«ژوئی سانس» تاثیرات دنیای بیرون را بازآفرینی می کند

یک هنرمند نقاش با بیان اینکه در«ژوئی سانس» بازآفرینی تاثیرات دنیای بیرون است، گفت: این نمایشگاه بازخوردی از دنیای بیرون، سرکوب آن، بازگرفت لذت، دوگانه نمایی و در نهایت بازگشت به خود است. این روشی بود که برای بیان تصویرذهنی ام از آن بهره بردم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان؛  نمایشگاهی از آثار نقاشی «المیرا شکرپور» با عنوان «ژوئی سانس» برای نخستین بار در ایران در گالری «کاما» برپا شده است، این هنرمند تاکنون در بسیاری از کشوهای دنیا نمایشگاه برپا کرده است و جایزه نخست «اینترنشال اوارد» را در کشور لیتوانی کسب کرده است؛ با این هنرمند درباره این نمایشگاه و مفهوم آثار نقاشی اش به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

 

عنوان نمایشگاه آثار نقاشی شما « ژوئی سانس» است درباره این اصطلاح بیشتر توضیح دهید؟

«ژوئی سانس» یک کلمه فرانسوی است که معادلی در زبان فارسی و انگلیسی ندارد، در واقع «ژوئی سانس» یک نظریه است که «فروید» و «لاکان» مطرح کرده اند، اگر بخواهم این واژه را ترجمه کنم  چیزی شبیه « ماورای اصل لذت» می شود که بحث های مختلف فلسفی و روانشناسی دارد؛ در کل یک حسیاست است که سراغ انسان می آید و برای اش تعریفی ندارد چیست، یعنی یک لحظه انسان هم احساس درد، رنج وشادی را با هم تجربه می کند مثل لحظه مادر شدن، احساسی است که در اوج هیجان به آن حس می رسد و خود لاکان می گوید«وقتی تو رنج می بری شاید همان وقتی است که تو بیش از همه لذت می بری و این بدان معناست که تو نمی دانی چه وقت لذت می ری» و به همین دلیل من از این واژه احساس کردم برای بیان احساس که در موقع خلق آثارم به من دست می داد.

 

چرا این عنوان را برای نمایش آثارتان انتخاب کردید؟

من به عنوان یک هنرمند نمی خواهم یک حرف کلیشه ای بزنم ، مثل بقیه هنرمندانی که می گویند ما با آثارمان حرف هایمان را زده ایم،  من باید بتوانم بگویم پشت کارم چه  نظری داشتم که این اثر را خلق کرده ام، در این مجموعه من به بازآفرینی تاثیرات دنیای بیرون پرداختم مثلا باز تولید تصاویری که بر ذهن من تاثیر گذاشته و باقی مانده و به عنوان «ژوئی سانس» خودنمایی کند؛ در واقع «ژوئی سانس» بازخوردی از دنیای بیرون ، سرکوب آن و بازگرفت لذت و دوگانه نمایی و در نهایت بازگشت به خود است، این روشی بود که من به آن رسیدم برای بیان تصویر ذهنی در نقاشی هایم و از هر ابزاری برای بیان آن استفاده کردم.

 

از چه تکنیک هایی برای خلق آثارتان در این نمایشگاه استفاده کرده اید؟

در «ژوئی سانس» تکنیک ام متفاوت از گذشته است و از هر تکنیکی که مرا به رساندن مفهوم نزدیک می کرد کمک گرفتم مثل استفاده از کلاژ  و یک عکس و تبدیل کردن آن به نقاشی  و تاثیر گرفتن از پاپ آرت، مثل اندی وارهول که در نقد دنیای مدرن شروع کرد به تکثیر کردن و استفاده از کلاژ برای اینکه هویت لوکس بودن را از اثر هنری بردارد، امروز دنیا به قدری با سرعت رو به رشد است خواستم در تکنیک خلق آثارم با همین فضای پست مدرن پیش بروم؛ یعنی شبکه ای از مفهوم ها یا تصاویری که قبلا خلق شده اند را بازنمایی کنم.

 

در نمایشگاه «ژوئی سانس» چه تعداد اثر به نمایش درآمده و این آثار در چه زمانی خلق شده اند؟

در این نمایشگاه 17 اثر به نمایش درآمده اند که این آثار در سال 1397 خلق شده اند؛  تمام این 17 اثر چون با «ژوئی سانس» به خلقشان رسیدم یک عنوان مشخص دارند مثل هویت، ترس، شادی، رنج و... در واقع این 17 اثر مثل قطعات یک پازل هستند که همدیگر را کامل می کنند.

 

 

 

 

ابعاد آثاری که در نمایشگاه «ژوئی سانس» به نمایش درآمده است چگونه است؟

 کوچکترین اثر یک متر در یک متر و بزرگترین اثر این نمایشگاه 2 متر و چهل سانتیمتر در یک متر و بیست سانتیمتر است.

 

نمایشگاه «ژوئی سانس» چندمین نمایشگاه آثار شما است؟

این نمایشگاه اولین نمایشگاه انفرادی من در ایران است من تاکنون در ایران نمایشگاه ی نداشتم ولی در خارج از ایران در کشورهایی مثل پرتغال، اسپانیا، آلمان، ژاپن ، کانادا ، ترکیه و لیتوانی نمایشگاه برپا کرده ام.

 

شما با چه اثری جایزه نخست «اینترنشال اوارد» را کسب کردید؟

 در سال 2013 با اثر «نقاب ها چه می گویند» جایزه نخست«اینترنشال اوارد» را کسب کردم، این جایزه معتبری بود همه کشورها در این جایزه شرکت کرده بودند ولی ایران اول شد.

 

 چرا تا الان به فکر برپایی نمایشگاه در ایران نبودید؟

من مدام در رفت و آمد بودم و نمی توانستم در ایران نمایشگاه بگذارم از طرفی وقتی به ایران می آمدم و فضایی هنری اینجا را می دیدم که مافیایی است با خود می گفتم تا این فضا وجود دارد من من نمی توانم نمایشگاه بگذارم و بعد از آشنایی با گالری کاما در لندن بود که تصمیم ام جدی شد در ایران نمایشگاه برپا کنم، در واقع برپایی یک نمایشگاه برای من یک عبور است، عبور از یک مرحله زندگی به مرحله دیگر مثل یک فرایند که نقاشی برای من یک واسطه برای عبور کردن از این مسیر می شود. امیدوارم این نمایشگاه برای من سرآغاز نمایشگاه های دیگر در ایران باشد و بتواند در حوزه تجسمی بازخورد مناسبی داشته باشد.

 

آثار نمایشگاه «ژوئی سانس» برای فروش است و آیا قیمت مشخصی دارد؟

من در خارج از ایران آثارم را معمولا با دلار و یورو به فروش می رسانم می خواهم ژوئی سانس در خریدار اثرم در ایران تجربه شود به همین خاطر اثر را با قیمتی کمتر از قیمت آثاری که در خارج از کشور به فروش می رسد ارایه دادم تا قابل دسترس برای مخاطبان ایرانی باشد.

 

کد خبر 755407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha