کانون‌های فرهنگی هنری و بسیج از دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند

حجت‌الاسلام غفاری گفت: بر کلیه مسئولان کشور وظیفه است که دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای مردم بازگو کنند که کانون‌های فرهنگی هنری در این میان به دلیل گستردگی در سراسر کشور، نقش مهم‌تری دارند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: کانون‌های فرهنگی هنری در سال 1371 و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالیت خود را در مساجد آغاز کردند و امسال با مصوبه این شورا این کانون‌ها هویت و رسمیت رسمی‌تر و قانون‌تری را پیدا کردند.

 

خبرنگار ما در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت‌و‌گویی با تعدادی از ائمه جماعات مساجد و مدیران مسئول کانون‌های فرهنگی هنری درباره نقش مساجد و این کانون‌ها در استمرار حرکت انقلاب اسلامی داشته است که در ادامه، مشروح گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام «حسن غفاری» یک استاد حوزه علمیه می‌آید.

 

شبستان- اهمیت و جایگاه مسجد در آموزه های قرآنی، به گونه ای است که رقیبی برای این مرکز به منظور نشر آموزه های قرآن و عترت(ع) وجود ندارد. تحلیل شما درباره نقش مساجد در جهان امروزین چیست؟

اسلام دین یک زمان و یک مکان یا یک مقطع تاریخی نیست بنابراین وقتی حکمی درباره موضوعی مطرح می کند، همیشگی است «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا ۚ فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا ۚ لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَٰلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ.»

 

شبستان- با این توضیح روشن می شود که اهمیت مساجد در جامعه اسلامی در هیچ زمانی، جایگزینی پیدا نخواهد کرد.

پیامبر اسلام مسجد را مرکز حکومت خود قرار داد و مسئولان حوزه های گوناگون و آحاد مردم برای طرح موضوعات مختلف و دیدار با حضرت محمد(ص) به مسجد می آمدند. پیامبر با این اقدام، خواستند اهمیت فوق العاده مسجد را به اطلاع همگان برسند.

 

Image result for ‫مساجد‬‎

 

شبستان- این وضعیت امروزه چقدر در میان مسئولان ما دیده می شود که جلسات کاری خود را در مساجد برگزار کنند یا اینکه گاهی در مساجد و در میان مردم حاضر شوند؟

شکل گیری سازمان های مختلف یکی از اقتضائات مدرنیزه و جهان مدرن است و به همین دلیل مردم برای انجام کارهای مختلف به دستگاه و سازمان تخصصی آن مراجعه می کنند. در چنین شرایطی نباید توقع نادرست از مساجد و کارکردهای آنها داشت. مسئولان نظام جمهوری اسلامی نیز مجبور به حضور در سازمان های تعریف شده هستند، البته این سخن ناقض حضور آنان در مساجد نیست. یعنی مسئولان می توانند در مناسبت های مختلف دینی و انقلابی به مساجد مراجعه کنند.

 

شبستان- کانون‌های فرهنگی هنری یکی از نهادهای انقلابی و ثمرات انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 است، آیا این کانون‌ها به دلیل ماهیت کاملا مردمی و انقلابی می توانند موجب حضور بیشتر مسئولان در مساجد شوند؟

کانون‌های فرهنگی هنری یکی از نهادهای شکل گرفته در دوران انقلاب اسلامی است و تاکنون توانسته است به نقش خود در جذب مردم به مساجد و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان موفق باشد. این کانون‌ها در حوزه افزایش حضور مسئولان دستگاه های مختلف در مساجد نیز می توانند عملکرد موثری داشته باشند.

 

 

شبستان- پایگاه های بسیج سالیان درازی است که در مدارس علمیه فعالیت می کنند و نقش مهمی در تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه حوزه و طلبه طراز انقلاب اسلامی داشته اند، آیا ضرورت تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری در حوزه های علمیه احساس نمی شود؟

وقتی تجربه بسیج در عرصه های مختلف، موفقیت آمیز بود همه نهادهای دینی و فرهنگی و حتی سازمان های مختلف کشور اقدام به تاسیس پایگاه های بسیج در مراکز خود کردند، بنابراین اکنون که کانون‌های فرهنگی هنری به بلوغ رسیده اند و تجربیات ارزنده ای دارند می توان از این ظرفیت عظیم که در سراسر کشور، پایگاه دارد در حوزه های علمیه نیز استفاده کرد.

 

 

شبستان- به عنوان یک کارشناس فرهنگی و حوزوی، چه پیشنهادهایی برای ارتقای سطح کیفی کانون‌های فرهنگی هنری دارید؟

مسئولان ارشد کانون‌های فرهنگی هنری مطئنا بهترین کارشناس برای اظهارنظر درباره سوال شما هستند  ولی به عنوان یک طلبه باید بگویم هرچقدر این کانون‌ها ارتباط خود را با مردم بیشتر کنند و از ظرفیت نسل جوان و قشر حوزوی و دانشگاهی در طراحی و اجرای برنامه های دینی، فرهنگی و انقلابی استفاده کنند، موفق تر خواهند بود.

 

شبستان- کانون‌های فرهنگی هنری امسال بیست و ششمین سالگرد تاسیس خود را پست سر خواهد گذاشت، مهم ترین دستاور این نهاد انقلابی و مردمی را چی می دانید؟

کانون‌های فرهنگی هنری دستاوردهای گوناگونی در حوزه های دینی، فرهنگی، انقلابی، علمی و اجتماعی دارند و مسئولان فرهنگی کشور نیز از عملکرد آن رضایت دارند. آنچه در مورد این کانون‌ها بسیار مهم است کار تبلیغی و اطلاع رسانی گسترده تر است. مردم باید بیشتر از گذشته با آثار و دستاوردهای کانون‌های فرهنگی هنری آشنا شوند.

 

 

شبستان- نقشی که کانون‌های فرهنگی هنری میتوانند در بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کنند چگونه ارزیابی میکنید؟

بر همه آحاد مردم ایران، کلیه مسئولان کشور و تمام صاحبان تریبون وظیفه است که دستاوردهای انقلاب اسلامی را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای مردم بازگو کنند که کانون‌های فرهنگی هنری در این میان به دلیل گستردگی در سراسر کشور، نقش مهم‌تری دارند. ضمن اینکه کانون‌های فرهنگی هنری و بسیج از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند.

 

کد خبر 754942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha