مشورت در حوزه علم و عمل نقاط ضعف و آسیب آنها برطرف می‌کند

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه گفت: مشورت در حوزه علم و عمل سبب برطرف کردن نقاط ضعف و آسیب آنها می‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «علی‌اکبر رشاد» امروز شنبه (15دی) در ابتدای درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به فقراتی از بیانات امیرمومنان امام علی(ع) در نهج‌البلاغه،‌ گفت: شایسته است انسان نظرات و اقدامات خود را در معرض آراء گوناگون قرار دهد و اگر درباره امری علمی بناست به تصمیمی دست یابد از نظریه و آراء مختلف استفاده کرده باشد، در این صورت نقاط ضعف و آسیب‌پذیر را در حوزه عمل و نظر شناخته و برطرف خواهد کرد.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه افزود: وقتی انسان در امور اجرایی از دیگران نظرخواهی کند حتی اگر از نظرات آنها در مدیریت خود استفاده نکند اثر مثبت خواهد داشت و به دیگران احساس خوبی می‌دهد که به آنان توجه شده است.

آیت‌الله رشاد درباره اهمیت مشورت تاکید کرد: وقتی موضوعی مورد مشورت و بحث قرار می‌گیرد با عقل جمعی به تصمیم منتهی می‌شود معقول‌تر و جامع‌تر است.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه با بیان اینکه قدرمسلم عقل جمعی و تصمیم‌گیری با اشتراک آراء چندبرابر اراده فردی بهتر است، عنوان کرد: بر همین مبنا قرآن قاعده مشورت را تاسیس کرده و به رهبران الهی دستور داده که درباره مسائل مهم با مومنان و افراد عاقل مشورت کنند.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید با دیگران مشورت کن وقتی به تصمیم رسیدی به خدا توکل کن؛ زمانی که یک گروهی از مسلمانان پس از مشورت به تصمیمی می‌رسند همه باید تبعیت کنند.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با بیان اینکه در مسائل علمی نیز باید مشورت و مذاکره صورت گیرد، اظهار کرد: مذاکرات علمی سبب می‌شود که با ارائه آراء مختلف رای دقیق‌تر به نتیجه درست رسیده یا خطای برخی آراء آشکار شود؛ زیرا در مقام مذاکرات علمی نکاتی مطرح می‌شود که ممکن است به ذهن محقق، استاد یا حتی شاگردان نرسیده باشد.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته علما و مراجع مذاکرات علمی بسیار خوبی داشتند که امروز در بین برخی از گروه‌های علما هنوز ادامه دارد و خوب است این امر پسندیده بین همه گروه‌های علمی گسترش یابد.

کد خبر 754177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha