نیازجامعه در دنیای تحولات سرسام آور اطلاعاتی آموزش سواد رسانه ای   است

امیدعلی مسعودی گفت:نیازمند این هستیم که با توجه به تحولات سرسام آوری که در حوزه ارتباطات در دنیا اتفاق افتاده است دائم در این حوزه آپدیت و به روز شویم. امروز بحث اینترنت اشیاء در دنیا مطرح است، که اشیاء از این طریق می توانند با آدم ها و یا با اشیاء ا

«امیدعلی مسعودی» در گفت و گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری شبستان گفت: سواد رسانه ای هم در برگیرنده اطلاع درباره آنچه که جذب می کنیم و هم حاوی اطلاعات در حوزه تولید محتوا است. یعنی هم باید دانش دسترسی به اطلاعات داشته باشیم و هم در زمینه تولید محتوا اطلاعات داشته باشیم.

 

استاد ارتباطات دانشگاه سوره توضیح داد: تولید محتوا و دریافت محتوا هر دو متکی به سواد رسانه ای هستند. بخشی از سواد رسانه ای به سواد فرهنگی ما مرتبط است. ما کشوری اسلامی هستیم با فرهنگ ایرانی و اسلامی و باید با توجه به فرهنگمان در این فضا حضور پیدا کنیم. هر میزانی که سواد رسانه ای در میان مردم به ویژه خبرنگاران بالا برود  نحوه استفاده از فضای مجازی و کسب اخبار هم تقویت می شود و مردم بهتر می توانند از محتواهای موجود احساس رضایتمندی داشته باشند.

 

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه نهادهائی می توانند در تقویت سواد رسانه ای در کشور موثرترباشند، گفت: وزارت آموزش و پرورش به ویژه معاونت های متوسطه و ابتدائی برنامه های مفصلی در این حوزه دارند و حتی مبنا را بر این گذاشته اند که اصولا شیوه آموزش باید به این صورت باشد که آنچه که میزان سواد درسی دانش آموزان را بالا می برد میزان سواد رسانه ای آنها را هم بالا ببرد. در دوران ابتدائی دیگر شیوه تدریس به صورت مشارکتی است، تلاش می کنند کودکان را با سواد آموزی درسی روبرو کنند. سعی می کنند شیوه های کسب اطلاعات و اخبار را به همراه منابع علمی به دانش آموزان یاد بدهند، همانطور که می دانید کودکان ونوجوانان از آسیب پذیرترین قشرها در این زمینه هستند.

 

 

مسعودی گفت: دولت هم باید در این زمینه ورود کند، زمانی آموزش های icdl توسط دولت بخشنامه شد و آموزش آن به کارمندان دولت اجباری شد. در حال حاضر هم وزارت ارتباطات در حال تهیه بخش نامه ای است که دولت تصویب کند تا همه کارمندان دولت دوره آموزش سواد رسانه ای را بگذرانند.

 

وی افزود: در دنیا معمولا NGOها و سازمان های غیردولتی در این زمینه ورود پیدا می کنند، یعنی اینها هستند که در حوزه آموزش و ترویج سواد رسانه ای برنامه ارائه می کنند. در ایران هم انجمن سواد رسانه ای کشور از دو سال پیش تاسیس شده است و به همین کار مشغول است. رشته ای تحت عنوان سواد رسانه ای در دانشگاه علمی کاربردی تاسیس شده است. نیازمند این هستیم که با توجه به تحولات سرسام آوری که در حوزه ارتباطات در دنیا اتفاق افتاده است دائم در این حوزه آپدیت و به روز شویم. امروز بحث اینترنت اشیاء در دنیا مطرح است، که اشیاء از این طریق می توانند با آدم ها و یا با اشیاء ارتباط برقرار کنند. با این تحولات و اتفاقات انفجار اطلاعاتی در پیش خواهیم داشت. فرزندان و جوانان ما باید با این فضا آشنا شوند برای اینکه هم بتوانند صحیح استفاده بکنند و هم اینکه آسیب نبینند.

 

کد خبر 755136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha