به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمد سالاری در جریان بررسی لایحه ارایه شده از سوی شهرداری تهران برای تعیین تعرفه جابجایی درختان در شهر تهران گفت: مصوبه ای در خصوص سربرداری درختان شهر تهران در دوره چهارم شورا داشتیم که بر اساس یکی از تبصره های آن شهرداری تهران ملزم بود تا تعرفه پایه جابجایی درختان در شهر تهران را اعلام کند بنابراین شهرداری برای تعیین تکلیف تعرفه جابجایی این لایحه را ارایه کرده است.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شهر تهران با اشاره به تبصره 2 ماده 8 آیین نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها خاطرنشان کرد: طبق این تبصره شهرداری موظف است در صورت درخواست متقاضی نسبت به جابجایی و سربرداری درخت با رعایت ضوابط و اصول علمی و ایمنی اقدام کند و همچنین امکانات و تسهیلات مورد نیاز را در قبال دریافت اجرت ها و هزینه های مربوطه در اختیار متقاضی قرار دهد.
وی افزود: شهرداری اگر بخواهد رأسا درختان را جابجا یا سربرداری کند مانند سایر خدماتی که ارایه می دهد باید قیمت را اعلام کند و شورا هم آنها را مصوب نماید.
سالاری تاکید کرد: طبق لایحه ای که سازمان بوستان ها ارایه کرده شهرداری قرار نیست جابجایی را انجام دهد بلکه بر این موضوع نظارت می کند که بین شرکت های خصوصی و مردم قراردادی نوشته شود و این خلاف قانون فرادست است.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تاکید کرد: صدها خدمت توسط بخشی از مردم یا بخشی از شرکت ها به مردم ارایه می شود و ما آیا در مدیریت شهری برای خرید و فروش نهال و کود تعرفه تعیین می کنیم؟ بنابراین اگر قرار باشد تعرفه ای هم مشخص کنیم باید مردم با شهرداری قرارداد بنویسند و شهرداری آن زمان وظیفه خود را به بخش خصوصی برون سپاری کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حذف مشارکت مردم در این لایحه خاطرنشان کرد: اگر شورا به فرض این لایحه را بپذیرد و از موضوع حقوقی آن عبور کند در این صورت شاخص تعرفه ای که تدوین شده صرفا بن درخت است و گونه درختان، امکانات حمل و نقل و جابجایی، ریسک های انتقال درخت و فصل مناسب جابجایی مشخص نشده از طرفی ضمانت اجرایی برای تعرفه هایی که مصوب می کنیم هم مشخص نیست؛ از طرفی هزینه های هرس و سبک سازی درختان نیز دیده نشده است.
نظر شما