به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، امروز (دوشنبه ۳ دی) از ۲۰ پژوهشگر برگزیده دانشگاه شیراز طی مراسمی تقدیر شد، علیرضا سپاسخواه، محمود یعقوبی، ناصر ایرانپور، افسانه صفوی، محمدرضا رحیم پور،محمد نمازی، مسعود ریاضی، نصر طالب بیدختی، حجت الاسلام محمد شریفانی، مجید هاشمی، حمیدرضا پورقاسمی، مجتبی علیپور، مهدیه میرزابیگی، محمدرضا نیکو، سید مصطفی رضوی دینانی، حسن شریفی یزدی، ناصر رشیدی، هاجر ستوده، حبیب هادیان فرد و مسلم علی محمدلو، پژوهشگرانی بودند که در این مراسم تقدیر شدند و دو نفر از برگزیدگان به نمایندگی از دیگران سخنرانی کردند.
ناصر طالب بیدختی، پژوهشگر برتر دانشگاه شیراز با بیان اینکه بیشتر پژوهش ها بر اساس اهداف و درخواست های مردم از آینده است، گفت: دین ما بر روی اموزش تأکید دارد و نباید بحث آموزش در سایه پژوهش مغفول بماند.
وی با اشاره به نقش دانشگاه ها در آینده نگری، بیان کرد: آشفتگی در سیاست گذاری، توسعه نامتوازن ساختاری، آشفتگی برنامه ریزی آموزشی، کاستی برنامه های آموزشی، فرسوده شدن زیرساخت ها، ناکارآمدی دفترهای ارتباط با صنعت، شفافیت مالکیت فکری، سهم ناچیز هزینه های پژوهشی از تولید ناخالص و غیره از چالش های پژوهش است.
طالب بیدختی با اشاره به برخی از چالش های دانشگاهی ایران، تصریح کرد: ایجاد نشدن باور پژوهشی بین مسئولان بزرگترین چالش ها است، یکی دیگر از چالش ها مسائل مالی پژوهش ها بوده که این چالش در تمام دنیا وجود دارد.
وی با اشاره به قرار گرفتن نام دانشگاه شیراز در کنار دانشگاه های برتر دنیا، عنوان کرد: باید عوامل ناکارآمدی سیاست گذاری علم و فناوری را باید شناخت و برای آنها راهکاری اساسی ارائه داد.
در ادامه، حبیب هادیان فرد، پژوهشگر برتر علوم انسانی و هنر با بیان اینکه علوم انسانی اشرف علوم است چون به مسائل اشرف مخلوقات یعنی انسان ها می پردازد، گفت: ما در شهری با مشکلات و آسیب های اجتماعی فرار زندگی می کنیم چون ما نیروهای انسانی را خوب پرورش ندادیم.
وی افزود: دانشگاه و پژوهش باید در درجه اول باید به سرمایه انسانی بپردازد و اگر ما در آموزش و پرورش نیروی انسانی کوتاهی کنیم با مشکلات عدیده ای رو به رو می شویم.
هادیان فرد، نادیده گرفتن علوم انسانی را دلیل مشکلات خواند و گفت: عدم توجه به پژوهش های بکر با ظهور شبه پژوهش ها به ویژه در علوم انسانی سبب بروز آسیب های اجتماعی شده است، دانشگاه برای حل مشکلات باید بر روی علوم انسانی سرمایه گذاری کند.
وی تصریح کرد: علم بومی در مقابل علم فرنگی قرار گرفته و این تقابل از پیشرفت جلوگیری می کنند، علوم انسانی امروزی با دنیای بیرونی خود فاصله گرفته که در صورت عدم سرمایه گذاری در علوم انسانی نسبت به خارج شناخت پیدا نخواهد کرد.
این پژوهشگر برتر حوزه علوم انسانی با تاکید بر لزوم اشنایی با دنیای کشورهای دیگر، بیان کرد: علوم انسانی باید با حرف های جهان دیگر آشنا شود و این در آموزش های دینی ما تأکید شده است.
وی با اشاره عدم وجود آزمایشگاه های علوم انسانی در ایران، خاطرنشان کرد: با تجهیزات کنونی و بدون امکانات نمی توان انتظار پژوهش های کاربردی داشت، دسترسی به تجهیزات و زمینه های علوم انسانی سخت و تاحدودی غیرممکن است، هیچ پژوهشکده ای علوم انسانی واقعی در ایران وجود ندارد.
هادیان فرد تأکید کرد: در کشورهای دیگر مالیات صرف علوم انسانی می شود و کشور بدون ادبیات، تاریخ و فرهنگ نمی تواند به بقا شرافتمندانه ادامه دهد، امکانات با رانت در اختیار شبه پژوهشگران قرار می گیرد.
پژوهشگر برتر علوم انسانی از علاقه دانشجویان برتر به رشته های علوم انسانی، گفت: برای تحول علوم انسانی باید از سیستم های دنیا کمک گرفت و توانمندسازی انجام شود تا به استانداردها برسیم.
نظر شما