به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الفرات نیوز، با گذشت هفت روز از آغاز ناآرامی ها و اعتراض ها در سودان نسبت به سیاست اقتصادی و گرانی نان، اعتصاب عمومی در سراسر سودان امروز(سه شنبه چهارم دی 1397) حاکم شده و اعتراض های مردمی در خیابان های 14 ایالت از 18 ایالت این کشور ادامه دارد.
این اعتصاب سراسری در راستای درخواست معترضان برای استعفای« عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان و تشکیل دولت انتقالی انجام می گیرد.
پزشکان سودان نیز با ادامه اعتراض ها برای گرانی نان و سیاست اقتصادی دولت اعتصاب عمومی کردند و کمیته پزشکان از رئیس جمهوری سودان خواست به سرعت استعفا دهد و دولت انتقالی تشکیل دهند.
این اعتصاب مردمی ساعاتی پس از تعهد البشیر مبنی برای اصلاحات حقیقی به منظور بهبود زندگی مردم و فراهم کردن زندگی کریمانه برای آنها رقم خورد.
البشیر از مردم سودان خواست تا به شایعه پراکنی ها توجه نکنند و مراقب باشند تا به تلاش های تحریک کنندگان پاسخ ندهند.
در همین راستا، قرار بود امروز معترضان سودانی به سمت کاخ ریاست جمهوری در خارطوم تظاهرات کنند تا به ریاست جمهوری یاداشتی را تحویل دهند تا از رئیس جمهوری بخواهند به سرعت قدرت را به خواست ملت سودان و جلوگیری از خونریزی ترک کند.
معترضان می خواهند در صورت موافقت البشیر با این پیشنهاد، دولت انتقالی از افرادی باتجربه و با ماموریت های مشخص تشکیل دهند.
مقامات سودان به علت تشدید اعتراض ها و اعتصاب ها تدابیر فوق العاده و ممنوعیت تردد در برخی از ایالت ها اتخاذ کردند.اما با وجود این تدابیر فوق العاده، دهها دانشجوی دانشگاه هها راهپیمایی های اعتراض آمیز را در شهرهای مختلف از جمله شهر رفاعه در ایالت الجزیره به راه انداختند.
شاهدان عینی اعلام کردند: پلیس و نیروهای ضد شورش با پرتاب گاز اشک آور معترضان را پراکنده کردند.
برهمین اساس، منابع رسمی دولتی تعداد کشته شدگان از روز چهارشنبه تاکنون را دستکم 10 نفر اعلام کرد، اما «صادق المهدی» رهبر حزب الامه، تعداد کشته شدگان را 22 نفر عنوان کرد.
این اعتراض های مردمی در سودان بزرگترین چالش برای حکومت عمر البشیر از زمان به قدرنش رسیدنش یعنی 29 سال پیش تاکنون است.
سودان این روزها به فضای بعد از سال 2011 میلادی بازگشته است و این کشور در شمال قاره سیاه شاهد اعتراض های مردمی با عنوان «انتفاضه نان» است. تظاهراتی که از روز چهارشنبه گذشته به علت وخامت وضعیت اقتصادی و کمبود نان و سوخت خودروها و نقدینگی آغاز شد؛ به طوری که ارزش پول داخلی سودان(پوند) به 60 پوند در ازای یک دلار رسید و در نتیجه آن سودان از بحران های نان، آرد، سوخت و گاز شهری رنج می برد.
نظر شما