به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، جمهوری اسلامی ایران همکاری های خود با سوریه در زمینه بازسازی این کشور را از ماه ها قبل کلید زده است. این امر موجب شده تا رقابت جدیدی در سوریه بر سر بازسازی این کشور صورت بگیرد.
آمریکا که به هر نحوی تلاش دارد قدرت ایران در منطقه را کاهش دهد این بار در خصوص حضور ایران در بازسازی سوریه دچار مشکل شده و به دنبال بهانه ای برای کوتاه کردن دست تهران در دمشق است.
بنابراین گزارش، «برایان هوک»، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران ارائه کمک برای بازسازی سوریه را به خروج کامل ایران از این کشور مشروط کرد.
طبق ترجمه خبرگزاری فارس، وی در مصاحبه با شبکه خبری سی ان بی سی گفت: «ما به این فکر میکنیم که اگر با همگان در منطقه همکاری کنیم و دیپلماسیمان را آن طوری طراحی کنیم که میخواهیم، میتوانیم از شر تمامی نیروهای تحت کنترل ایران خارج شویم.»
هوک افزود: «اجازه نمیدهیم آنها در سوریه همان کاری را که در لبنان کردند انجام دهند و ما جلوی کمکها برای بازسازی [سوریه] را خواهیم گرفت. ابزارهای متعددی برای رسیدن به آن هدف در اختیار داریم.»
این در حالی است که با خروج داعش از سوریه ایران تلاش خود به منظور بازسازی این کشور را آغاز کرد.
سازمان جهاد سازندگی کشورمان شعبه ای از سال 2015 در سوریه فعال کرده که پروژه هایی را با هدف خدمات رسانی و توسعه انسانی پوشش داده و در مناطقی که ارتش سوریه توانسته است از دست تروریست ها پس بگیرد، فعال است.
چندی پیش نیز شبکه خبری العالم گزارشی از بازسازی های صورت گرفته از سوی سازمان جهاد سازندگی ارایه داده بود که براساس این گزارش، سازمان جهاد سازندگی در حال حاضر نقشی موثر در بازسازی شهر حلب بعد از بازپس گیری این شهر از دست تروریست ها ایفا کرده است. این سازمان بزرگترین بیمارستان در اطراف شمال حلب را در شهر نبل راه اندازی کرده و بسیاری از مدارسی که در زمان جنگ حلب آسیب دیده اند را بازسازی کرده است. همچنان کار انتقال ده ها تن مواد غذایی به افراد مورد نیاز در حلب و محیط پیرامونی آن را نیز سازمان جهاد سازندگی بر عهده دارد.
این سازمان همچنین حضور موثری در منطقه شرقی سوریه به خصوص استان دیرالزور دارد. سازمان جهاد سازندگی در سال 2017 در منطقه القصور در شهر دیرالزور یک بیمارستان میدانی ساخته است که به شهروندان سوری خدمات رسانی می کند.
یادآور می شود، ایران با روسیه و عربستان در زمینه بازسازی سوریه به رقابت پرداخته و توانسته بیش از این دو کشور در این خصوص اقدام کند. عربستان نیز تلاش می کند با بازگشایی سفارت کشورهای هم پیمانش همچون امارات متحده عربی و بحرین در دمشق پروژه های عمرانی سوریه را در دست بگیرد.
اما ایران از طریق وزارت راه و شهرسازی زمینه اجرای پروژه های عمرانی سوریه توسط بخش خصوصی را فراهم کرده و در ماه گذشته با سفر «محمد اسلامی» به دمشق تفاهم نامه های لازم در این زمینه میان او و وزیر تجارت سوریه به امضا رسید./
نظر شما