، افزود: اما به دلیل وجود منیزیم بالا میزان گوارایی آب خیلی مناسب نیست.
وی به انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرق کشور اشاره و ادامه داد: این طرح به وقت خودش و با حل مقدمات انجام خواهد شد.
شناسایی آبهای ژرف خراسان جنوبی در حال انجام است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی آبهای ژرف در استان نیز گفت: در این راستا نقاط مستعد در نوار مرزی شرق و غرب استان شناسایی شده اما با توجه به تصمیم کلان کشور بعد از اینکه چاه سیستان جمع بندی شد با اشتفاده از تجربیات آن در مورد خراسان جنوبی تصمیم گیری می شود.
امامی تاکید کرد: برنامه ما برای تامین آب شرب استان بیشتر استفاده از آبهای نامتعارف و دشت های بکر است چرا که در حال حاضر از 40 محدود مطالعاتی دشت های خراسان جنوبی 26 دشت ممنوعه و بحرانی و 14 دشت آزاد است که آبهای آن شور است که شیرینسازی آن برای استفاده در دستور کار است.
به گفته وی اما برای نیازهای توسعه ای استان نیاز به انتقال آب از دریای عمان داریم که تامین بخش آب شرب توسط وزارت نیرو با میزان مورد نیاز خرید تضمینی خواهد شد.
بارورسازی ابرها در شرایط مساعد جوی انجام میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با تاکید بارورسازی ابرها به روش پهپادی و پروازی در استان مصوب است و در شرایط مساعد جوی انجام میشود، گفت: روش پهپادی با تکیه بر توان داخلی و همکاری نیروی هوافضای سپاه پاسداران است که در آذرماه دو مرحله آزمایشی در مقیاس محدود انجام شده است.
امامی اظهار داشت: روان آبها در استان خراسان جنوبی مقیاس آن کمتر از 400 میلیون مترمکعب است.
وی در پایان با اشاره به اینکه باید حریم رودخانه ها آزادسازی شود، عنوان کرد: پوشش کانال در برخی مناطق شهر بیرجند برای عبور سیلاب ظرفیت لازم را ندارد و باید کانال توسعه یابد.
نظر شما