خبرگزاری شبستان، اعتراضات مردم یمن پس از بیداری اسلامی در کشورهای مصر و تونس همچنان ادامه دارد و روزانه صدها هزار نفر از مردم در خیابانها با وجود حضور نظامی فریاد بر می آورند که خواستار تغییر و دموکراسی هستند و باید علی عبدالله صالح از نظام کناره گیری کند، ولی رئیس دیکتاتور پیوسته در قدرت قرار دارد و برای ماندن خود از هر ترفندی استفاده می کند.
کاخ سفید نیز از این امر نگران است و به سختی افتاده و مدعی است که چرا علی عبدالله صالح از قدرت کنار نمی کشد و به سخنان گوش فرا نمی دهد و برای همین خاطر، آمریکا می خواهد علیه علی عبدالله صالح درخواست خود را به شورای امنیت بین الملل ارائه دهد.
این در حالی است که عبدالله صالح در شورای همکاری خلیج فارس تعهد داده بود تا از قدرت کناره گیری کند و قدرت را به نماینده اش «عبد ربه منصور هادی» بسپارد تا مقدمات انتخابات پارلمانی و رئیس جدید را فراهم کند.
با این وجود به نظر می رسد علی عبدالله صالح توانسته بر تمام فشارهای منطقه ای و آمریکا که خواهان برکناری او هستند، توجه کند و در این میان از «نظریه های انعطاف پذیری» استفاده کرده است و از ترفندهای او وقت کشی بوده است. هر چند نمی توان پیش بینی کرد که علی عبدالله صالح در برابر گامهای آمریکا در سازمان ملل متحد چه کار می کند ولی می توان گفت که او از استمرار بحران استفاده کرده و به کار خود ادامه می دهد.
در همین راستا، منابع یمنی معتقدند که علی عبدالله صالح مشورتهای بسیاری گرفته تا تصمیم شورای امنیت را علیه نظام خود و بر کناری اش به تعویق بیندازد و شورای نظامی برای اداره امور کشور به ریاست عبد ربه منصور هادی و متشکل از افراد خانواده و هوادارانش تشکیل داده است و با این گام به نظر می رسد که تنها راس نظام آسیب ببیند و بدنه آن بدون تفییر باقی بماند و این اقدام مناسب با خواست دو کشور نفوذی ایالت متحده آمریکا و عربستان سعودی در یمن است و بر این اساس می توان گفت زمانی که علی عبدالله صالح پس از ترور نافرجام برای معالجه به ریاض رفت، هیچ خلا سیاسی یا نظامی در دوران غیبت او که سه ماه به طول انجامید، ایجاد نشد و کاخ سفید نیز از یمن سوء استفاده های خود را از نظر مالی و سیاسی کرد و باز نیز بهانه سازمان القاعده و مبارزه با آنها را آورد و با این اقدامات به نظر می آید که کاخ سفید با شورای نظامی یمن مشکلی ندارد و در پشت شورای نظامی نیز دار و دسته های علی عبدالله صالح قرار دارند.
دولت عربستان نیز تغییر ریشه ای در یمن را خواستار نیست ولی با این وجود پیش بینی در مورد آنچه در یمن در حال وقوع است سخت است ، هرچند آمریکا مسئله را جور دیگر جلوه می دهد اما پیدا کردن جایگزین رئیس جمهوری یمن برای آمریکا و عربستان مشکل است برای مبارزه با القاعده و باقی ماندن یمن در موضع ضعف و سیطره پیدا کردن بر آن. با این وجود باید دید تا چه حدی انقلابیون پیش خواهند رفت و قدرت را در دست خواهند گرفت.
پایان پیام/
علی عبدالله صالح، دیکتاتور یمن برای ماندن بر سر قدرت از هر ترفندی استفاده می کند و حتی سعی دارد تا آمریکا را دور بزند هر چند هر دو از یک قماش هستند.
کد خبر 75159
نظر شما