به گزارش خبرگزاری شبستان از خوسف، «هادی بیجاری» دوشنبه (24 دی) در جلسه بررسی مشکلات تعاونی های کشاورزی اظهار کرد: کمبود و عدم توزیع نهاده های دامی از سوی پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی خراسان جنوبی پیگیری و رفع می شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: تنها راه حل مشکل تعاونی های کشاورزی شهرستان خوسف درخصوص اعتبارات و تسهیلات تعاونی های کشاورزی، تقویت و رفتن به سوی صندوق توسعه بخش کشاورزی است و نیازی به بانک کشاورزی نیست.
همچنین فرماندار خوسف در این جلسه از مسئولان استانی خواست تا دو ماه دیگر مشکلات تعاونی ها را که بارها در جلسات مختلف شهرستانی و استانی و به صورت حضوری با مسئولان مربوطه به نتیجه نرسیده را تعیین تکلیف کنند.
«محمد شفیعی» در این جلسه قول داد جلسه مشترکی با امور مالیاتی، تامین اجتماعی و همچنین استاندار برای رفع مشکلات تعاونی ها تشکیل دهد.
وی با بیان اینکه زندگی 66 درصد مردم شهرستان خوسف وابسته به کشاورزی ودامداری است، افزود: شرکت تعاونی های کشاورزی به عنوان واسطه بین مردم و دولت فعالیت دارند که باید بیشتر به آنها بها داد.
فرماندار خوسف تصریح کرد: بیشتر شرکت تعاونی های شهرستان خوسف با مشکلات مالیاتی که مربوط به سنوات قبل بوده درگیر هستند که اگر مشکل مالیاتی آنها حل نشود، این تشکل ها تعطیل می شوند.
مدیرسازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه شهرستان خوسف 14 تشکل کشاورزی فعال دارد، اظهار کرد: در این تشکل ها 13 هزار نفر عضو این تشکل ها هستند که بخش زیادی از فعالیت های کشاورزی و خدماتی در قالب این تشکل ها انجام می شود.
«غلامرضا قربانی» با اشاره به اینکه تشکل ها بهترین بستر فعالیت های کشاورزی هستند، اضافه کرد: سال گذشته در قالب همین تشکل ها چهار تن زعفران از کشاورزان خریداری و در بستر مناسب به فروش رسیده است.
همچنین عضو موسسه رهجویان توسعه و پیشرفت شهرستان خوسف در این جلسه، یادآور شد: مسئولان جهاد کشاورزی باید به منظور استفاده بهینه از آب چاه های منطقه سرچاه عماری و راندمان بیشتر، کشاورزان را به سمت محصولات پرسود و درخت کاری هدایت کنند.
«مهدی قاسمی» مدیر عامل شرکت پیام دام خوسف که در این جلسه حضور داشت، از افزایش قیمت سبوس و تاخیر در تحویل آذوقه دام خبر داد و گفت: افزایش قیمت سبوس مشکلی است که این تعاونی را با مشکل جدی روبرو کرده است.
وی ادامه داد: تاخیر در تحویل سبوس سبب تلف شدن دام ها و نارضایتی اعضای این تعاونی می شود.
«رضا کمیلی»، رئیس اتحادیه مرغداران خوسف هم در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود در بازار و گرانی نهاده ها، گفت: جوجه ریزی در مرغداری ها ۵۰ درصد کاهش یافته است.
وی از تعطیلی ۵۰ درصد واحدهای گوشتی خبر داد و ادامه داد: تعطیلی واحدهای گوشتی به عدم نظارت و توزیع نهاده های دامی بر می گردد و باعث زیان تولید کننده می شود.
مدیر عامل تعاونی تولیدی سبزآفرینان خوسف هم با بیان اینکه شهرستان خوسف، قطب عناب استان خراسان جنوبی است، خاطرنشان کرد: در خصوص نگهداری این محصول، یک ترمینال ضبط عناب را پیگیری کرده ایم که صندوق کارآفرینی از شرکت تعاونی سبزآفرینان ۱۰ ضامن یا سند مالکیت خواسته است که برای ما مقدور نبوده که در این راستا به سرمایه گذاران متوسل شدیم و چند نفر اعلام آمادگی کرده اند و امیدواریم این مهم عملی شود.
«علیرضا اکبری» همچنین از راه اندازی جمعه بازار تقاب با همکاری دهیاری، جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان خبر داد و افزود: با توجه به موقعیت شرکت در حاشیه جاده ترانزیتی بیرجند- کرمان امیدواریم به زودی این جمعه بازار راه اندازی شود.
«عبداللهی» مدیرعامل شرکت تعاونی ایمان جلگه ماژان هم در این جلسه از بدهی های قبلی این تعاونی خبر داد و افزود: به دلیل ورشکستگی، این شرکت دوباره احیاء شد و بخشی از بدهی ها پرداخت و هنوز ۹۰۰ میلیون ریال باقی مانده که تقاضای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت داریم.
در این جلسه مشکلات مدیرعامل شرکت ها و تعاونی های پیام دام، مرغداران، سبزآفرینان، مالک اشتر ماژان، سهامی زراعی سرچاه عماری و گلخانه داران بررسی شد.
مهمترین مشکلات مشترک این تعاونی ها عدم اجرایی بندهای اساسنامه تشکل ها توسط ادارات، گرانی، کمبود و عدم توزیع نهاده های دامی از سوی پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی استان، مالیات های سنگین، سخت گیری های تامین اجتماعی، عدم استمهال وام ها، عدم توان پرداخت وام ها، معوقات بانکی و نارضایتی از بانک کشاورزی بود.
نظر شما