به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دولت جدید پاکستان که ۶ ماه از عمر آن می گذرد نگاه های متفاوتی از دولت های قبل به همسایگان خود دارد.
«عمران خان» نامزد «تحریک انصاف» در انتخابات اخیر پاکستان توانست به عنوان نخست وزیر این کشور انتخاب شود. او پس از بر سر کار آمدن نگاه های متفاوت خود به کشورهای همسایه را عملی کرد و در خصوص ایران نیز در کنار تحکیم روابط سیاسی خود نشان داده که برای افزایش ارتباطات تجاری دو کشور هم تلاش می کند.
در همین رابطه، «اسد عمر» گفت: خواهان گسترش روابط تجاری با تمام کشورهای همسایه به ویژه ایران هستیم.حل مشکلات بانکی برای افزایش حجم تجارت با ایران از اهمیت زیادی برخوردار است.
وزیر خزانهداری پاکستان تأکید کرد: برای حل مشکلات بانکی با ایران خواستار ارائه یک گزارش کاملیم تا این موضوع را با دقت بیشتری بررسی کنیم. خواهان شکستن انحصار دلار در پاکستان و جایگزین کردن پول ملی برای رونق تجارت با کشورهای همسایه هستیم.
این اظهارات عمر در حالی مطرح می شود که تجار ایرانی و پاکستانی سال هاست که از وجود مشکلات بانکی بر سر راه همکاری های اقتصادی شان گلایه دارند اما هنوز این مشکلات از سوی هیچ کدام از دو کشور و بانک مرکزی آن ها برطرف نشده است.
اما در ادامه تمایل دولت پاکستان برای افزایش همکاری تجاری با ایران روز گذشته «محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان سفری به ایران داشت و در رابطه با مسائل تجاری نیز با وزیر امور خارجه کشورمان به گفت و گو پرداخت.
همچنین روز گذشته دولت پاکستان در صفحه توییتر رسمی خود به نقل از شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان نوشت: «دولت پاکستان مایل است بیش از پیش ارتباط های سیاسی و اقتصادی خود را با ایران افزایش دهد.»
این در حالی است که ایران هم می کوشد در دوران تحریم ها ظرفیت های تجاری پاکستان برای تهران را جایگزین محدودیت ها در تحریم ها کند.
یادآور می شود، حجم مبادلات بازرگانی ایران و پاکستان با وجود مشکلاتی نظیر برقرار نشدن روابط بانکی، وجود مشکلات گمرکی و موانع تعرفه ای و قرنطینه ای، با 42.3 درصد افزایش نسبت به سال 1394 و 13.2 درصد افزایش نسبت به سال 1395 به یک میلیارد و 324 میلیون دلار در پایان سال 1396 رسید.
حجم مبادلات ایران و پاکستان در سال 94، حدود 861 میلیون دلار و در سال 95 نیز، یک میلیارد و 160 میلیون دلار بوده است.
میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در سال 1396 با 15.8 درصد افزایش نسبت به سال 1395 که این میزان 795 میلیون دلار بوده و با تراز مثبت 538 میلیون دلار به 931 میلیون دلار افزایش یافته است.میزان واردات از پاکستان نیز در این مدت، 7.3 درصد افزایش نسبت به سال 1395 که این میزان، 365 میلیون دلار بوده، به 392 میلیون دلار در سال 1396 افزایش یافته است.
قیر نفت، روغن های سبک و دیگر فراورده های نفتی بجز بنزین، پسته، شکلات،پروپان مابع شده، گازهای نفتی و هیدروکربنورهای شکل مایع را از مهم ترین اقلام صادرات ایران به کشور همسایه طی سال های گذشته بوده است.
همچنین برنج، میوه هایی نظیر انبه، دانه کنجد، پارچه تار و پود باف کنفی، تجهیزات بسته بندی مواد غذایی و گاو گوشتی مولد نژاد خالص از مهم ترین اقلام صادراتی پاکستان به ایران طی سال های گذشته محسوب می شود.
پاکستان به عنوان کشوری با جمعیت بیش از 200 میلیون نفر اگر چه خود، صادرکننده مواد غذایی از جمله محصولات کشاورزی و دامی است، اما می تواند به عنوان مقصد صادراتی محصولات ایران در زمینه های مختلف به ویژه لوازم ساختمانی، کاشی، سرامیک و سیمان مطرح شود.
به گزارش شبستان، ایران در کنار تلاش برای افزایش حجم تجارت خود با ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار و عراق به ۲۰ میلیارد دلار می کوشد تعاملات تجاری خود با پاکستان را نیز به ۵ میلیارد دلار برساند و در همین رابطه روسای جمهوری ایران و پاکستان سال گذشته بر افزایش سالانه 20 درصدی تجارت دو کشور و دستیابی به هدف 5 میلیارد دلاری در این بخش، تاکید کردند./
نظر شما