عدم حمایت از دامداران تا نگرانی از کاهش جمعیت دام مولد خراسان جنوبی

در سال های اخیر خشکسالی‌ها و عدم حمایت و ایجاد محدویت‌ها در خراسان جنوبی موجب ورشکستگی دامداران و کاهش جمعیت دام مولد استان شده که این امر موجب نگرانی دامداران شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه هیأت اندیشه ورزی سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی امروز (دوشنبه 24 دی) با محوریت بررسی وضعیت دام در استان خراسان جنوبی برگزار شد.

 

«سید محمود هاشمی زاده»، دامدار نظام صنفی سربیشه در این جلسه با اشاره به اینکه وضعیت موجود دام نتیجه سیاست های اتخادی است، افزود: حمایت‌ها به گونه ای نبوده که در تلاطم های اقتصادی وضعیت را سروسامان دهیم.

 

نگرانی از کاهش جمعیت دام مولد در خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه قیمت دام در مقطعی بسیار پایین است اما تصمیم‌گیرندگان و سیاست‌گذاران اقتصادی کشور ساکت هستند، گفت: بارها تشکل ها و شرکت‌ تعاونی های دامداری برای مشکلاتشان فریاد می‌زنند اما مسئولان توجه نمی‌کنند.

 

دامدار نظام صنفی سربیشه ادامه داد: در شرایطی که قیمت دام در استان‌های مجاور با شرایط اقلیمی مناسب‌تر افزایش یافته اما در خراسان جنوبی مسئولان نمی توانند قیمت ها را متعادل با استان مجاور تعیین کنند.

 

به گفته وی در گارگروه های تعیین قیمت، استان به هیچ وجه راضی نمی‌شوند قیمت دام افزایش یابد لذا مردم خراسان جنوبی مجبور هستند از دام مشکل دار استفاده کنند و بهترین دام‌ها از استان به دلیل تفاوت قیمت خارج می‌شود.

 

عدم حمایت منطقه ای از دامداران استان

دامدار نظام صنفی سربیشه با تاکید بر اینکه حمایت و سیاست‌گذاری های موجود از دامداران استان جامع و منطقی نیست، عنوان کرد: در استان‌های مجاور سازمان های دولتی کرایه حمل نهاده‌ها را می‌دهند و از دامداران حمایت می شود اما در  خراسان جنوبی هرگز این خبرها نیست! نهایت در استان سبوس به کارخانجاتی خاص داده می شود که وقتی به دست دامدار می‌رسد یارانه دولتی هم نصیبش نمی‌شود.

 

هاشمی زاده با بیان اینکه متولیان امر برنامه‌ریزی به گونه ای نکردند که دام موجود استان حفظ شود، گفت: در سال‌های اخیر خشکسالی‌ها و عدم حمایت و ایجاد محدودیت‌ها موجب ورشکستگی دامداران و کاهش جمعیت دام مولد در استان شده و این امر نگران کننده است.

 

به گفته وی باید از دامداران به جهت حفظ امنیت غذایی مردم حمایت شود اما متاسفانه دولت‌ها در سیاست گذاری‌های بخش کشاورزی سلیقه‌ای عمل کردند.

 

وضعیت دام خراسان جنوبی بحرانی است

دامدار نظام صنفی سربیشه با تاکید بر اینکه وضعیت دام استان بحرانی است، افزود: در این راستا ضمن برنامه ریزی و قیمت گذاری واقعی باید از دامداران حمایت منطقه ای جدی شود.

 

هاشمی زاده بیان کرد: در شرایط فعلی هم قیمت واقعی دام زنده 25 تا 27 هزار تومان باید باشد نه 35 هزار تومان؛ اما به دلیل سیاست‌گذاری‌ها اشتباه شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم.

