ضرورت بازآفرینی آثار علمای گذشته/ طلاب بزرگترین طیف حامی اندیشه‌های انقلابی هستند

حجت الاسلام حصاری گفت: اگر آثار علمای گذشته بازآفرینی شود اتصال ما با گذشته برقرار می ماند و ما این بزرگان را به چرخه‌ی معرفتی خود باز می گردانیم و نیازهای علمی جامعه را هم برآورده می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام علی اکبر حصاری، امروز 11 دی در آیین اختتامه دومین جشنواره علامه حلی اظهار کرد: با توجه به تمام مولفه هایی که در جامعه با آن مواجه هستیم می توان فصول مهمی برای گفتگو با یکدیگر گشود.

 

معاون پژوهشی حوزه های علمیه کشور افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مکتب تشیع به قدری ناشناخته برای دنیا معاصر بود و به عنوان یه کنشگر اجتماعی مورد مطالعه مجامع اکادمیک دنیا قرار نمی گرفت و شناخت خود از جهان اسلام را با متکی به منابع اهل سنت معطوف کرده بودند.

 

وی اضافه کرد: براساس منویات مقام معظم رهبری دنیا از مکاتب موجود سرخورده و دلخورده شده و نیاز به حرف تازه دارد و این حرف ها در مکتب اسلام موجود است.

 

حصاری با تاکید بر اینکه قشر جوان امروز را با وقایع دهه های قبل از انقلاب آشنا کنید، افزود: هرچه از مبدا انقلاب فاصله می گیریم نسل جوان با انبوهی سوال مواجه است که بایستی جواب ان را در دهه های قبل از انقلاب یافت؛ از اینرو لازم است این نسل را با وقایع قبل از انقلاب آشنا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: جنبه بسیار مهمی که انقلاب دارد و متاسفانه به آن نپرداخته ایم؛ جنبه سلبی آن است و نقشه هایی که قرار بود برای کشور ما و خاورمیانه اتفاق بیفتد که با پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق نیافتاد.

 

معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه طلاب بزرگترین طیف حامی اندیشه های انقلابی هستند که بایستی با این مطالب آماده‌ی تبلیغ شوند، گفت: از 25 آذر امسال تا 25 آذر سال آینده به عنوان سال پژوهشی در حوزه خواهران با شعار بازآفرینی و نظریات علمی نامگذاری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه  دوره پنج ساله آموزش و تربیت پژوهشگر در سراسر حوزههای علمیه خواهران کشور برگزار شده و به پایان رسیده است، گفت: این دوره ها در چارچوب برنامه 15 ساله راهبردی در حوزه خواهران بود که از سال 90 شروع شده است و تا سال 1304 ادامه دارد.

 

به گفته حجت الاسلام حصاری در بخش پژوهشگری و جنبش علمی به فکر زیرساخت پژوهشی و تامین مهارت های پژوهشی و آمادگی ابتدایی با شعار هر طلبه یک پژوهشگر هستیم.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه وظیف عمومی طلبه ها تبلیغ است و بایستی عالمانه باشد، گفت: برنامه های این دوره ها به گونه ای تدوین شده است که نیاز پژوهشی در هر حوزه ای را تامین کند.

 

معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران استان با انتقاد از برخی مبلغان که تنها منتظر مطالب تبلیغی که از سوی دفتر تبلیعات حوزه قم در اختیارشان قرار می دهند گفت: این مطالب به عنوان علاج موقت اشکالی ندارد ولی اگر طلبه ها به آن متکی باشند در شان طلبه ها نیست. 

 

به گفته وی، جامعه و شرایط متغیر است از اینرو تبلیغ برای افراد با ذائقه های مختلف در موقعیت های مختلف تفاوت دارد که مبلغ باید آن را به خوبی تشخیص دهد.

 

حجت الاسلام حصاری با تاکید بر اینکه هرطلبه ای در هر رسالتی یک توانایی علمی لازم دارد که بایستی از میان منابع مختلف به دست بیاورند، افزود: برای پژوهشگر حرفه ای شدن طلبه های خواهر هم روی 10 درصد طلبه های خواهر کار می کنیم.

 

وی به ضرورت بازآفرینی آثار علمای گذشته تاکید کرد و گفت: به بازآفرینی آثار علمای تمام اعصار گذشته نیاز داریم چرا که ذائقه مخاطب تغییر کرده و متغیرهای جوامع بشری دچار تحول اجتماعی شده است که این موضوع  ارتباطی به ضعف ما و قوت دشمن ندارد.

 

معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به اینکه در اثر تعاملات با کشورهای دیگر و دسترسی جوان به سبکهای زندگی مختلف در دنیا سبب می شود انبوهی سوال برای جوانان پیش بیاید، گفت: یکی از تلاش های دشمنان هم برای انحلال و فراموش کردن علمای اعصار گذشته است چرا که علمای گذشته به تمام سوالات ما پاسخ دادند و اگر این آثار را بازتولید کنیم اتصال ما با گذشته برقرار می ماند و ما این بزرگان را به چرخه‌ی معرفتی خود باز می گردانیم و نیازهای علمی جامعه را هم برآورده می کنیم.

 

به گفته وی هدف دیگر رساندن طلاب خواهر برای تحقیق علمی این است که حوزه های علمیه خواهران نوپاست لذا تجربه در حوزه تولید علم محدود است و هنوز به این عرصه ورد نکردند و برای آشنایی آنان برای تولید علم آشنایی با اثار علمای اعصار گذشته لازم است.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: رفته رفته جامعه جوان با این آثار فاصله می گیرد و برای حفظ این آثار باید بازافرینی اتفاق بیفتد و از این طریق با هویت و محتوای تولید علم آشنا می شوند.

 

وی به تحقیقات آمریکا قبل از واقعه 11 سپتامبر اشاره کرد و گفت: این تحقیقات نشان دهند میزان گرایش به مکتب اهل بیت بود که همین موضوع موجب طراحی توطئه ای برای مقابله با این گرایش از طریق ایجاد حادثه 11 سپتامبر و داعش شد.

 

حجت الاسلام حصاری با یادآوری اینکه امروز مکتب اهل بیت در میدان مقابله با ایدئولوژی حاکم آمده و مورد توجه افکار جهانی است، گفت: تمایل به این مکتب بالاست و همین موضوع موجب هراس دشمنان جهان اسلام و مسلمان کشی در منطقه شده است.

 

وی به تدوین پنج مسیر انقلاب از سوی رهبری با عناوین انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی اشاره کرد و افزود: ما در حال دولت سازی اسلامی هستیم و و در مرحله جامعه اسلامی هم باید تمام افکار جامعه براساس افکار و آداب دین شکل بگیرد.

 

به گفته این مقام مسئول بزرگترین ضرورت حفط کیان اهل بیت و نظام را پاسخگویی به سوالات بشر در حوزه سبک زندگی در تمام شئون زیستی خواند و گفت: سبک دینی یک ابرپروژه است و برای این کار بزرگ نیازمند حوزه های علمیه هستیم.

 

 

کد خبر 753208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha