حسن کاربخش، کارگردان، نویسنده و تهیه کننده کرمانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه بنده متولد سال 1338 در کرمان و فارغ التحصیل رشته برق از دانشگاه علم و صنعت هستم، افزود: پس از فارغ التحصیلی بین دوراهی فعالیت در دو حوزه مهندسی و کارگردانی مانده بودم اما در نهایت به دلیل علاقه و همچنین شرایط موجود آن زمان تصمیم گرفتم در زمینه کارگردانی و فیلمسازی شروع به فعالیت کنم.
وی با بیان این مطلب که از دهه 50 سابقه فعالیت فیلمسازی در عرصه سینما و تلویزیون را داشته ام و 15 سال نیز در خارج از ایران ( بویژه لبنان ) مشغول به فعالیت بوده ام، ابراز داشت: یکی از فیلم های شاخصی که بنده نگارش فیلمنامه، تهیه و کارگردانی آن را به عهده داشته ام، فیلم سینمایی « دیار عاشقان » است که به عنوان بهترین فیلم با موضوع دفاع مقدس در سال 1362 نائل به اخذ چندین جائزه، لوح زرین و دیپلم افتخار از دومین جشنواره فیلم فجر شد همچنین در این فیلم پرویز پرستویی و محسن صادقی به سینمای ایران معرفی شدند.
کاربخش با اشاره به اینکه فیلم های سینمایی « زنجیرهای ابریشمی » و « عروس حلبچه » از دیگر کارهای بنده هستند که نگارش فیلمنامه، تهیه و کارگردانی آنها را به عهده داشته ام، اظهار داشت: اولین فیلم سینمائی در عرصه مقاومت لبنان که در سال 1375تحت عنوان « لبنان عشق من » ساخته شد از دیگر کارهای بنده است.
وی کارگردانی فیلم های تلویزیونی « مداد العلماء»، « رغم الجراح »، « نبض مقاومت »، « عزالدین قسام » و ساخت فیلم بلند « شعله مقدس » با محوریت مقاومت لبنان را از جمله کارهای خود در لبنان و خط مقاومت عنوان کرد و افزود: از دیگر کارهای بنده در چند سال اخیر می توان به نویسندگی و کارگردانی تله فیلم « معمای ارتا » در سال89، نویسندگی، تهیه و فیلمبرداری فیلم بلند مستند « آه ... زینب ... آه » در سال 91 در سوریه، نگارش سریال 30 قسمتی « دردانه کویر » براساس زندگی شهید باهنر و تهیه و کارگردانی مستند شهدای کارگری اشاره کرد.
این استاد پیشکسوت سینمای ایران با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب خیلی راحت تر می توانستیم فعالیت کنیم چراکه امکانات، بیشتر و بهتر در دسترس بود، بیان داشت: هرچقدر که به جلوتر آمدیم به دلیل ضعیف بودن پایه های اقتصادی و از طرف دیگر گران بودن صنعت سینما، فعالیت های بنده تحت شعاع قرار گرفت.
وی با بیان این مطلب که در دوران دفاع مقدس برای ساختن فیلم های سینمائی مدت های زیادی در جبهه حضور داشتم، یادآور شد: از سال 74 تا 86 که در لبنان حضور داشتم فیلم های مختلف سینمائی و سریال برای شبکه المنار و حزب الله می ساختم و از این طریق نیز برخی بازیگران معروف کنونی لبنان کار خود را با بنده آغاز و به سینمای لبنان معرفی شدند.
کاربخش با اشاره به اینکه محور فعالیت های بنده در لبنان با موضوع مقاومت بوده است، افزود: در حال حاضر بنده فیلمنامه در سطح استانی و ملی دارم اما به دلیل نبود تسهیلات و عدم حمایت سرمایه دار قادر به اجرای آنها نیستم.
وی با بیان این مطلب که ما تهیه کنندگان مستقل هستیم و اگر شرایط مهیا بشود می توانیم فعالیت کنیم، گفت: یکی از فیلم نامه های بنده تحت عنوان « ملکه شام » در خصوص حضور تکفیری ها در سوریه است که آن را به بنیاد سینمایی فارابی ارائه کردم اما بنا به دلایل غیر منطقی حمایت نشد در صورتی که این فیلمنامه قوی تر از کارهایی است که امروزه در جامعه سینمائی در حال اکران شدن است.
این استاد پیشکسوت سینمای ایران ضمن شکوه از رانت های موجود در سینمای ایران، تصریح کرد: 90 درصد فعالین سینمائی هم ردیف بنده در حال حاضر در سینمای ایران به دلیل وجود یکسری رانت ها بیکار هستند که جا دارد برای این مسئله تدبیری جدی اندیشیده شود.
وی ادامه داد: فعالیت های سینمایی و تلویزیونی « عمار » یک حرکت خوب جهت مقابله با رانت های موجود است و امیدوارم چنین حرکت هایی در سینمای ایران بیشتر بشود.
نظر شما