به گزارش خبرگزاری شبستان، ابعاد مختلف مذاکره ایران با طالبان، انتصاب امامجمعه موقت جدید تهران، لزوم کاهش قیمت تمام شده محصولات، ممنوعیت خرید کالا با مشابه داخلی، بودجه دفاعی کشور باید به منابع پایدار وصل شود از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه یازدهم دی ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
ابعاد مختلف مذاکره ایران با طالبان
مذاکره ایران با طالبان چندی است که به سرخط اخبار بین المللی و سیاست خارجی تبدیل شده و روز گذشته نیز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از سفر هیاتی از طالبان به تهران خبر داد. به منظور تحلیل ابعاد مختلف تماس و گفت و گوهای تهران با طالبان «پیر محمد ملازهی» کارشناس و تحلیلگر مسائل شبه قاره در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان توضیحاتی ارایه کرد که در زیر می خوانید:
سوال: چرا ایران به گفت و گو و تماس با طالبان دست زده است؟
ایران تلاش می کند با انجام معادلات مختلف دولت مرکزی قدرتمندتر کند تا ضعف دولت این کشور به تجزیه قدرت در افغانستان نیانجامد زیرا اگر این مشکل ایجاد شود به شکل طبیعی به ضرر ایران است. تهران می تواند موجب قدرت بخشیدن به دولت مرکزی افغانستان شده و تجزیه این کشور جلوگیری کند. به همین دلیل است که تماس تهران با طالبان صورت می گیرد.
در سال های گذشته از طریق نمایندگی ایران در افغانستان تماس های کوتاهی برقرار می شد اما اخیرا این تماس ها جدی تر شده و با سفر جناب شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به کابل این مذاکرات با صراحت بیشتری از گذشته بیان می شود وحتی هیاتی از طالبان نیز به ایران سفر داشته و با عراقچی دید ار کرده اند.
محاصره باعث قدرت گرفتن هر چه بیشتر مقاومت و مردم فلسطین شده است
«محمد الهندی» شب گذشته (دوشنبه 10 دی ماه) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره شرایط کنونی غزه با بیان اینکه صهیونیست ها می خواهند با ادامه محاصره 12 ساله غزه، فلسطینیان به فراموشی سپرده شوند، گفت: «این محاصره باعث قدرت گرفتن هر چه بیشتر مقاومت و مردم فلسطین شده است.»
عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی فلسطین نبرد امروز با صهیونیست ها را نبرد اراده عنوان کرد و گفت: «مقاومت در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و متحد در برابر صهیونیست ها ایستاده است این در حالی است که درخواست صهیونیست ها برای پیوستن به ارتش رژیم صهیونیستی نیز بسیار کم شده است.»
وی با بیان اینکه حاکمان برخی رژیم های حامی صهیونیست ها در منطقه با آمریکا همراه شده اند تا خودشان را حفظ کنند، گفت: «این کشورها باید بدانند که آمریکا پشت آنها را خالی می کند.»
قیمت تمام شده محصولات باید کاهش یابد
«رحیم زارع» با حضور در برنامه شب گذشته (دوشنبه 10 دی ماه) تیتر امشب درباره طرح قانون جدید استفاده حداکثری از توان تولید داخل گفت: «طرح جدید این قانون کامل تر است و اشکالات قانون قبل را ندارد و ممنوعیت ثبت سفارش کالاهایی که تولید داخلی دارند، ممنوعیت تبلیغ کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، فراگیری قانون که شامل همه نهادهای عمومی و عمومی - غیر دولتی و دولتی می شود و گشایش ال سی ارزی به شیوه ای که به نفع تولیدکننده باشد از مزیت های این طرح است.»
نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این طرح موضوع تامین اجتماعی به خوبی دیده شده است، افزود: «این طرح با اینکه به ضرر تامین اجتماعی نیست ولی فضاسازی هایی علیه بند 11 آن که مربوط به همین بحث تامین اجتماعی و بیمه است کرده اند.»
وی در ادامه درباره وضعیت بازار و قیمت های موجود گفت: «باید کاری کنیم که قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد. در شرایط فعلی تولیدکننده ای موفق است که تولید با کیفیت داشته باشد.»
