خارج شدن استیضاح ها از دستورکار مجلس/ امیدی به کارآمدی SPV نیست

بازار خودرو در انتظار قیمت های جدید، سوال از وزیر آموزش و پرورش در مجلس، امیدی به کارآمدی SPV نیست، همه استیضاح ها از دستور کار مجلس خارج شد، ررسی لایحه بودجه ۹۸ در فراکسیون مستقلین از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۶ دی ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  بازار خودرو در انتظار قیمت های جدید، سوال از وزیر آموزش و پرورش در مجلس، امیدی به کارآمدی SPV نیست، همه استیضاح ها از دستور کار مجلس خارج شد، ررسی لایحه بودجه ۹۸ در فراکسیون مستقلین از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۱۶ دی ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

بررسی لایحه بودجه ۹۸ در فراکسیون مستقلین با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها

«مهرداد لاهوتی» در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به جلسه صبح امروز فراکسیون مستقلین با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها گفت: با توجه به این که در بودجه سال آینده اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی پیش‌بینی شده است که ۵۶ هزار میلیارد تومان با قیمت آزاد تفاوت دارد،لذا این موضوع را که این کار درست است یا نه را  در جلسه صبح امروز  مورد بررسی قرار دادیم.

سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین این موضوع که اگر میزان فروش نفت ما در سال آینده به جای یک و نیم میلیون بشکه، یک میلیون بشکه در لایحه بودجه ۹۸ پیش بینی شود مورد بررسی قرار گرفت.

 

حضور طالبان در افغانستان را مردم تعیین می کنند

«منصور حقیقت پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در رابطه با سفر «سید عباس عراقچی» به کابل و ارایه گزارش از گفت و گوهای ایران با طالبان به مقامات افغانستان، گفت: مذاکرات ایران با طالبان را مثبت ارزیابی می کنم. به نظر من این اقدام جمهوری اسلامی ایران بر تحرکات سیاسی ما در منطقه به منظور رسیدن به صلح و ثبات خاورمیانه دلالت دارد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اظهار این که از سوی دیگر مذاکره با طالبان نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارای ظرفیت های اثر گذار و خوبی است، افزود: از آنجایی که ما اهداف طالبان را به خوبی می شناسیم می توانیم در روند رسیدن به صلح در افغانستان از طریق تماس با این گروه موثر باشیم.

 

هیات نظارت بر قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل تشکیل می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۶دی) مجلس و در ماده ۲۰ طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده(۱۰۴) قانون مالیات‌های مستقیم  مصوب کردند، به‌منظور حسن اجرای این قانون، هیأت نظارت این قانون با استفاده از امکانات و نیروهای موجود دستگاههای اجرائی به شرح ذیل تشکیل می شود:

- نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت (مسؤول و دبیر هیأت)

- نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور

- نماینده وزارت جهاد کشاورزی

- نماینده دستگاه مرکزی مرتبط با موضوع (بدون حق رأی)

- نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

- نماینده تشکل حرفه‌ای صنفی مربوطه با معرفی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران و همکاری اتاق ایران

- نماینده اتاق ایران و حسب مورد با توجه به موضوع، نماینده اتاق تعاون و یا اتاق اصناف

طبق تبصره این طرح مصوبات این هیأت با تأیید وزیر صنعت، معدن و تجارت لازم‌الاجراء است.

 

همه استیضاح ها از دستور کار مجلس خارج شده است

«علی اصغر یوسف نژاد» در حاشیه جلس علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت استیضاح ها اظهار داشت: هیچ استیضاحی در دستور کار قرار ندارد و همه استیضاح ها از دستور کار خارج شده است.

این عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با طراحان استیضاح صحبت شده است یا خیر عنوان کرد: طراحان اسیتضاح امضاء‌شان پس گرفته اند.

وی در مورد استیضاح وزیر کشور نیز گفتحدود 20 امضاء برای استیضاح  جمع شده بود که همگی پس گرفتند.

