دوگانگی در رسانه ملی

رسانه ملی در مواجهه با کارکنان و میهمانان خود رویکری دوگانه دارد.

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، رعایت موازین اخلاقی و پوشش اسلامی از موضوعات مورد تاکید رسانه ملی درباره کارکنان سازمان و همین طور میهمانان و مراجعان آن است، اما در ماه های اخیر نوعی برخورد دوگانه در رفتار رسانه ملی با کارکنان و میهمانان این سازمان مشاهده می شود؛ به طوری که وقتی خواهران منصوریان برای حضور در رادیو ورزش به رادیو می روند به خاطر نوع پوششان از ورود منع می شوند اما با پوشش خلاف عرف برخی مجریان زن در برنامه های تلویزیونی هیچ برخوردی نمی شود.

 

 

نکته جالب این که در ماجرای خواهران منصوریان «علی فروغی» مدیر شبکه سه گفت: «وقتی در جریان ماجرای خانم منصوریان بانوی ورزشکار قهرمان ایرانی قرار گرفتم، مسئله را جویا شدم. مسئولان حراست سازمان از آنجا که با هنرمندان و اصحاب رسانه در ارتباط و تعامل هستند، افرادی بسیار روشن و فهمیده هستند و مطمئن شدم اتفاقی که افتاده، تصمیم یک نفر بوده است! با خانم منصوریان هم تماس گرفتم. ایشان هم همین را می دانستند و گفتند پست اعتراضم را فقط برای همان یک نفر گذاشتم. درباره اولین حضورشان در ماه عسل صحبت شد و اینکه عموم مردم این سه بانوی ایرانی را از آنجا شناختند. به سهم خودم از ایشان و خواهرانشان برای حضور با حجابشان در میادین تشکر و قدردانی کردم و خبر دادم که امروز عصر مستند «خواهران قریب» را که در مورد ایشان ساخته شده، پخش خواهیم کرد.»

 

 

به نظر می رسد این میزان از حساسیت بیشتر شامل حال افرادی می شود که از بیرون قصد ورود به این سازمان را دارند، همین اواخر ژیلا صادقی مجری ویژه برنامه شب یلدا شبکه دو سیما به دلیل پوشش خاصی که داشت که اگر نگوئیم در جامعه حداقل در بین مجری های زن و صدا وسیما رواج ندارد مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت.

 

سردبیر روزنامه خراسان با انتشار توئیتی خطاب به علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما در سخنانی گفت:« آقای علی عسگری از برنامه های شب یلداتون مخصوصا خندوانه تشکر می‌کنم اما در برنامه شبکه ۲ خانومی با غلیظ ترین آرایش و پوششی تبرج گونه که با حرکات مجری تبرج اش کامل می شود به هیچ وجه در شان مجری سیمای جمهوری اسلامی نیست. یا حجتی برای روز قیامت دارید اگر اقدامی برای اصلاح نکنید.»

 

 

 

 

ژیلا صادقی که پیش از این نیز به دلیل نحوه پوشش در اجرای مراسم جشنواره فیلم فجر حسابی جنجالی و دردساز شد این بار هم مورد انتقاد قرار گرفت. او مدتی در تلویزیون ممنوع الکار بود و دلیلش هم حضور در آگهی تبلیغاتی یک برند خارجی بود.

 

 

روز گذشته هم مجری زن شبکه آی فیلم با لباسی غیرمتعارف ! حداقل از دیدگاه مسئولان صداوسیما، ‌به اجرای مسابقه تلفنی این شبکه پرداخت، لباسی که قطعا اگر بر تن یکی از مراجعان به صدا و سیما  یا شاید چهره ها باشد از ورود او جلوگیری می کنند و آن را غیر متعارف می خوانند.

 

 

قصد این گزارش تعیین استانداردها و حدود پوششی یا حتی ایراد گرفتن به پوشش مجریان زن تلویزیون یا حتی رادیو نیست که اگر چه مثل مجریان تلویزیون جلوی دوربین قرار ندارند و به اندازه آنها چهره نیستند تا مردم آنها را دیده و به مقایسه پوشش آنها با معیارهای صداوسیما بپردازد، ‌اما به هرحال عضوی از این خانواده هستند. قصد این گزارش آشکار ساختن تناقض در معیارهای صدا وسیما در این موضوع است.

 

«حسین رضی»، در این زمینه به شبستان گفت:نقصان و خطا(بی اخلاقی) ممکن است از جانب یک مجری یا مسئول یا فعال در هر حوزه ای در صداوسیما صورت بگیرد، اما متناسب با خطائی که صورت گرفته قاعدتا برخوردهای لازم مدیریتی و انضباطی هم صورت می گیرد، در روزهای اخیر هم شاهد این برخورد با یکی از مجری های صداوسیما بوده اید. اما تحلیل ما به عنوان مدیران سازمان صدا وسیما نسبت به فعالیت های رسانه ملی به صورت عام این است که در عموم فعالیت هایمان چهارچوب های اخلاقی را رعایت می کنیم.

 

معاون پژوهش نظارت و بازرسی سازمان صداوسیما ادامه می دهد: ممکن است گاهی خطائی در حوزه ای صورت بگیرد اما با توجه به اینکه بیش از 150 شبکه رادیوئی و تلویزیونی و فعالیت بسیار گسترده ای در حوزه کار رسانه ای داریم، گاهی وقوع این خطاها اجتناب ناپذیر است، قصد توجیه ندارم اما می خواهم بگویم در باب حوزه اجرائی رخداد این خطاها اجتناب ناپذیر است. البته این را به عنوان یک استنثنا و خطائی که ممکن است در یک حوزه صورت بگیرد تلقی می کنیم و قطعا برخورد لازم را با آن شخص خواهیم داشت. همان طور که در مورد اخیر مشاهده  کردید برخورد صورت گرفت و در آینده هم اگر چنین اتفاقی بیفتد برخورد خواهیم کرد.  آئین نامه های لازم در این حوزه تدوین شده است. ضوابط سازمانی ابلاغ شده است ، اما به نظر می رسد در زمینه توجیه کسانی که که به تازگی وارد حوزه رسانه ای می شوند جدی تر عمل کنیم.

 

 

به گزارش شبستان، ‌این اولین بار نیست که یک مجری زن تلویزیون به دلیل نحوه پوشش و یا آرایش مورد انتقاد قرار می گیرد. این در حالی است که مجری مورد نظر پیش از جلوی آنتن آمدن قطعا باید از فیلترهای صداوسیما عبور کرده باشد تا جلوی دوربین و مقابل دیدگان میلیون ها ایرانی و غیر ایرانی حاضر شود و اینکه بعدها او  به عنوان پوشش و یا مدل اجرایش ممنوع التصویر شود تناقض و سردرگمی این رسانه را در زمینه تعیین حدود در این زمینه بیشتر آشکار می کند.

 

 

 

 

کد خبر 750862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha