ضرورت احیا نقش حوزه فرهنگ و هنر در توسعه اقتصادی کردستان

قلعه شاخانی، با تاکید بر اهمیت اقتصاد هنر در توسعه استان گفت: نقش حوزه فرهنگ و هنر در توسعه اقتصادی کردستان احیا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلال قلعه شاخانی دوشنبه (17 دی)، در جلسه ای با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در مجتمع فجر سنندج اظهار کرد: نقش حوزه فرهنگ در توسعه اقتصادی استان مغفول مانده است.

 

وی با بیان اینکه امروز شاهد نقش تاثیرگذار سینما در توسعه اقتصادی هند هستیم، ادامه داد: 23 درصد اقتصاد کشورهای اروپایی در حوزه فرهنگ و هنر تامین می شود و این مهم نشان دهنده جریان سازی اقتصادی در توسعه کشورها است.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه کردستان غنای فرهنگی دارد، عنوان کرد: متاسفانه این استان با پیشینه و سبقه تاریخی فرهنگی نتوانسته است در توسعه اقتصادی استان نقش تاثیرگذاری ایفا کند.

 

قلعه شاخانی به راه اندازی دبیرخانه بازار هنر در راستای توسعه اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: بازار هنر دربردارنده نمایشگاهی از آثار هنری هنرمندان استان با عنوان حراج هنری است که در آن آثار و تولیدات هنری با قیمت مناسب عرضه می شود تا مردم محصولات فرهنگی و هنری را در سبد خانواده خود تعریف کنند.

 

وی از تامین یارانه هنری برای اجرای این طرح خبر داد و اضافه کرد: بر همین اساس صندوق اعتباری هنر 20 درصد ارزش آثار هنری عرضه شده در این نمایشگاه را در قالب یارانه هنر تقبل کرده است و مردم می توانند آثار هنرمندان استان را با تخفیف و به قیمت مناسب خریداری کنند.

 

قلعه شاخانی همچنین به گذر فرهنگ و هنر نیز اشاره کرد و افزود: گذر فرهنگ و هنر بازار دائمی برای عرضه محصولات فرهنگی است که با همکاری شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب مجتمع تجاری عملیاتی می شود و محلی برای عرضه تمام محصولات فرهنگی و هنری از جمله اجرای موسیقی، تئاتر، اکران فیلم و فروش آثار هنری است.

 

وی با اشاره به فعال شدن کمیته های اقتصاد فرهنگ و هنر در استان اذعان کرد: بر همین اساس با مشارکت سرمایه گذاری بخش خصوصی می توان از ظرفیت اقلیم کردستان عراق در جهت عرضه محصولات هنری، کمک به اشتغال و بازارهای جدید برای عرضه تولیدات هنرمندان استان امیدوار بود تا نقصان شبکه توزیع و فروش آثار هنرمندان جبران شود.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان بیان کرد: سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی و پایتخت موسیقی ایران این ظرفیت را دارد که تمام سازهای خاورمیانه در استان تولید شود و در قالب کسب و کارهای نوین حمایت شود.

 

قلعه شاخانی با بیان اینکه برای توسعه بازار هنر نیازمند حمایت هستیم، خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم در بلند مدت بر اساس نیاز مخاطب، بازار و ضرورت حوزه فرهنگ و هنر، آثار فرهنگی و هنری تولید و عرضه شود.

 

وی مخاطب محوری و دغدغه محوری را ضرورت جامعه امروز برشمرد و افزود: تلاش می کنیم ضمن حفظ جشنواره ها دایره المعارف حوزه فرهنگ و هنر کردستان تدوین شود و در همین راستا در کنار برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری بخش پژوهشی نیز در راستای آرشیوسازی تاریخ فرهنگ و هنر استان تلاش می شود تا بنیاد کردستان شناسی داشته باشیم.

 

کد خبر 754831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha