خبرگزاری شبستان ، رشت- سمیه بشارتی: ابتکار و نوآوری یکی از مهمترین مقولههای است که برای توسعه و آبادانی هر کشوری مورد توجه قرار دارد.
گیلان از دیرباز تاکنون جز استانهایی بود که نخبگان بسیار شایستهای را در خود پرورانده است، و با بررسیهای صورت گرفته هر ساله نوآوریهای بسیار ارزشمندی در این استان صورت میگیرد و این ابتکارات با بررسیهای دقیق در پارک و علم و فناوری گیلان به ثبت میرسد.
اما برخی از این نوآوریها مورد بیمهری قرار گرفته و هیچ گونه حمایتی جهت بهرهبرداری و فعالیت نمیشود.
زبالهسوز بدون دودکش یکی از آثار بسیار ارزشمند مخترع گیلانی است که با توجه به معضل زباله در گیلان که به بحرانی تبدیل شده و گویا راهکاری ندارد و با وجود وعدههای بسیار مسئولان، مورد حمایت قرار نگرفته و این اختراع با حمایت مسئولان کرمانشاهی درحال اجراست.
علی اشرف تدبیری نخستین مخترع زباله سوز ایران و نخستین مخترع زباله سوز بدون دودکش در دنیا در گفتگو با شبستان از مشکلات موجود در حمایت مسئولان و وعدههای دروغینی که هیچگاه عملی نشد گفت.
*دستگاه زباله سوز بدون دود کش مورد حمایت قرار نگرفت
«علی اشرف تدبیری» مخترع زباله سوز بدون دود کش جهان در گیلان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: از سال 43 شروع به ساخت زباله سوز در ایران کردهام.
وی با بیان اینکه نخستین مخترع زباله سوز در ایران بود، تصریح کرد: نزدیک به 90 سال است که در دنیا زباله سوز با دودکش فعال است.
این مخترع به اختراع جدیدش در سال 85 اشاره و اذعان کرد: با تلاش و فعالیت توانستم در این بخش موفق بوده و در سال 95 زبالهسوز بدون دود کش را اختراع و راه اندازی کنم.
تدبیری خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته با مسئولان ارشد گیلانی و رئیس پارک علم و فناوری گیلان، اما متاسفانه به اختراع بنده توجهی نشده و حمایتی صورت نگرفت.
وی با اشاره به اینکه مسئولان گیلان وعدههای دروغین داده و بدان عمل نمیکنند خاطرنشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته این طرح در استان کرمانشاه مورد قبول واقع شد.
*اختراعم در استان کرمانشاه توسط یک بانوی کارآفرین حمایت شد
این مخترع گیلانی تصریح کرد: خانم سارا رضایی پیمانکار و کار آفرین استان کرمانشاه از اختراع بنده حمایت کرده و اکنون در حال فعالیت در این استان هستم.
وی به کاربرد این دستگاه اشاره و خاطرنشان کرد: این دستگاه زبالهسوز، دود و گاز ناشی از سوختن زباله را به جای آنکه وارد فضا شود توسط لولههای جدا شونده وارد سیکلهای خاصی کرده و پس از عبور از مایعاتی چون آب سرد و آب آهک مجددا به کوره تزریق میشود.
تدبیری با اشاره به اینکه مادامی که دستگاه روشن است این سیکل ادامه دارد، اذعان کرد: به این ترتیب دود، بو، گازهای آلاینده و گرد و غبار به جای آنکه وارد هوا شود برای مصرف دوباره به کوره تزریق خواهد شد.
این مخترع گیلانی افزود: میزان گاز خروجی و گردو غبار و ذرات آلایندهها و دود در این دستگاه در حد صفر است.
مجری این طرح به مشکلات و معضلات بحران زباله اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این استان در بحران زباله قرار دارد و مسئولان امر دغدغه رفع این مشکل را داشتند بایستی از این ایده استقبال ویژه صورت میگرفت اما متاسفانه چنین نشد.
تدبیری با بیان اینکه این دستگاه با هدف دفع زبالههای بیمارستانی طراحی شده اظهار کرد: بدترین نوع زباله، زبالههای بیمارستانی است، از این رو میتواند برای دفع زبالههای بیمارستانی به کار برده شود، برای دفع زبالههای شهری نیز از این دستگاه کابرد دارد.
بحران زباله سراوان در رشت، این شهرستان به ویژه منطقه سراوان را با مشکلات بسیاری روبه رو کرده است و طبق آمار دریافتی بیش از 2 هزار تن روزانه در گیلان زباله تولید می شود، اما این جای بس تعجب و تاسف است که مخترع زباله سوز بدون دودکش در گیلان که برای نخستین بار در جهان چنین دستگاهی تولید و راه اندازی کرده، مورد بیمهری قرار گرفت و اختراعش با حمایت مسئولان کرمانشاهی در این استان در حال بهره برداری است.
نظر شما