به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «مصطفی کرمی» شامگاه پنجشنبه (20دی) در هیات مکتبالرضا(ع) به سخنرانی پرداخت و گفت: خداوند متعال نظام تکوینی عالم را به صورت عالی مدیریت میکنند اگر ناهمواری و ناملایمت میبینیم اشکال از نگاه ما است.
استاد حوزه علمیه افزود: همه مدیریتهای الهی دارای حکمت و فلسفه است، اگر انسان به درجه بالایی از توحید برسد باطن این حکمت و فلسفه درک خواهد کرد، شاید ظاهر بسیاری از امور تلخ باشد اما باطن آن برای عرفا و حکما شیرین است.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی درباره مصایب وارده بر حضرت زینب(س) از ابتدای کودکی تا کربلا، عنوان کرد: حضرت زینب(س) با این همه مصایب پس از واقعه کربلا مقابل دشمن به «ما رایت الا جمیلا» اذعان میکند که از ابعاد مختلف قابل تفسیر و تبین است.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: پس از واقعه عاشورا حضرت زینب(س) با بیان این جمله «ما رایت الا جمیلا» مقابل دشمن سبب شد که در جنگ روانی و دستگاه تبلیغاتی دشمن آنان به پیروزی نرسند و روحیه اسرا حفظ شود.
وی ادامه داد: حضرت زینب(س) در کربلا همه عزیزان و هستی خود را از دست داده بودند اما ایشان با نگاه توحیدی که داشتند همچون سروی بلندقامت مقابل دشمن ایستادگی کردند که نهضت و قیام امام حسین(ع) باقی مانده و جریان پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی درباره ارزش و اهمیت تحمل مصیبت برای رسیدن به هدف والا، ابراز کرد: تحمل همه مصایب کربلا برای حضرت زینب(س) به اعتبار رسیدن به نتیجه شیرین بود و آن نتیجه باقی ماندن اسلام بود.
استاد حوزه علمیه افزود: انسان عارف در سلوک عارفانه خود به جایی میرسد که در مسیر معشوق خود هر تلخی برای او شیرین است بنابراین هر چه بیشتر برای عشق خود هزینه کند لذت بیشتری میبرد شاید ناظر بیرونی آن را تلخ مشاهده کند اما برای عاشق شیرین است؛ در داستان کربلا مصایب برای حضرت زینب(س) نیز چنین است.
وی گفت: روز عاشورا شادترین روز برای حضرت سیدالشهدا(ع) بود زیرا امام در این روز همه هستی، ناموس و جان خود را در راه رضای الهی و عشق او قرار داده بود.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی با بیان اینکه اگر روز عاشورا روز شادی امام حسین(ع) است چرا ما عزاداری میکنیم، خاطرنشان کرد: عاشورا برای امام حسین(ع) روز شادی بود اما برای ما که امام و هدایت گر جامعه اسلامی را از دست دادیم روز مصیبت و ناراحتی است.
نظر شما