خبرگزاری شبستان//خراسان رضوی
اشاره:
مساجد فعال از جهت فرهنگی به صورت مهم ترین پایگاه فعالیت های دینی در فضای جامعه تأثیر عمیق و ژرف داشته، معادلات فرهنگی اطراف خویش را به سود عبودیت الهی تغییر می دهند و این امر در صورتی است که مدیران مساجد خصوصا روحانیان به خوبی از جایگاه معنوی مسجد در مسیر بایسته آن سود جویند.
فعالیت های فرهنگی دینی در مساجد می تواند از تنوع بسیاری برخوردار بوده، به تناسب نیازمندی های منطقه، نوع مخاطبان و... دارای متغیّرهای فراوان باشد که برخی از کارکردهای مثبت مسجد جنبه عبادی دارد، لیکن با توجّه به تأثیر انکارناپذیر این عبادات در فرهنگ اجتماعی و تصحیح زیر ساخت های فرهنگی جامعه و آثار مثبت تربیتی آن، در مقوله فعالیت های فرهنگی مطرح می شود و در این راستا کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به کارکردهای مختلف این مرکز در بخش های فرهنگی، هنری، قرآنی، آموزشی، کتابخانه ای و ... با هدف جذب نوجوانان و جوانان در سراسر کشور راه اندازی می شود که رشد کمی و کیفی این کانون در خراسان رضوی که مرکز نشر فرهنگ اسلامی است نیز جای بسی تامل را دارد...
به گفته محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی روند تاسیس و راه اندازی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان از رشد 100درصدی برخوردار بوده است.
وی درادامه از اعطای اعتبار 5/1 میلیارد تومانی به 500 کانون فرهنگی هنری جدید التاسیس روستایی در استان خبر داد و گفت: این تسهیلات به ارزش 2 میلیون و 650 هزار تومان به هرکانون به صورت تفاهم نامه ای در قالب تجهیزاتی و برنامه ای پرداخت می شود.
وی ادامه داد: 500 کانون فرهنگی هنری مساجد روستایی از محل انعقاد تفاهم نامه استانداری خراسان رضوی با ستاد عالی نظارت و هماهنگی بر کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با اعتباری 5/1 میلیارد تومانی تجهیز می شوند.
در مراسم اعطای اعتبار 5/1 میلیارد تومانی به کانون های جدیدالتاسیس روستایی استان خراسان رضوی و انعقاد تفاهم نامه تجهیزاتی و برنامه ای با کانون های جدید التاسیس استان که همزمان با دهه کرامت آغازشد، سید جواد جعفری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سردار محمد غفاری، معاون امنیتی سیاسی استانداری خراسان رضوی نیز حضور داشتند.
ایجاد کانون فرهنگی و هنری در همه مساجد خراسان رضوی
محمد صلاحی، استاندار خراسان رضوی خواستار ایجاد کانون فرهنگی و هنری در تمامی مساجد استان شد و اظهار داشت: طی 30 سال گذشته 500 کانون فرهنگی، هنری مساجد در استان شکل گرفته در حالیکه بر اساس توافقی که سال گذشته با ستاد عالی نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد کشور صورت گرفت احداث 500 کانون جدید در استان در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در حال حاضر حدود پنج هزار مسجد در سطح استان وجود دارد که باید تمامی این مساجد به کانون فرهنگی و هنری مجهز شوند زیرا حضور در فضای مسجد برای افراد مثبت و مثمرثمر است.
صلاحی با بیان اینکه کانون فرهنگی مساجد تنها تشکلی است که به دلیل شکل گیری آن در مسجد به انحراف کشیده نمی شود، افزود: مشکلات احتمالی که برای سایر تشکل ها به وجود می آید برای این تشکل به وجود نمی آید.
وی به کارکرد کانون های فرهنگی مساجد در مقابله با جنگ نرم دشمن اشاره و تصریح کرد: بصیرت افزایی و روشن کردن اذهان جوانان در برابر توطئه های دشمنان انقلاب و اسلام یکی از مهمترین وظایف این کانون هاست.
محمد غفاری، معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی همچنین به افزایش تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد نسبت به گذشته اشاره کرد و گفت: با افزایش تعداد مراکز فرهنگی، جامعه باید با تهدیدات و تفکرات و ایدلوژی دشمنان در صحنههای مختلف نظامی، اقتصادی و اجتماعی مقابله کند.
مساجد مهمترین ساختار جامعه در بخش تفکر دینی
وی مساجد را مرکز فعالیتهای دینی، عبادی، نظامی و سیاسی جامعه عنوان کرد و افزود: مساجد هم در دوران انقلاب و هم اکنون توانسته مهمترین ساختار جامعه در بخش تفکر دینی را به خود اختصاص دهد.
وی با تاکید بر نقش تاثیرگذار کانون های فرهنگی هنری مساجد در شکل گیری فرهنگ عمومی صحیح گفت: با توجه به اینکه در شرایط حاضر نقش مساجد، تربیتی است لذا در همین راستا این فعالیت ها مشارکت جوانان، مدیریت و برنامه ریزی فراگیر را می طلبد.
تعداد کانونهای مساجد خراسان رضوی روز به روز در حال افزایش است
سید جواد جعفری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نیز درخصوص افزایش کمی و کیفی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان می گوید: با توجه به اینکه تعداد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان روز به روز در حال افزایش است، چشم اندازهای تعیین شده برای اقدامات موثر در حوزه دین و فرهنگ باید جوانان را به سمت کمال هدایت و راهنمایی کند.
در این راستا ستاد عالی نظارت و هماهنگی برکانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نیز به دنبال کیفی سازی برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است و در این زمینه اقدامات خوبی در کشور صورت گرفته است.
دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی عملکرد خوبی در راستای ایجاد کانون های فرهنگی هنری و کیفی سازی برنامه ها داشته و افزایش تعداد کانون ها از 500 به یک هزار و 64 باب کانون است.
حرف آخر
محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در ادامه از راه اندازی و تاسیس 800 کانون فرهنگی هنری مساجد طبق تفاهم نامه استانداری خراسان رضوی با ستاد عالی نظارت و هماهنگی بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سال جاری خبرداد و گفت: باید تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با محوریت فعالیت های فرهنگی طبق تفاهم نامه جدید استانداری خراسان رضوی با ستاد عالی نظارت و هماهنگی بر کانون های فرهنگی هنری مساجد به یک هزار و 800 باب افزایش یابد.
پایان پیام/
نظر شما