شرکت فعال هنرمندان مینابی در هفت جشنواره ملی

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب گفت: هنرمندان این شهرستان طی مهرماه سال جاری در هفت جشنواره ملی شرکت کردند.

اسماعیل جهانگیری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میناب به خبرنگار شبستان در استان هرمزگان گفت: هنرمندان مینابی در قالب 11 گروه با هدف معرفی استعدادهای فرهنگی و هنری این شهرستان در جشنواره های مختلفی که در مهرماه امسال در سراسر کشور برگزار شد، حضوری فعال داشتند.
  

وی افزود: میناب در جشنواره سرودهای دفاع مقدس در آباده فارس با دو گروه، جشنواره شعر بسیج در زاهدان(2 نفر)، جشنواره تئاتر دفاع مقدس در عسلوئیه، جشنواره موسیقی دفاع مقدس در سندج با دو گروه، جشنواره چاوش خوانی و مدیحه سرایی رضوی در اردبیل و جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان با دو گروه شرکت کرد.
 

جهانگیری اظهار داشت: زهرا عبدالصمدی شاعره اعزامی از این شهرستان در جشنواره شعر بسیج زاهدان موفق به کسب مقام سوم شد.
 

وی اضافه کرد: در تئاتر دفاع مقدس عسلوئیه نیز علیشاه علی حیدری مقام دوم بازیگری مرد، منا زمانی مقام دوم بازیگری زن و عبدالرضا سهرابی مقام اول بخش موسیقی را به دست آوردند.
 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میناب اذعان کرد: برای اعزام این گروه ها به جشنواره های یاد شده 76 میلیون ریال از محل اعتبارات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هزینه شد.
 

جهانگیری در ادامه با اشاره به ضرورت برگزاری دوره های آموزشی در ارتقای سطح کیفی آثار هنری، بیان داشت: تا پایان سال جاری کارگاه های آموزشی در حوزه های فیلم کوتاه، تئاتر و شعر با حضور اساتید مجرب کشوری در میناب برگزار می شود.
 

وی همچنین افزود: اداره ارشاد اسلامی از آثار نمایشی راه یافته به جشنواره تئاتر استانی جهت اجرای عموم در شهرستان میناب به صورت ویژه حمایت خواهد کرد.
 

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش گفت: جشنواره استانی شعر و داستان فجر همزمان با فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در این شهرستان برگزار می شود.
 

وی، برگزاری مراسم بزرگداشت حسینعلی قضایی، بزرگترین تعزیه سرای کشور در میناب خبر داد و افزود: این مراسم با هدف تجلیل از مقام شعر و شاعری و نابغه مینابی(حسینعلی قضایی) برگزار می شود.
 

بر اساس این گزارش؛ حسینعلی قضایی ( کذایی ) مینابی به عنوان یکی از قدیمی ترین مرثیه سراهای استان هرمزگان شناخته می شود.
 

وی حدود 160 سال پیش در عهد ناصرالدین شاه قاجار در روستای « پنجاه تومانی» از توابع شهرستان میناب متولد شده است.
 

برپایه این گزارش، قضایی علاوه بر سرودن وقایع در هر جلسه از تعزیه، در نوحه سرایی نیز استعداد خارق العاده ای داشت.

 

وی به زبان عربی نیز آشنایی کامل داشت و نوحه های ماندگاری را به این زبان سروده است.

 

به طور کلی سروده های وی علاوه بر جذابیت و شیوایی، طرفداران زیادی نیز دارد تا آنجا که تمامی اشعار مجالس تعزیه ای که امروزه در استان هرمزگان اجرا می شود از سروده های ناب اوست.
 

پایان پیام/

کد خبر 75289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha