حجت الاسلام سیدنورالله جنتی پور، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار داشت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه فرهنگ به ویژه فرهنگ دینی، اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.
وی استان کهگیلویه و بویراحمد را مهد امامزادگان و علما دانست و اظهار داشت: هرچند قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حوزه علمیه در این استان وجود نداشت، ولی علمای وارسته و روحانیون برجسته ای از این استان در همه مناطق مختلف کشور مشغول تحصیل علوم حوزوی بودند.
جنتی پور آیت الله سیدکرامت الله ملک حسینی را سرآمد همه علما و روحانیون استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و اضافه کرد: ایشان پایگاه مستحکمی برای علما و فضای استان در دیگر نقاط ایران اسلامی بود.
این مسئول فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در ذیل فرمایشات حضرت امام راحل عظیم الشان و مقام معظم رهبری، دولت های مختلف گام های خوبی در زمینه توسعه کشور برداشتند.
وی با اشاره به اینکه اکنون به برکت نظام در همه شهرهای این استان حوزه علمیه (خواهران و برادران) وجود دارد، اضافه کرد: این حوزه های علمیه طلاب ارزشمندی را در عرصه های مختلف تربیت کرده اند.
بیش از ۱۲۰۰ مسجد و حسینیه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
جنتی پور از وجود حدود 100 مسجد و حسینیه استان تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سخن به میان آورد و ابراز داشت: به عنوان مثال تنها مسجد در شهر یاسوج در این دوران، فقط مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و حمایت مردم خیراندیش اکنون بیش از یک هزار و 200 مسجد و حسینیه در این استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع نشانه جهش ارزشمندی در اقبال مردم و دولت ها به این پایگاه دینی است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته تعداد معدودی از بقاع متبرکه از حداقل امکانات رفاهی برخوردار بودند، تاکید کرد: با توجه به وجود 225 بقعه متبرکه استان که 219 بقعه از این تعداد در سامانه جامع اطلاعات بقاع به ثبت رسیده، 99 درصد بقاع متبرکه کهگیلویه و بویراحمد از زیرساخت های جامع و نیمه جامع برخوردار هستند.
جنتی پور خاطرنشان کرد: بسیاری از این بقاع حتی از نعمت آب، برق، جاده دسترسی و امکانات رفاهی برخوردار نبودند ولی به برکت وجود نظام مقدس جمهوری اسلامی اکنون بقاع این امکانات را دارند.
این مسئول فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در بسیاری از بقاع ساخت و ساز بقعه، زائرسرا، راه ارتباطی، آب و برق و ... انجام گرفته و این نشانه گام بلند نظام در حمایت از بقاع متبرکه است.
وی متولی این امور در استان را اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و شهرستان ها دانست و ادامه داد: قبل از انقلاب اوقاف در استان نبود، ولی هم اکنون در مرکز استان و دیگر شهرستان ها به منظور ایجاد زمینه برای خدمت گذاری به اماکن مذهبی ادارات اوقاف فعالیت می کنند.
سیاست اوقاف اجرای برنامه های مخاطب پسند و کارآمد در جوار بقاع متبرکه است
جنتی پور سیاست اوقاف را در راستای فرمایشات حضرت امام راحل مبنی بر اینکه «ما می خواهیم مردم در کنار بقاع متبرکه به آرامش برسند» و مقام معظم رهبری که می فرمایند:« بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند» دانست و عنوان کرد: سیاست ما اجرای برنامه های فرهنگی مخاطب پسند و کارآمد در جوار این مکان های مقدس است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از چالش های امروز نظام را پیشگیری از آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: ما وطیفه داریم که در بقاع متبرکه برای این چالش برنامه های متنوع داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طرح نوروزی «آرامش بهاری» هرساله در دستور کار اوقاف و امور خیریه قرار دارد، اظهار داشت: این طرح جهت ایجاد غنای فرهنگی برای مردم و تحقق فرمایشات امام و مقام معظم رهبری برگزار می شود.
جنتی پور خاطرنشان کرد: مبلغین آموزش دیده در این طرح با حضور در بقاع متبرکه جهت پاسخگویی به مسائل شرعی، شبهات، مشاوره خانواده، برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری برای نوجوانان و جوانان، ترویج فرهنگ وقف و ... تلاش می کنند.
این فعال فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برگزاری محافل مختلف قرآنی در بقاع متبرکه استان، یادآور شد: آموزش قرآن از وظایف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه استان بوده که همه فعالیت های قرآنی به برگزاری جشنواره بین المللی اوقاف کشور ختم می شود.
وی برگزاری سوگواره «یاس نبوی» ویژه شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را یکی از عمده برنامه های شاخص در این استان دانست و اضافه کرد: در روز شهادت آن حضرت، همایش پیاده روی «حرم تا حرم» در استان برگزار می شود.
جنتی پور گفت: اوج حضور مردم در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را از حرم امامزاده عبدالله (علیه السلام) تا حرم امامزاده مختار (علیه السلام) شاهد هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرح «بصیرت عاشورایی» هرساله در ایام ماه محرم و صفر با حضور مبلغین آموزش دیده و اجرای برنامه های فرهنگی برگزار می شود.
وی یکی از فعالیت های دیگر این اداره کل را بحث اربعین دانست و خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و استان ها چند سالی است که در این زمینه حضور فعالی در مراسم پیاده روی اربعین دارند.
حمایت دولت های مختلف از فعالیت های اوقاف و امور خیریه
جنتی پور برپایی موکب در ایام اربعین حسینی را از جمله این برنامه ها دانست و اظهار داشت: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با همکاری چند استان دیگر در این ایام اقدام به برپایی موکب هایی در مرز شلمچه جهت خدمات رسانی به زائرین اربعین می کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد پیاده روی اربعین را از دیگر فعالیت های این اداره کل دانست و ابراز داشت: در روز اربعین حسینی در تعدادی از شهرستان های استان مردم از محلی حرکت خود را آغاز و در نزدیک ترین بقعه متبرکه تجمع و به عزاداری می پردازند.
وی با اشاره به اینکه دولت های مختلف از فعالیت ها و اقدامات فرهنگی و مذهبی اوقاف و امور خیریه استان حمایت های خوبی داشته اند، اظهار امیدواری کرد این حمایت ها تداوم داشته باشد.
جنتی پور ضمن تقدیر و تشکر از اصحاب رسانه، خبرگزاری ها و صدا و سیما، خاطرنشان کرد: بسیاری از بقاع متبرکه برای مردم ناشناخته بود که با اطلاع رسانی شفاف اصحاب رسانه و مطبوعات بقاع متبرکه به مردم معرفی شدند.
این مسئول فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه مردم به بقاع متبرکه اقبال بیشتری نشان می دهند، گفت: بهترین ماندگاری برای انسان وقف است و امیدواریم مردم در این راستا گام های ارزشمندی بردارند.
نظر شما