رشد ۹ درصدی صادرات اقلام معدنی فلزی/چین، اولین واردکننده

کشورمان با شناسایی نزدیک به ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در جایگاه پانزدهمین کشور جهان از لحاظ میزان ذخیره است که بر اساس اخرین آمار در ۸ ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۹ درصدی صادرات اقلام معدنی فلزی هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته است و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به حساب می‌آید. موقعیت ایران از لحاظ معادن در جهان به گونه ای است که نه تنها برای کشورهای همسایه بلکه برای سایر کشورها نیز منبع خوبی برای تامین مواد معدنی است.

 

ایران با ۱۸ درصد منابع گاز و ۹ درصد منابع نفت در بین کشورهای معدنی دنیا موقعیت منحصربه‌فردی برای تأمین انرژی فعالیت‌های معدنی به‌خصوص در فرآوری و فلزات دارد و قیمت انرژی در ایران باتوجه به منابع عمده بعضاً تا۵۰ درصد قیمت جهانی است و این موقعیت شرایطی را فراهم می‌کند که شرکت‌های بزرگ کل عملیات مرتبط با معدن را از استخراج، صنایع تولید فلزات به‌خصوص فولاد در ایران با قیمت تمام شده مناسب انجام دهند و به بازارهای نزدیک منطقه صادر کنند.

 

کشورمان با شناسایی نزدیک به 60 میلیارد تن ذخیره معدنی در جایگاه پانزدهمین کشور جهان از لحاظ میزان ذخیره است که نزدیک به 40 میلیارد تن از آن به عنوان ذخیره قطعی برآورد می شود این در حالی است که آمارهای تولید مهرماه امسال محصولات معدنی و صنایع معدنی حاکی از رشد دو رقمی محصولات این حوزه است.

 

بر این اساس شاهد صادرات اقلام معدنی فلزی در 8 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با 9 درصد رشد ارزشی همراه بوده است.

 

سازمان توسعه تجارت ایران در این رابطه به نقل از «الهه مکری»، دبیر میز صنایع معدنی فلزی سازمان توسعه تجارت ایران نوشته است: « براساس آمار منتشره گمرک ایران، اقلام معدنی فلزی کشورمان در هشت ماهه سال جاری بیش از 4 میلیارد دلار به وزن 17 میلیون تن صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان‌دهنده 9 درصد رشد ارزشی است.»

 

وی افزود: «مهمترین اقلام معدنی فلزی صادراتی کشورمان در 8 ماهه سال جاری ­شامل سنگ و کنسانتره آهن، سنگ و کنسانتره مس، شمش فولاد، فرو آلیاژها، محصولات تخت نورد شده فولادی، محصولات طویل فولادی، لوله و پروفیل فولادی، کاتد مس، شمش آلومینیوم، شمش سرب و شمش روی بوده است.»

 

مکری بیشترین ارزش صادراتی را به ترتیب متعلق به شمش فولادی با1624 میلیون دلار صادرات، محصولات طویل فولادی با 701 میلیون دلار صادرات، سنگ و کنسانتره آهن با 518 میلیون دلار صادرات، محصولات تخت نورد شده فولادی با 318 میلیون دلار صادرات، کاتد مس با 214 میلیون دلار، شمش روی با 162 میلیون دلار صادرات، لوله و پروفیل فولادی با 147 میلیون دلار صادرات، سنگ و کنسانتره مس با 134 میلیون دلار صادرات عنوان کرد که در مجموع 6/92 درصد صادرات کل محصولات معدنی فلزی را اقلام فوق تشکیل می دهند.

 

دبیر میز صنایع معدنی فلزی در خصوص بازارهای هدف صادرات این دسته از محصولات گفت: «بیشترین رقم صادرات به کشور چین با 736 میلیون دلار بوده است و عمده محصولات صادراتی به این کشور شامل مواد اولیه از جمله سنگ و کنسانتره های فلزی، شمش مس و آلومینیوم است.»

 

وی اضافه کرد: «پس از کشور چین، عراق با 634 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 589 میلیون دلار، تایلند با 380 میلیون دلار، ترکیه با 349 میلیون دلار، اندونزی با280 میلیون دلار شش بازار نخست وارد کننده اقلام معدنی فلزی کشورمان هستند.»

 

این گزارش می افزاید: مقایسه روند صادرات هشت ماهه سال جاری و مدت مشابه سال گذشته نشان‌دهنده افزایش صادرات اقلام معدنی فلزی به بازارهای عراق، امارات، افغانستان، اندونزی و مصر است. رشد ارزش صادرات این دوره در سال جاری عمدتاً ناشی از دو عامل افزایش قیمتهای جهانی برخی اقلام معدنی و نیز جایگزینی صادرات اقلام با ارزش افزوده بالاتر نسبت به صادرات مواد خام بوده است.

 

یادآور می شود: ایران و چین دارای روابط تجاری و اقتصادی دیرینه ای با هم هستند و از چین به عنوان شریک همیشگی تجاری کشورمان می توان نام برد و با این حال چین همچنان به دنبال گسترش روابط خود با ایران است. چین در ادامه تلاش ها برای حفظ برجام به عنوان عضو ۱+۴  بر ادامه همکاری اقتصادی با ایران در ایام تحریم ها نیز تاکید دارد. سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر برتداوم همکاری با ایران در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

 

 به نوشته «وبگاه وزارت خارجه چین»، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه این کشور در پاسخ به سئوالی درباره همکاری شرکت ملی نفت چین (CNPC) با ایران در توسعه فاز یازدهم حوزه گازی پارس جنوبی و این که آیا این شرکت از معافیت از تحریم‌های آمریکا مطئن است، اظهار داشت: «از وضعیت خاصی که شما ذکر کردید مطلع نیستم اما چین و ایران دارای روابط معمول هستند

 

وی ادامه داد: «می‌توانم به شما بگویم که چین و ایران همکاری معمول در بخش‌های مختلف را حفظ می‌کنند

 

این دیپلمات چینی در بخش پایانی سخنان خود درباره همکاری با ایران اظهار داشت: «این همکاری‌ها شفاف، آشکار، مشروع و قانونی است.»/

 

 

 

کد خبر 751104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha