احسان و نیکوکاری موضوع مشترک همه ادیان

رییس دومین همایش ملی خیر ماندگار گفت: فعالیت های خیر خواهانه، احسان و نیکو کاری تنها موضوع مشترک همه ادیان و جوامع انسانی است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر محمد صالح طیب نیا رییس دومین همایش ملی خیر ماندگار در نشست خبری تشریح برنامه های این همایش عصر امروز سه شنبه چهارم دی ماه در جمع نمانیدگان رسانه های خبری گفت: فعالیت های خیر خواهانه، احسان و نیکو کاری تنها موضوع مشترک همه ادیان و جوامع انسانی است. احسان  تنها موضوعی است که در ان جنسیت مطرح نیست، سن نمی شناسد، دین نمی شناسد، مرز نمی شناسد و در همه جوامع این موضوع مورد توجه و اهمیت است و حتی می توان گفت مربوط به دوره خاص انسانی نیست.

 

رییس دومین همایش ملی خیر ماندگار افزود: مسئله امور خیریه و نیکوکاری  چند دهه است مورد توجه ویژه قرار گرفته است شاید در دهه های گذشته این موضوع بیشتر جنبه فردی داشت و انسان ها برای وجدان خود به این موضوع می پرداختند و چندی است در کشورهای پیشرفته به این موضوع به عنوان یک مسئله اجتماعی پرداخته می شود و به عنوان یکی از شاخص های جوامع توسعه یافته مورد توجه قرار گرفته است.

 

طیب نیا تصریح کرد: نیکوکاری و امور خیر و مشارکت های اجتماعی امروز توانسته بسیاری ازچالش هایی که دولتها و دولتمردان  در زمینه خدمات با آن  روبه‌رو بودند را حل کند. نگاهی به ناکارآمدی دولت ها در ارائه خدمات عمومی به مردم پدید آمده و این به دلیل بروکراسی شدید میان دولتها و گران بودن هزینه خدمات دولتی است.

 

رئیس دومین همایش ملی خیر ماندگار اذعان کرد: در بخش دولتی فعالیت های دولت در بخش عمومی چون  آموزش و پرورش و بهداشت و درمان نمره خوبی نمی گیرد از طرفی بخش خصوصی هم خروجی خوبی در ارائه خدمات ندارد. چرا که این عرصه ها برای بخش خصوصی سودآور نیست.

 

وی خاطر نشان کرد: بخش سوم تحت عنوان سازمان های مردم نهاد در بسیاری از کشورهای دنیا مورد توجه ویژه قرار گرفته است و دولت ها از رونق این موسسات شدیدا حمایت می کند.

 

 وی ادامه داد: در کشور ایران در چند دهه گذشته تعداد خیریه ها در حال گسترش است و تجربه های موفقی در این عرصه ها در کشور قابل مشاهده است و این موسسات توانسته اند قدم های خوب و مثبتی در راستای حل مشکلات مردم بردارند.

 

طیب نیا افزود: سالیانه خیرین سلامت، چندین میلیارد در حوزه سلامت هزینه می‌کنند و بار عظیمی را از دوش نظام سلامت کشور برداشته اند در بحث فرهنگ دینی فعالیت خیرین مسجد ساز و در کنار آن ها خیرینی که در بخش های دانشگاهی فعالیت می کنند.

 

رئیس دومین همایش ملی خیر ماندگار گفت: اتفاق مهمی در کشور ما باید می افتاد و متاسفانه مورد کم توجهی واقع شده است بحث تولید دانش خیر است وقتی می بینیم در آمریکا یکی از بزرگترین بنگاه های اقتصادی چون ماکروسافت به یک موسسه خیریه تبدیل می شود نشان می دهد نمی شود یک موسسه خیریه را با نگاه های تجربی مدیریت کرد بلکه نیازمند یک نگاه عالمانه هستیم.

 

طیب نیا ادامه داد: نیاز است در کشور ایران دانش امر خیر تولید شود ما امروز خیریه هایی رو داریم که چند صد میلیارد ریال در سال درآمد دارند و اینها یک بنگاه اقتصادی بزرگ هستند موسساتی در کشور وجود دارد که چند صد هزار نفر مخاطب دارد اینها نهادهای اجتماعی کاملاً وسیعی هستند که نیاز به مدیریت های عالمانه دارند.

 

وی خاطر نشان کرد: بنیاد آلا از سال ۱۳۹۴ با این دغدغه که کشور نیازمند تحول مدیریت خیریه ها در ایران است وارد این عرصه شده  و نام این عرصه را  خیر ماندگار گذاشته است و  فعالیت خیرخواهانه که خیرین انجام می دهند ذت خیر جاری گذاشته است. آن چیزی که خیر ماندگار است می تواند به جامعه‌ی ما یک جهش اساسی دهد مسئله خیر ماندگار و یا تحول در نظام خیریه کشور است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد ما نیازمند  تغییر در نگاه حاکمیتی هستیم خیرین بهترین افراد برای مدیریت سازمانهای خیریه هستند.

 

رئیس دومین همایش ملی خیر ماندگار خاطر نشان کرد: تمام مساجد، حسینیه ها و هیئات مذهبی خیریه اداره می شود مردم خود احساس مشارکت می کنند و می آیند و کار را انجام می دهند همین اتفاق در سایر عرصه ها چون عرصه سلامت و نظام آموزش و پرورش و سایر عرصه ها که کشور نیازمند است هم می تواند بیفتد.

 

طیب نیا گفت: امروز تمامی دانشگاه های معتبر برتر دنیا بین ۲۰ تا ۵۰ درصد بودجه شان توسط خیرین تامین می شود برخی  از این دانشگاه‌ها داری بودجه‌هایی هستند که از بودجه وزارت علوم ایران بیشتر است امروز اکثر اندیشکده های بزرگ دنیا توسط موسسات خیریه تامین منابع می‌شود یعنی خیرین وارد عرصه های نوین مورد نیاز جامعه شده اند.

 

وی گفت: اگر امروز دغدغه اول جامعه ایران اشتغال و مسائل اقتصادی است به نظر می‌رسد خیرین درصورتی که در این عرصه ورود پیدا کنند بار سنگینی را از دوش نظام برخواهند داشت و این اتفاق در حال وقوع است چرا که تعداد زیادی از خیریه ها در حوزه اشتغال و کارافرینی اجتماعی در کشور فعالیت می‌کنند.

 

رئیس دومین همایش ملی خیر ماندگار افزود: یکی از اقدامات خوب و اساسی بنیاد آلا که از سال ۱۳۹۵ پایه گذاری شد برگزاری همایش های ملی خیر ماندگار است اولین همایش در اسفند ماه ۱۳۹۵ در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد و مورد استقبال پژوهشگران و دانشگاهیان قرار گرفت، امسال دومین همایش خیر ماندگار را در تالار رازی برگزار می‌ شود اتفاق جدید این دوره از همایش برگزاری مراسم جشنواره خیر ماندگار با هدف تقدیر از فعالان عرصه امر خیر است که هدف این جشنواره تکریم 14 فعال عرصه امر خیر است.

کد خبر 751086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha