علی فراهانی در خصوص تهیه دانشنامه شهدای استان مرکزی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: دانشنامه شهدا از سال 1395 در سه فاز مدخلیابی، تدوین پرونده های علمی و مقاله نویسی آغاز شده که مدخل یابی داری سه گروه نظامی، شهدا و اشخاص و موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است.
رئیس شعبه اسناد و کتابخانه دفاعمقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاعمقدس استان مرکزی افزود: چارچوب و ایین نامه مشخص کشوری برای همه استان ها جهت تهیه دانشنامه شهدا تدوین شده و در استان مرکزی نیز در این راستا برای دایره المعارف دفاع مقدس اقداماتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون 20 جلسه در همه شهرستان ها با پیشکسوتان و مطلعین و خادمان شهدا برگزار شده، ادامه داد: 580 مدخل تاکنون بدست آمده و یکصد مدخل جدید دیگر نیز شناسایی شده که در مرحله تدوین پرونده های علمی این مداخل هستیم.
فراهانی در خصوص پرونده های علمی مداخل تصریح کرد: نوع کار دانشنامه علمی است و چنانچه در مقاله نویسی قرار باشد مشخصات شهید بیان شود باید حتما سند ارائه و ارجاع به سند هویتی داده شود همه مداخل باید مستند باشد و اکتفا به غیر سند و اطلاعات غیر مستند در مقاله قابل قبول نیست.
این مقام مسئول گفت: از 680 مدخل شناسایی شده تاکنون 150 پرونده علمی دفاع مقدس جمع آوری شده و مابقی آن از 20 تا 80 درصد در حال تکمیل هستند.
فراهانی ادامه داد: بعد از جمع آوری مداخل و تهیه پرونده های علمی نوبت به مقاله نویسی می رسد در این مرحله مقالات طبق مستندات بدون هیچگونه کم و کاستی نگاشته می شوند زیرا دایره المعارف و دانشنامه شهدا قرار است به عنوان کتب مرجع و پایه در دانشگاه ها و انجام فعالیت های علمی پژوهشی وتحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس شعبه اسناد و کتابخانه دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی با بیان اینکه تا پایان امسال 50 مقاله از شهدا آماده خواهد شد، گفت: کار چاپ دانشنامه شهدا در سال 1400 به پایان می رسد.
وی افزود: 20 نفر برای تهیه و تدوین دانشنامه شهدا مشغول به فعالیت هستند که تاکنون در کارگاه های علمی مقاله نویسی و شورای علمی و چگونگی جمع آوری مستندات شهدا با بهره مندی از استادان مجرب این امر شرکت کرده اند.
نظر شما