«علیموسیخانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان اظهار کرد: کشت کلزا امسال افزایش خوبی از نظر سطح کشت در استان داشته و بسیاری از کشاورزان ما برای نخستین بار است که این محصول را کشت میکنند.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در استفاده از مصرف بذر تاکید داشتیم که در هکتار بیش از 4 کیلو بذر کلزا کشاورزان استفاده نکنند ولی در بازدیدها شاهد هستیم که مزارع کلزا تراکم بالایی دارند.
موسیخانی یادآور شد: در دیماه بهترین فرصت برای کاهش تراکم مزارع کلزا است و یا به وسیله دستی و یا به وسیله ادوات کشاورزی مثل پنج غازی نیاز است که میزان تراکم کلزا را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: کلزا گیاهی است که شاخهبندی و ریشه عمیق دارد و نیاز دارد فضایی به لحاظ خاک و قسمت هوایی گیاهی داشته باشد تا بتواند پتانسیل عملکرد خوبی ایجاد کند.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان یادآور شد: تراکم در 50 تا 60 بوته در متر مربع برای مزارع کلزا مناسب است و از کشاورزان درخواست داریم به این موضوع توجه داشته باشند، کنترل علفهای هرز از دیگر موضوعاتی است که کشاورزان باید به آن توجه داشته باشند در بهمن ماه کلزا رشد زیاد خواهد داشت و کشاورزانی که به این موضوع توجه نکنند در آینده آسیب میبینند.
موسیخانی تاکید کرد: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی انجام شده در مورد دمای پایین سطح، توصیه به کودپاشی نمیکنیم چرا که زیر 5 درجه سانتیگراد اثر کودهای شیمایی نیز کم است و اوایل بهمنما کود اوره به میزان 150 کیلوگرم و یا کود سولفات آمونیوم در حد 200 کلیوگرم در هکتار یا ترکیبی از این دو را به کشاورزان توصیه میکنیم.
وی یادآور شد: در مورد بیماریهای کلزا نیز کشاورزان از سطح مزارع بازدید داشته باشند و با کارشناسان جهاد کشاورزی نیز در این خصوص مشورت کنند.
نظر شما