 

وی بر ساماندهی جمعیت دام مولد و داخلی تاکید کرد و ادامه داد: باید ورود دام مولد به خراسان جنوبی حمایت شود و اگر سیاست‌گذاری و حمایت‌ منطقه ای خوبی شود وضعیت بحران دام طی مدت شش تا یکسال در استان رفع می شود.

 

فرایند طولانی  صدور مجوز دام در خراسان جنوبی

«حسن رومنجانی» مسئول بسیج مهندسین کشاورزی شهرستان خوسف و از دامداران نمونه هم در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر استان‌های مختلف متقاضی خرید دام از استان با قیمت بالا هستند.

 

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته مجوز دام یک هفته ای صادر می‌شد، عنوان کرد: اما در شرایط فعلی از جیب دامداران نظام مهندسی و نظام پزشکی دامداری راه اندازی کردند و حدود یکسال اخذ مجوز دام طول می‌کشد.

 

ضرورت آموزش به دامداران

«غلامرضا کلنگی خواه»، یکی از دامداران سربیشه نیز در این جلسه با بیان اینکه دام مولد در استان موجود نیست و خراسان جنوبی دچار فقر دام مولد شده است، گفت: دامداری شغلی است که اگر درست انجام شود در کوتاه ترین زمان جواب می‌دهد و اشتغال برای جوانان ایجاد می شود.

 

وی بیان کرد: قیمت متعادل دام اکنون باید بین 25 تا 30 هزار تومان باشد و بحث آموزش چه در زمینه نحوه استفاده از داروهای دامی و چه در زمینه نحوه پرورش دام باید مورد توجه قرار یگرد

 

الگوی مصرف گوشت اصلاح شود

«محمد حسین رخشانی»، رئیس کارگروه اقتصادی مجمع بسیج استان خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه کشور در مسیر توسعه گام برمی‌دارد، گفت: بسیاری از زیرساخت‌ها توسعه نیافته است و باید هر فعالیتی که انجام می‌دهیم حاشیه سود آن منفی نباشد و بهای فروش منهای هزینه های متغیر آن باشد.

 

وی با بیان اینکه باید الگوی مصرف در کشور اصلاح شود، گفت: مصرف بی رویه مضر است و متاسفانه مصرف گوشت در کشور بسیار است.

 

رخشانی با اشاره به قاچاق دام، عنوان کرد: تفاوت قیمت‌ها موجب رونق و ایجاد قاچاق در این امر می‌شود و متاسفانه تفاوت قیمت در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

 

رئیس کارگروه اقتصادی مجمع بسیج استان خراسان جنوبی تاکید کرد: تمام دولت‌ها ضربه‌های بزرگ اقتصادی به کشور زدند چرا که در دولت اول اقتصاد را مانند فنری جمع کردند اما در دولت دوم این مهم را رها کردند بنابراین بازتاب مخرب آن بیشتر شده است.

 

شیوه‌های نظارتی بر قاچاق دام اثرگذار و جذاب باشد نه دستوری

وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم چالش های اقتصادی تبدیل به بحران شود، گفت: انتظار است تفاوت قیمت ها در فاصله های زمانی طولانی باشد و نگران این هستیم که دوره این امر آن در حال کاهش است.

 

رخشانی با بیان اهمیت اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران پتانسل جهش اقتصادی را دارد باید در زمینه تولید مواد غذایی و مصرف آن در کشور توجه شود و کالاهای اساسی اگر کشوری در معرض خطر قرار بگیرد مسائل امنیت به دنبال خواهد داشت لذا نباید اجازه دهیم به کالاهای اساسی کشور خدشه وارد شود.

 

رئیس کارگروه اقتصادی مجمع بسیج استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر کشوری در زمینه صادارات کالاهای اساسی حرف برای گفتن داشته باشد آینده آن روشن‌تر است، افزود: در زمینه قاچاق باید شیوه های نظارتی اثرگذار و جذاب باشد نه دستوری.

 

 

گزارش: زهرا مهرور

 

کد خبر 756719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha