به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از ایجاد نابسامانی در بازار ارز و افزایش چشمگیر نرخ دلار اقداماتی از سوی دولت برای ساماندهی به این بازار آغاز شد. در پنجمین جلسه ساماندهی بازار ارز که 21 خرداد با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در محل ساختمان وزارت کشور برگزار شد به منظور تثبیت نرخ رسمی ارز و جلوگیری از قاچاق و خرید و فروش غیررسمی مقرر شد، تأمین نیازهای مشروع و منطقی مردم به طور مستمر بررسی و انجام شود و اطلاع رسانی شفاف برای آگاهی مردم در همین راستا صورت گیرد و مقرر شد از فعالیت صرافی های غیرمجاز باقیمانده جلوگیری و با دلالان برخورد قاطع قانونی شود.
در پی این اقدامات فهرست صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی در مردادماه نشان میدهد که ۶۴۰ صرافی، مجاز به فعالیت در بازار ارز هستند؛ بر این اساس در مقایسه با سال گذشته ۲۲ صرافی دیگر به جمع صرافیهای دارای مجوز پیوستهاند. این در حالی است که در ابتدای سال ۹۶ تعداد صرافیهای مجاز ۴۱۹ مورد و در ابتدای سال ۹۵ این تعداد ۳۹۶ مورد بوده است که نشان از روند رو به رشد فعالیت صرافیهای مجاز در کشور دارد.
از سوی دیگر برخورد با صرافیهای غیرمجاز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ صرافی غیرمجاز توسط نیروی انتظامی پلمپ شده است. همچنین همزمان با اجرای بسته جدید ارزی جلوگیری از فعالیت صرافیهای غیرمجاز تشدید شده است و در همان روز آغاز اجرای بسته تعدادی از این صرافیها پلمپ شدند.
دور جدید مقابله با صرافیهای متخلف از مهرماه سال جاری آغاز شد و بنا بر اعلام بانک مرکزی در پی عدم رعایت قوانین و ضوابط، مجوز ٢ صرافی باطل و ٧ صرافی نیز بین یک تا سه ماه از ادامه فعالیت منع و تعلیق شدند.
در ادامه اقدامات قضایی در این زمینه نیز امروز (شنبه 15 دی ماه) «عباس جعفری دولت آبادی»، دادستان تهران در حاشیه نشست با رییس اتاق تعاون ایران با اشاره به گزارش بانک مرکزی در رابطه با تعداد صرافیهای غیرمجاز اعلام کرده است که « حدود ۶۰ صرافی معرفی شدهاند که تا پایان سال قرار است تعیین تکلیف شود.»
میزان به نقل از دادستان تهران در این نشست نوشته است: «خرید و فروش ارز صرفا از طریق صرافیهای مجاز قابل اقدام خواهد بود و هرگونه خرید و فروش ارز در معابر جرم تلقی میشود و به پلیس دستور داده شده که بدون وقفه در مورد این نوع اقدامات برخورد شود تا به ثبات در حوزه ارز برسیم.»/
نظر شما