بودجه دفاعی کشور باید به منابع پایدار وصل شود
«حشمت الله فلاحت پیشه» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد بودجه دفاعی درلایحه بودجه 98 ،گفت: زمانی که لایحه بودجه در 15اذر تدوین شد و ما ازاعتبارات بودجه دفاعی در لایحه باخبر شدیم اعتراضات خودمان را به دولت اعلام کردیم ،بعد از اصلاح لایحه دولت چهل هزار و 70 میلیارد تومان درآمد جدید تعریف کرده است که 20 هزار میلیارد تومان ازاین رقم را در راستای ماده 106به بنیه دفاعی اختصاص داده است که در بنیه دفاعی دست ستاد کل برای تقسیم این رقم بین ارتش ،سپاه و سایر دستگاهها این بخش باز است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از 20 هزار میلیارد باقیمانده می توان به یکسری از جدول ها که به بنیه دفاعی نیروهای مسلح ارتش ،سپاه و بسیج و غیره ربط دارد نیز کمک کرد و بخش دیگری از این رقم را نیزبرای نهاد ریاست جمهوری تا دانشگاههای مختلف در کشور در نظر گرفت.
حکم هیئت نظارت برای درازهی صادر شد/کسر از حقوق و تذکر، درج در پرونده
علیرضا سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان با اشاره به تشکیل آخرین نشست این هیئت به منظور رفتار محمد باسط درازهی نماینده مردم سراوان گفت: در 9 بند درباره آقای درازهی تصمیم گیری و مقرر شد بر اساس ماده 6 هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان عمل شود.
وی اظهار داشت: مقرر شد برای نماینده ای که فیلم جلسه غیر علنی مربوط به این بخش را ضبط و منتشر کرده است اعمال ماده 6 نظارت بر رفتار نمایندگان شود و با هر دوی این نمایندگان اقدامات قانونی لازم طبق ماده 6 این قانون صورت گیرد.
سلیمی بیان کرد: هیئت نظارت نمی تواند درباره رفتار کارمند گمرک اظهارنظر کند اما برای کارمند گمرک به صورت جداگانه تصمیم گیری خواهد شد و رفتار اخلاق مدارانه با او صورت بگیرد، این موضوع رفع و رجوع شد لذا هیئت نظارت صرفا درباره نماینده اظهارنظر کرد.
انتصاب امامجمعه موقت جدید تهران
حجت الاسلام محمدجواد حاجعلی اکبری (متولد ۱۳۴۳) پیش از این از سوی رهبر انقلاب اسلامی به ریاست شورای سیاستگذاری ائمهی جمعه (دی ۱۳۹۶) و نمایندگی ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان (اردیبهشت ۱۳۷۸) منصوب شده بود.
وی همچنین نخستین بار در سال ۱۳۷۳ و در ۳۰ سالگی امامجمعه شهر دماوند شد و در سال ۱۳۷۹ به عضویت شورای سیاستگذاری ائمهی جمعه در آمد.
نمایندگان خرید کالا با مشابه داخلی را ممنوع کردند
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (سهشنبه 11 دی) مجلس و در ادامه بررسی طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در ماده ۵ این طرح مصوب کردند.
در ماده پنج این طرح مصوب کردند به منظور حمایت از کالا و خدمات تولیدی کشور، پیمانکاران داخلی و تعمیق ساخت داخل در کشور:
الف- از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون، ارجاع کار توسط دستگاههای موضوع ماده (۲) این قانون صرفاً به مؤسسات و شرکتهای ایرانی ثبت شده در فهرست توانمندیهای محصول داخلی مندرج در سامانه ماده (۴) این قانون مجاز است. در غیر اینصورت و نیاز به استفاده از مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی حداقل پنجاه ویکدرصد (۵۱%)) ارجاع کار با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه اجرائی و تصویب هیأت نظارت موضوع ماده(۲۰) این قانون، مجاز خواهد بود. در موارد خاص که ارجاع کار به شرکتهای ایرانی و یا مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی حداقل پنجاه ویکدرصد (۵۱%)) میسر نباشد، با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه موضوع ماده (۲) این قانون با ارائه مستندات لازم پس از تصویب در شورای اقتصاد، ارجاع کار به مشارکت ایرانی- خارجی (با سهم شرکت ایرانی کمتر از پنجاه ویک درصد (۵۱%)) و یا شرکت خارجی بلامانع خواهد بود. گزارش موارد خاص تصویب شده در شورای اقتصاد موضوع این بند همراه با مستندات باید هر سهماه یکبار به کمیسیونهای ذیربط مجلس شورای اسلامی ارائه شود./
نظر شما