به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت، «محمد حسن عاقل منش» در جلسه برنامه ریزی فصل دوم تئاتر خیابانی دائم رشت با اشاره به برگزاری این تئاتر، گفت: با پیگیریهای مجموعه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت یک اتفاق خوب در شهر رشت رقم خورد که سامان خلیلیان، مدیر کانون تئاتر خیابانی کشور از آن به عنوان یک نمونه برای سایر استانها جهت الگو گیری یاد کرد.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر رشت با مثبت خواندن حضور همه جانبه هنرمندان در اجرای پروژه تئاتر خیابانی دائم، برخی از نقایص فصل اول این پروژه را برشمرد و بر لزوم رفع کاستیها و ارائه کارهای با کیفیت و در خور مردم فهیم شهر رشت در فصل دوم آن تأکید ورزید.
وی با اشاره به داوری سه چهره شاخص تئاتر کشور در جشن پایان فصل اول تئاتر خیابانی دائم و بیانیه سامان خلیلیان در اختتامیه این برنامه، گفت: در بیانیه سامان خلیلیان بر دو نکته تأکید شد. نکته اول لزوم آموزش بیشتر به هنرمندان تئاتر رشت و نکته دوم برگزاری استانی تئاترهای خیابانی بود که امیدواریم با توجه و عمل به موارد ذکر شده ارتقاء فعالیت های تئاتر را شاهد باشیم.
عاقل منش با بیان اینکه چهار گروه منتخب جشن پایان فصل اول تئاتر خیابانی دائم رشت به صورت تشویقی چهار هفته متوالی اجرای مجدد خواهند داشت و پس از آن ها نیز سه منتخب جشنواره فجر امسال به اجرا می پردازند، افزود: در طی این مدت میبایست برنامه ریزیهای مناسب به منظور آغاز فصل دوم تئاتر خیابانی دائم، پرداخت مطالبات باقیمانده هنرمندان و بهبود کیفیت آثار در فصل دوم صورت پذیرد.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر رشت بر لزوم ایجاد دبیرخانه دائمی روز رشت و بهره گیری از توان تمام سمن ها و نهادها و همچنین ایده پردازی در این زمینه تأکید کرد و گفت: باید روز رشت را همگانی کنیم و به واسطه روز رشت توانمندی ها و پتانسیل های فراوان موجود در نهادها و دستگاه ها را شناسایی و در گرامی داشت روز رشت در سال های آتی نسبت به ارائه آن ها اهتمام ورزیم.
«علیرضا حسنی» در این جلسه با اشاره به سخنان سامان خلیلیان که تئاتر خیابانی دائم رشت را الگویی در این زمینه در کشور خواند، اشاره کرد و گفت: مدیر کانون تئاتر خیابانی کشور در اختتامیه جشن پایان فصل تئاتر خیابانی دائم بر ارتقاء کیفیت آثار و آموزش بیشتر تأکید ورزید. در همین راستا سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت جلسات آسیب شناسی با عوامل اجرایی فصل اول تئاتر خیابانی دائم برگزار نمود تا بابازنگری ها و اصلاح رویه ها، ارتقاء کیفیت تئاتر ها در فصل دوم را رقم بزند.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با اشاره به دغدغه سازمان در زمینه پرداخت حق الزحمه هنرمندان که به عنوان یک اهرم انگیزشی عمل می کند، گفت: خواست ما این است که با حمایت مالی و با تعریف سازو کار مناسب برای پرداختها، ضمانتهای لازم برای پرداخت به گروهها را دریافت کنیم تا با رفع این دغدغه بتوانیم فصل دوم تئاتر خیابانی دائم را بهتر از پیش آغاز کنیم.
«امیر حسین علوی» نیز از تلاش مجموعه شهرداری رشت جهت برگزاری تئاتر خیابانی دائم تقدیر و تشکر کرد و گفت: توجه به مباحث فرهنگی و فعالیتهای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت در ذیل هدایت شورا در این دوره رنگ وبویی متفاوت یافت.
رییس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به پیشینه هنر و تئاتر در استان و درخشش هنرمندان گیلانی در سطح ملی گفت: این موضوع نشان دهنده پتانسیل بالای این استان در این زمینه است.
وی توجه به محتوای آثار را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: باید بیش از پیش نسبت به محتوای آثار دقت نظر وجود داشته باشد و در تئاترها به موضوعاتی چون فرهنگ شهروندی و فرهنگ عمومی اجتماعی با هدف تأثیرگذاری بر روی نقاطی که نیاز به اثر مثبت دارند، پرداخته شود.
علوی جذب اسپانسر را موضوعی اجتناب ناپذیر عنوان کرد و بر یافتن مدل و شیوه ای مناسب برای جذب اسپانسر در این امر تأکید ورزید.
وی با بیان اینکه نسبت به برگزاری مسابقات فصلی استانی به منظور شرکت و رقابت گروه های تئاتری از سراسر استان برنامه ریزی و اهتمام صورت گیرد، افزود: با برگزاری چنین جشنواره هایی، امکان هم افزایی و انتقال تجربیات بین گروه های تئاتر فراهم میشود.
علوی به شرایط مالی شهرداری و ضعفها و مشکلات موجود در این حوزه اشاره کرد و گفت: وظیفه همه ما در مجموعه شهرداری این است که در هزینهها صرفهجویی کنیم و از طرفی چون نگاه درآمد زایی در حوزه فرهنگ وجود ندارد، می بایست با پویا ساختن سازمانها، از همه ظرفیتها برای کسب درآمد استفاده شود.
وی در پایان بر لزوم بهره گیری از خلاقیت و نوآوری در همه حوزه ها در جهت افزایش درآمدها و کاهش هزینه ها تأکید ورزید و گفت: شورای اسلامی شهر رشت نیز هر جا که لازم باشد از فعالیت های فرهنگی حمایت خواهد کرد.
نظر شما