 

امیدی به کارآمدی SPV نیست/ایران از تعهداتش در برجام بکاهد

«حمید رضا آصفی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که فکر می کنید ایران تا چه حد باید با بدقولی های اروپا در زمینه تدوین ساز و کار مالی و بانکی کنار بیاید؟ گفت: این که ایران چه میزان باید با این مساله کنار بیاید باید از سوی مسئولان زیربط تشخیص داده شود. مسئولان باید تصمیم بگیرند که تا چه زمانی می توان در برابر تاخیر SPV صبر کرد.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چه میزان می توان به کارآمد بودن SPV امید داشت؟ توضیح داد: امید زیادی نمی توان به کارآمد بودن این ساز و کار مالی و بانکی داشت. حتی اگر SPV هم بوجود بیاید مشخص نیست که چه میزان موثر و کارآمد خواهد بود. قاعدتا این ساز و کار شکننده، محدود خواهد بود و نمی تواند حوزه های گسترده ای از تبادلات تجاری ایران را در بر بگیرد.

 

آمادگی شورای اجتماعی وزارت کشور برای ورود به کاهش آسیب های اجتماعی

«عبدالرضا رحمانی فضلی» در جمع خبرنگاران در حاشیه صد و دوازدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور در پاسخ به سوالی که آیا راهکاری برای کاهش آسیب های اجتماعی از طریق فضای مجازی وجود دارد، گفت: در جلسه امروز این موضوع مطرح شد و از طرف همه اعضا نیز این موضوع به شکل مشترک مورد توجه قرار گرفت که فضای مجازی با شرایطی که دارد هیچ گونه نظارت منطقی و قانونی در آن وجود ندارد و مجوزهای لازم در این زمینه وجود ندارد.

وزیر کشور با بیان اینکه خانواده ها مراجعات زیادی در این خصوص دارند و نگران فرزندانشان در فضای مجازی هستند، افزود: فضای مجازی باز و غیر مدیریت شده است. در این جلسه مقرر شد که قوانین و مقررات روش ها و شیوه هایی که بتواند تضمین و اطمینان و ثبات بیشتری را در خصوص استفاده از این فضا ایجاد کند حتما تعیین شود.

 

اگر کمک های مردم نباشد امکان اداره مدارس وجود ندارد

«سیدمحمد بطحایی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 16 دی و در پاسخ به سوال نماینده مردم سبزوار در مورد هزینه های بالای تحصیل گفت: یکی از کاستی هایی که در نظام آموزش و پرورش وجود دارد که در سایر ارکان این نظام مشکل ایجاد می کند و موجب بروز حوادثی می شود مربوط به امورات جاری مدارس است، در بودجه سال جاری حدود 20 درصد اعتبارات سرانه مدارس نسبت به سال قبل افزایش داشت و با عنایتی که سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبارات ایجاد کرد امسال ما وضعیت بهتری داریم.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در 9 ماهه امسال 51 درصد از 34 میلیارد تومانی که در اعتبارات ما گنجانده بود، محقق شد در حالی که در سال گذشته تا پایان سال تخصیصی که توانستیم از محل سرانه دریافت کنیم حدود 30 درصد در طول 12 ماه بود.

بطحایی تصریح کرد: در طی یکی دو ماه گذشته 120 میلیارد تومان به ما سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده است و 200 میلیارد تومان دیگر نیز در راه است اما این باعث نمی شود که اگر ما در مدرس با کمبود سرانه مواجه هستیم مردم و اولیا را تحت فشار قرار دهیم و به زور از آنها کمک دریافت کنیم.

 

بازار خودرو در انتظار قیمت های جدید

قیمت خودرو در ایران جزو اولین قیمت هایی بود که متاثر از تحریم های آمریکا سر به فلک کشید. در حالیکه خودروسازان داخلی بر قیمت محصولات خود نیافزوده بودند بازار ایران از تابستان ۹۷ شاهد افزایش شدید نرخ خودرو بود.

این تفاوت قیمت میان کارخانه و بازار دردسرهای بسیاری برای صنعت خودرو در کشورمان ایجاد کرد. از آن جمله می توان به دلالی های صورت گرفته در این بازار و بدهی های به وجود آمده از سوی خودروسازان به قطعه سازان اشاره کرد.

اما اعتراض تولید کنندگان در خودرو همزمان با به وجود آمدن این مشکلات افزایش یافت و قوه مجریه و مقننه میزبان جلسات متعددی با خودروسازان بود. تا اینکه خبری مبنی بر افزایش رسمی قیمت خودرو تا ۵ درصد کمتر از نرخ بازار منتشر شد.

اگرچه این خبر روزنامه ایران در همان روز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تکذیب شد اما بعدها وزیر صمت به صورت ضمنی این خبر را تائید کرد و مسئولیت اعلام نهایی این خبر را بر دوش سازمان حمایت از مصرف کنندگان قرار داد./

 

 

 

 

 

 

کد خبر 754426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha