استان سمنان رتبه اول در ریشه کنی بی سوادی دارد

دستورانی گفت: ۹۶ درصد اهداف نهضت سوادآموزی استان سمنان طبق سند ملی در سال ۹۷ اجرایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان ،محمد دستورانی همزمان با هفته سواد آموزی در نشست با خبرنگاران افزود: سازمان نهضت سواد آموزی با توجه به اهداف پیش بینی شده در سند ملی ریشه کنی بی سوادی، برش های سالانه تعریف کرد که بنا بر گزارش ها، استان سمنان با تحقق 96 درصدی این هدفگذاری، رتبه اول کشوری را از آن خود کرد.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان افزود:کرمانشاه با 92.7 درصد و آذربایجان شرقی با 89.7 درصد رتبه های بعدی در تحقق اهداف سازمان نهضت سوادآموزی کشور را کسب کردند.

 

دستورانی از استان سمنان به عنوان یکی از با سواد ترین استان های کشور نام برد و افزود: برای به صفر رساندن بی‌سوادی مطلق در استان سمنان به همراهی همه سازمان‌های اجتماعی و فرهنگی این استان نیاز است.

 

وی با اشاره به خدمات ارزنده انقلاب اسلامی در راستای ریشه کن کردن بی سوادی مطلق در جامعه خاطرنشان کرد انقلاب اسلامی برای زدودن فقر و بی‌سوادی از چهره زنان دختران و روستاییان کشور خدمات ارزنده‌ای را ارائه داده و در این راستا نهضت سواد آموزی در 39 سال گذشته توانسته است گام‌های بزرگی برای باسواد کردن جامعه و فراگیر شدن سواد در کشور بردارد.

 

سمنان از استانهای برتر کشور از نظر گسترش سوادآموزی است

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان سواد آموزی را پایه و اساس حقوق اسلامی و شهروندی در جامعه اسلامی دانست و گفت: سمنان از استانهای برتر کشور از نظر گسترش سوادآموزی است.

 

دستورانی اظهار داشت: سواد و سوادآموزی سرمایه مهمی در رسیدن به رشد و توسعه کشور است و در این استان از نظر شاخص های سوادآموزی موفقیت های خوبی بدست آمده است.

 

وی با اشاره به تعریف دوره های سوادآموزی، تحکیم و انتقال در سازمان سوادآموزی کشور، ابراز داشت: حدود 2 هزار نفر از سوادآموزان در سال 97 تحت پوشش این سه دوره اصلی مشغول به تحصیل هستند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، یادآور شد: با احتساب فعالیت های مکمل سوادآموزی تعداد افراد مشغول به تحصیل در استان به سه هزار و 500 نفر می رسد.

 

دستورانی با تاکید بر اینکه در یک بازه زمانی قریب 40 سال 70 هزار نفر به شمار افراد باسواد استان سمنان افزوده شده است ادامه داد: در حال حاضر قریب 13 هزار بی سواد در این استان وجود دارد.

 

وی ایجاد مراکز یادگیری محلی و تدوین سند راهبردی سواد آموزی چهار ساله  را از رویکردهای این اداره کل برای به صفر رساندن قدر مطلق بی سوادی در استان سمنان بیان کرد و گفت: تاکنون دو مرکز یادگیری در سمنان و دامغان ایجاد شده و در 9 شهر دیگر نیز ایجاد این مراکز در برنامه قرار دارد.

 

544 کلاس سوادآموزی در استان سمنان فعال است

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، شمار کلاس های سوادآموزی فعال در استان سمنان را در حال حاضر 544 کلاس بیان کرد و گفت: در این کلاس ها دو هزار و 100 نفر سوادآموز شامل 649 نفر اتباع خارجی در قالب 50 کلاس تحت پوشش سوادآموزی قرار دارند.

 

وی اظهار داشت: به هر مربی برای سوادآموزی هشت میلیون ریال و برای هر سواد آموز یک میلیون و 750 هزار ریال پرداخت می شود.

 

دستورانی، همکاری نکردن بی سوادان و نیز وجود برخی موانع در جذب سوادآموزان را از مشکلات موجود در سواد آموزی برشمرد و خواستار همکاری دستگاههای مختلف برای رفع این مشکلات شد و تلاش رسانه ها را برای تشویق بی سوادان برای حضور در دوره های سواد آموزی نیز خواستار شد.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان تصریح کرد:با اولویت اعلام شده به معاونت سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان، این معاونت هم‌اکنون در حال تدوین سند راهبردی سوادآموزی این استان با الهام از برنامه ششم توسعه است.

 

سند راهبردی سوادآموزی دورنمای نظام تعلیم و تربیت استان سمنان

وی از این سند راهبردی به عنوان دورنمای نظام تعلیم و تربیت استان سمنان در زمینه سوادآموزی نام برد و افزود: تدوین این سند چشم‌اندازی روشن و برنامه‌ای هدفمند برای کاهش بی‌سوادی مطلق در استان سمنان است.

 

دستورانی ابراز امیدواری کرد: تا با تدوین و اجرای سند راهبردی سواد‌آموزی این استان، شهروندان سمنانی که توانایی و شرایط فراگیری سواد را دارند؛ زیر پوشش طرح‌های سوادآموزی قرار گرفته و از نعمت سواد بهره‌مند شوند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از عمق بخشی به آموخته‌های سواد آموزان و آماده سازی آنان برای زندگی در جامعه امروزی نیز به عنوان یکی از دیگر رویکردهای مهم آموزش و پرورش استان سمنان در حوزه سوادآموزی یاد و خاطرنشان کرد: در این راستا معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان با برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مکمل مانند طرح‌های کتابخوانی، خواندن با خانواده، حلقه‌های کتابخوانی، آموزش ICDL، آموزش عملی نماز با عنوان نماز کلید بهشت و نیز توزیع نشریه با عنوان فرصت دوم در این راستا تلاش می‌کند.

 

وی با بیان اینکه سازمان سوادآموزی کشور در رویکرد جدید خود علاوه بر مهارت‌های خواندن و نوشتن و حساب کردن به مهارت‌های زندگی، شغلی، حرفه‌ای و آموزش‌‌های عملی، احکام و قرائت نماز و نیز مهارت‌های رایانه‌ای توجه ویژه کرده است اظهار داشت: این برنامه‌ها در راستای فراگیر کردن سواد و تبدیل مهارت‌ها به رفتارهای اجتماعی و همچنین یادگیری مادام العمر سوادآموزان اجرایی می‌شود.

 

کد خبر 751206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha