به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد آرین منش، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس وقف را سرمایه ای گران بها و جاودانه که افراد خیرخواه با نیات الهی و انسانی برای رفاه و آسایش آیندگان سرمایه گذاری می کنند، خواند و گفت: انسان های خیراندیش از طریق وقف اموال خود علاوه بر فراهم کردن شرایط رفاه برای آیندگان ذخیره ای نیز برای آخرت اندوخته می کنند.
وی با بیان این مطلب که وقف سنت پسندیده اسلامی است و امروز به عنوان گنجی گران بها از آن یاد می شود، تصریح کرد: بسیاری از امکانات رفاهی، بهداشتی، تفریحی، دینی و مذهبی که امروز در اختیار ما قرار دارد، حاصل موقوفاتی است که پیشینیان در این راه سرمایه گذاری کرده اند.
آرین منش با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه متولی موقوفاتی است که از گذشته به دست نسل امروز سپرده شده است، بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه حافظ منافع موقوفات تلقی می شود، البته در گذشته افراد خیرخواه متناسب با نیاز جامعه خود موقوفات را اهدا و ایجاد می کردند، به عبارتی موارد مصرف موقوفات منطبق با نیاز مردم بوده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه برخی نیازها همچون نیازهای معنوی و مذهبی همیشگی است، افزود: برخی نیازهای مربوط به گذشته امروز دیگر موضوعیت ندارد، از این رو متناسب با نیاز جامعه امروز سازمان اوقاف و امور خیریه باید خیران را جهت وقف اموالشان ساماندهی و جهت دهی کند.
وی با اشاره به برخی نیازهای علمی جامعه امروز اشاره حوزه علم را از مهمترین ضرورت ها در مقایسه با گذشته برشمرد و عنوان کرد: احداث مجتمع های علمی و پژوهشی یک نیاز مهم جامعه امروز است و ما برای رسیدن به سند چشم انداز بیست ساله به برخی امکانات نیاز داریم که دولت نیز نمی تواند پاسخگوی این نیازها باشد، بنابراین اگر خیران در جهت این گونه موارد سازماندهی شود می توانند بخشی از نیازهای نخبگان و دانشمندان را با وقف اموالشان برطرف کنند.
آرین منش با بیان این مطلب که ما افراد با استعداد و توانمند زیادی داریم که متاسفانه امکانات علمی و پژوهشی در اخیتار آنان قرار ندارد، ابراز کرد: اگر نیازهای این افراد از طریق خیران برطرف شود در روند توسعه علمی کشور بسیار موثر می شود.
وی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری و وقف موقوفات در عرصه مدرسه سازی بیان کرد: امروز رفع نیازهای بهداشتی و درمانی جزو ضرورت ها به شمار می آید، از این رو سازمان اوقاف و امور خیریه در مرحله نخست باید نیازهای جامعه را اولویت بندی کرده و خیران را در جهت وقف موقوفات خود به آن سمت و سو هدایت کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این مطلب که سازمان اوقاف و امور خیریه در سال های اخیر در زمینه روز آمدتر شدن روش ها، ابزار و استفاده از فناوری های نوین در سازماندهی موقوفات از جهش لازم برخوردار بوده است، افزود: بنابراین در جهت روز آمدتر کردن ساختار و خدمات رسانی سازمان اوقاف و امور خیریه گام های ارزشمندی برداشته شده است و در این میان تغییر رویکرد مردم و حرکت به سمت علوم نوین بستگی به میزان استفاده سازمان اوقاف و امور خیریه از ظرفیت خیران دارد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، وی با بیان این مطلب که سازمان ها و مراکز مختلف باید در جهت نیازهای خود و جهت دهی خیران مورد استفاده قرا بگیرند، اذعان کرد: سازمان آموزش و پرورش در عرصه مدرسه سازی به خوبی توانسته است نیازهای خود را به خیران منتقل کرده و آنان نیز در راستای مدرسه سازی آموزش و پرورش را تا مرحله بی نیازی پیش برده اند.
آرین منش یادآور شد: متاسفانه برخی سازمان ها در راستای رفع نیازهای خود در جذب خیران توفیقی نداشته اند از این رو سازمان های مختلف باید با تبیین نیازهای خود خیران را در مسیر برطرف کردن نیازهایشان سوق داده و جذب کنند.
پایان پیام/
نظر شما