به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حسین اسحاقی، معاون پژوهشی حوزه های علیمه قم چهارشنبه شب ( 12 دی ) در دیدار با محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان داشت: یکی از مسائل مورد توجه در سال جاری دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن است که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از متولیات این امر در استان ها بوده است.
وی با بیان این مطلب که حوزه های علمیه نیز با وجود منابع انسانی متخصص و متعهدی که در اختیار دارد می تواند در این راستا با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان همکاری داشته باشد، ابراز داشت: جشنواره کشوری علامه حلی که امسال دوازدهمین دوره آن برگزار شد، تمایل داریم یکی از بخش های آن را به صورت استانی تحت عنوان « قرآن و سبک زندگی » برگزار کنیم و اگر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تمایل داشته باشد می توانیم این بخش را در استان به آنها محول کنیم.
معاون پژوهشی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه فعالیت افراد نواندیش در کنار یکدیگر یک ایده بسیار خوب است و موجب می شود پیوند حوزه های علمیه با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میمون تر و قریب تر بشود، اظهار داشت: پیشنهاد دیگر تشکیل یک نشریه قرآنی در استان کرمان به صورت مشترک میان حوزه علمیه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است که می تواند موجب گسترش فعالیت های بشود.
وی با بیان این مطلب که مسئله مهم دیگر، سند پیشرفت قرآنی است، عنوان داشت: در این زمینه اگر هیئت اندیشه ورزی بین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه علمیه شکل بگیرد، بخش های قرآنی آن را بازخوانی دوباره داشته باشند، بسیار اثرگذار است.
حجت الاسلام اسحاقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باتوجه به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب این آمادگی را داریم که پیمان نامه ای را با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ببندیم و بتوانیم کرسی های آزاد اندیشی را راه اندازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه انتظار داریم در زمینه پژوهشکده های قرآنی بانک اطلاعاتی داشته و ساز و کار حمایتی نیز برای آنها داشته باشیم، خاطرنشان کرد: برای تشکیل برخی پژوهشکده های قرآنی خوب در استان نیاز به 6 منبع داریم که حوزه علمیه قادر به تأمین دو منبع علمی و نیروی انسانی است و در چهار منبع سخت افزاری، نرم افزای، کالبدی و مالی دغدغه داریم و چقدر خوب است یک پژوهشکده قرآنی مشترک در استان بین ارگان های مختلف فرهنگی داشته باشیم.
معاون پژوهشی حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که اگر بشود تفاهمنامه ای با کتابخانه های عمومی منعقد شود مبنی بر اینکه طلاب بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، بسیار خوب و اثرگذار است، افزود: ما در زمینه چهره کردن و سلبریتی های مذهبی ناموفق عمل کرده ایم.
محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم در این جلسه با اشاره به اینکه تلاش ما بر این است از ظرفیت دستگاه های مختلف قرآنی در استان استفاده کنیم و خوشبختانه در این زمینه انسجام خوبی وجود دارد، افزود: یکی از طرح هایی که در حال پیگیری آن هستیم، بحث سند توسعه قرآنی استان است که بر اساس آن چشم انداز موضوعات قرآنی روشن و مشخص می شود.
وی با اشاره به نمایه سازی پژوهش های قرآنی در استان، افزود: در زمینه پژوهش های قرآنی در آغاز راه هستیم و یکی از مسائل و مشکلات پیش رو در این زمینه منابع اعتباری است که متأسفانه موجب شده برخی طرح ها به نتیجه نرسد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این مطلب که حوزه های علمیه یک ظرفیت خوب در موضوعات مختلف فرهنگی هستند و خوشحال می شویم از حمایت های آنها برخوردار باشیم، ابراز داشت: وزارت فرهنگ و شخص وزیر تأکید زیادی بر هم افزایی در مباحث فرهنگی و قرآنی با دستگاه های مربوطه دارد و معتقد است که همه جا تهران نیست لذا باید به استان ها بیشتر توجه بشود.
نظر شما