به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «اصغر حسین پور» در نشست خبری با بیان اینکه ۴۱۸ پروانه ساخت و ساز در سال ۹۲ در منطقه یک بندرعباس صادر شد، عنوان کرد: با توجه به رکود بازار مسکن، از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۴۳ پروانه بیشتر صادر نشده است.
وی افزود: از این تعداد، ۱۶۹ پروانه مربوط به منطقه یک، ۸۹ فقره در منطقه ۲ و ۸۵ مورد نیز در منطقه سه می شود.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس در خصوص بافت فرسوده نیز گفت: رئیس جمهوری سال ۹۷ را سال بازآفرینی شهری اعلام کردند و از همین رو نیز آیین نامه ای به پیوست مصوبه هیات وزیران در راستای بازآفرینی شهری(احیای بافت فرسوده) به استاندار ابلاغ شد.
وی افزود: با تاکید استاندار این طرح با محوریت محله چاهستانی ها در بندرعباس از ابتدای سال آغاز و تا کنون پیشرفت های خوبی در این زمینه داشته ایم و در بین شهرهای مختلف کشور در این زمینه پیشتاز هستیم.
حسین پور با بیان اینکه با ورود شخص استاندار به این موضوع، پیگیری طرح منسجم تر شد و هر هفته نشست استاندار با مدیران متولی امر برگزار می شود، اظهار کرد: چندین محله ازجمله شهرک توحید، نخل ناخدا، تلاوند، اسلام آباد ، آیت الله غفاری و نایبند جنوبی برای اجرای طرح احیای بافت فرسوده انتخاب شدند که چاهستانی ها در اولویت نخست قرار گرفت.
وی از ایجاد دفاتر تسهیلگری در این محلات به عنوان نخستین اقدام در راستای بازنگری در مطالعات جمعیتی و اصلاح معابر و فضای عمومی یاد کرد و افزود: پروژه معبر ۲۴ متری شرقی و غربی، معبر ۲۰ متری شمالی و جنوبی با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و معبر 16 متری در این محله از پیشرفت خوبی برخوردار است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس از سند دارکردن منازل محله چاهستانی ها و سایر محلات بافت فرسوده به عنوان یکی از امتیازات مهم یاد کرد و گفت: متقاضیان سند مالکیت در بافت فرسوده که از تخفیف 50 تا 90 درصدی برخوردار هستند، در برابر صدور سند، ملزم به عقب نشینی جهت انجام اصلاحات می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ناحیه محوری را از سیاست های شهرداری بندرعباس در جهت تهسیل در ارائه خدمات به شهروندان برشمرد و گفت: تمام سعی در این طرح بر تقویت حوزه شهرداری در ناحیه بوده تا برون سپاری به سمت نواحی سوق پیدا کند.
حسین پور همچنین از بازنگری طرح تفضیلی به عنوان یکی دیگر از برنامه یاد کرد و افزود: هم اکنون بازنگری طرح تفضیلی منطقه یک به پایان رسیده و از هفته قبل نیز کار بازنگری طرح تفضیلی منطقه 2 آغاز شده و در منطقه سه نیز در آینده نزدیک اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمای برخی از ساختمان ها در شهر بندرعباس ناهمگون است، تاکید کرد: رسانه ها باید در زمینه فرهنگ سازی در رابطه با همگون سازی نمای ساختمان ها ورود پیدا کنند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس با اذعان به اینکه اکثر پاساژهای سطح شهر بندرعباس به جز زیتون و ستاره جنوب فاقد پروانه پایان کار هستند، افزود: تعدادی از ساختمان های ادارات نیز که فاقد پروانه ساختمانی بودند به کمیسیون ماده ۱۰۰ معرفی شده اند.
وی، مکانیزه کردن روند ارائه خدمات حوزه شهرسازی را یکی دیگر از اقدامات ذکر کرد و گفت: نرم افزاری با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تهیه شده که همه مراحل صدور پروانه به صورت مکانیزه و تحت وب ارائه می دهد.
نظر شما