گذرگاه جدید میان ایران و عراق احداث می شود

عراق که توانسته ۹۰ روز دیگر از واردات گاز و برق و آب ایران بهره ببرد حالا به فکر ایجاد گذرگاه جدید مرزی با کشورمان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عادل عبدالمهدی» هفته گذشته توانست موافقت آمریکا به منظور معافیت از اعمال تحریم های این کشور علیه ایران را تا ۹۰ روز دیگر جلب کند.

 

پیش از این عراق ۴۵ روز از این معافیت بهره مند می شد اما نخست وزیر جدید این کشور پس از آغاز حکومتش تمام تلاش خود را به منظور تمدید این مدت به کار گرفت و در نهایت نیز موفق شد.

 

حالا اما گفته شده که بغداد می خواهد گذرگاه جدید مرزی نیز با ایران احداث کند.

 

در همین رابطه، استاندار واسط عراق از موافقت نخست وزیر این کشور با ایجاد گذرگاه مرزی جدید میان ایران و عراق خبر داد.

 

شبکه اخبار العراق گزارش داد: محمد جمیل المیاحی ،استاندار واسط عراق امروز(دوشنبه) اعلام کرد که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق و هیات گذرگاه های مرزی این کشور با ایجاد گذرگاه شهابی- جنکله میان ایران و عراق برای تباددلات تجاری و تردد مسافران موافقت کرده اند.

 

المیاحی افزود که اخیرا هیاتی به ریاست وی با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در دفتر وی دیدار کرده اند وعادل عبدالمهدی و هیات گذرگاه های مرزی عراق با ایجاد گذرگاه مرزی جدید با ایران به نام شهابی- جنکله که منطقه شیخ سعد و استان ایلام را به هم وصل می کند ، موافقت کرده اند.

 

وی در ادامه گفت که گذرگاه شهابی 70 کیلومتر با گذرگاه زرباطیه و 200 کیلومتر با مرزهای ایران فاصله داردفاصله دارد.

 

استاندار واسط گفت:این گذرگاه روزانه می‌تواند از دو هزار نفر استقبال کند و در ایام خاص و مناسبت‌های دینی مختلف می‌تواند، گنجایش آن را دارد که پذیرای دو میلیون مسافر باشد.

 

المیاحی تاکید کرد که این گذرگاه اساسا برای مبادلات تجاری میان ایران و عراق و انتقال مسافران دو طرف راه‌اندازی خواهد شد.

 

روابط تجاری ایران و عراق به گونه ای است که جایگزینی برای یکدیگر نمی توانند بیابند. در سالیان اخیر عراق اولین هدف صادرات ایران تلقی می شده که طبق آمار منتشر شده در هفت ماه گذشته بيش از ۶ ميليارد دلار کالاي غير نفتي از ايران به عراق صادر شده است که نسبت به سه سال گذشته پنجاه و پنج درصد افزایش داشته است.

 

همچنین دولت عراق سالانه 1300 مگاوات برق و ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد می کند که طبق گفته مقامات عراقی جایگزینی برای ایران در این موارد یافت نمی شود.

 

یادآور می شود، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری عراقی به لحاظ مشارکت در مقایسه با سال گذشته با رشد ۱۳۷ درصدی مواجه شده که از ابتدای سال تاکنون ­19 هیئت­­ تجاری بازاریابی عراقی با مشارکت 300 فعال اقتصادی از عراق به منظور بازدید از دستاوردهای جدید شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های مختلف استان‌های ایران حضور یافته‌اند. حضور این هیئت های­ تجاری عمدتا به منظور آشنایی با آخرین ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی صورت گرفته است. دارو و صنایع پزشکی، کاشی و سرامیک، مبلمان و لوازم منزل، شیرینی و شکلات، خوراک دام و طیور، تجهیزات کشاورزی،­ مصنوعات پلاستیکی، لوازم ساختمانی و ماشین آلات خطوط تولید از جمله موضوعات مورد استقبال هیئت های­ تجاری عراقی بوده است.

 

گفتنی است، عراق با آنکه دومین تولیدکننده نفت اوپک محسوب می‌شود برای تأمین ۴۵ درصد از برق خود به ایران وابسته است. تولید کنونی گاز عراق برای تامین تقاضای نیروگاه‌های برق کافی نیست از این رو مقامات این کشور اعلام کرده اند که هنوز از ایران گاز وارد خواهند کرد و حداقل به ۲۴ ماه فعالیت پروژه‌های جدید گازی و آغاز تولید نیاز دارند./

 

 

 

 

 

کد خبر 750637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha