حضرت زینب(س) الگوی ولایتمداری برای همه زنان و مردان در طول تاریخ

رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران گفت: قرآن حضرت مریم(س) و حضرت آسیه(س) را الگوی معرفت و ایمان زنان و مردان جهان معرفی کرده است؛ حضرت زینب(س) نیز الگوی ولایتمداری برای همه زنان و مردان در طول تاریخ است.

حجت الاسلام والمسلمین حسین کبیریان در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره ولایتمداری حضرت زینب(س) گفت: حضرت زینب(س) در خاندانی چشم به جهان گشود که ولایتمداری در بالاترین میزان خود در آن موج می‌زد.

 رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران افزود: پیش از ایشان حضرت خدیجه(س) این بانوی بزرگ جهان اسلام با اهدای همه اموال خود به پیامبر(ص) برای گسترس اسلام در بین مردم و تحمل هر نوع سختی در این مسیر ولایتمداری خود را به اثبات رساندند.

رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران در ادامه بیان کرد: همچنین حضرت زهرا(س) مادر حضرت زینب(س) پس از وفات رسول خدا(ص) در دفاع از حق خلافت امیرمومنان امام علی(ع) در ولایتمداری خود تا جایی ایستادگی کرد که در این راه آزار و اذیت فراوان دیده و در نهایت جان خود را از دست داده و به شهادت رسیدند.

حجت الاسلام والمسلمین کبیریان  ولایتمداری امیرمومنان امام علی(ع)، عنوان کرد: حضرت نیز در دفاع از پیامبر گرامی اسلام(ص) بارها در جنگ‌ها و بسیاری موارد دیگر از جان خود گذشت کردند؛ یک نمونه آن لیله المبیت شبی است که 40 نفر از هر قبیله قریش نقشه قتل پیامبر(ص) را کشیده بودند حضرت در رختخواب پیامبر(ص) خوابیدند که دشمنان را گمراه کرده و پیامبر(ص) فرصتی برای خارج شدن از مکه پیدا کنند، به این ترتیب امیرمومنان امام علی خطر مرگ را به جان خریدند.

وی با بیان اینکه نمونه‌های اینچنینی از ولایتمداری در خاندان اهل‌بیت(ع) فراوان است که اینجا مجال بیان آن نیست؛ اظهار کرد: حضرت زینب(س) در چنین خانواده‌ ولایتمداری تربیت شدند، اوج ولایتمداری حضرت در واقعه کربلا جلوه کرد چه از زمانی که به همراه برادر خود امام حسین(ع) حرکت کرده و وارد سرزمین کربلا شدند و و چه زمانی که پس از آن همه مصیبت در واقعه عاشورا به اسارت رفتند در حالی که حامی و نجات دهنده جان امام سجاد(ع) بودند.

رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران افزود: پس از شهادت امام حسین(ع) دشمنان قصد داشتند با به آتش کشیدن خیمه‌ها امام سجاد(ع) را در خیمه‌ها به آتش کشیده و او را به کشتن دهند اما حضرت زینب(س) همواره در کنار امام بودند و ایشان را یاری می‌کردند؛ هنگامی که در کاخ یزید قصد کردند که امام سجاد(ع) را به شهادت برسانند حضرت زینب(س) با رشادت تمام فریاد برآوردند که اگر بخواهید او را بکشید در ابتدا باید مرا که یک زن هستم بکشید؛ چون برای اعراب قتل یک زن ننگ بود از این کار منصرف شدند.

حجت الاسلام والمسلمین کبیریان ابراز کرد: نمونه دیگر ولایتمداری حضرت زینب(س) در واقعه کربلا زمانی است که دو فرزند رشید خود عون و محمد را به یاری امام حسین(ع) فرستادند و نه تنها لحظه شهادت که حتی پس از آن هم نامی از آنها نبردند که مبادا امام حسین(ع) کوچکترین اظهار شرمندگی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه زندگی حضرت زینب(س) در همه برهه‌ها از دوران کودکی تا زمان وفات بر اساس ولایتمداری بود، اظهار کرد: شرط ازدواج حضرت زینب(س) بسیار مشهور است که از همان ابتدا به همسر خود فرموده بودند با برادرشان امام حسین(ع) به عنوان امام هر جا برود ایشان هم با امام خود همراه خواهند شد.

رئیس حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران با بیان اینکه حضرت زینب(س) درباره ولایتمداری نه تنها الگوی زنان که حتی الگوی مردان هم هستند، عنوان کرد: همانگونه که قرآن کریم حضرت مریم(س) و حضرت آسیه(س) را به عنوان الگوی معرفت و ایمان برای زنان و مردان جهان معرفی کرده است حضرت زینب(س) نیز الگوی ولایتمداری برای همه زنان و مردان در طول تاریخ است. اما از این جهت که حضرت زینب(س) یک بانو هستند زنان به صورت ویژه باید از ایشان الگوگیری داشته باشند و تحت امر ولایت قرار بگیرند.

حجت الاسلام والمسلمین کبیریان در توصیه‌ای به طلاب خواهر برای الگوگیری از ولایتمداری حضرت زینب(س)، خاطرنشان کرد: علم‌آموزی دینی و تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع) در بین اقشار مختلف جامعه به خصوص بین بانوان که تربیت نسل فردای جامعه در دست آنان است و رعایت سبک زندگی اسلامی در همه ابعاد آن از جمله شیوه‌های ولایتمداری است که خواهران طلاب در تبعیت از حضرت زینب(س) باید به آن توجه کنند.

کد خبر 755795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha