شیرین سعیدی، مدیر حوزه فاطمیه (س) شهرستان نقده، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه با بیان اینکه فقیه شدن بهای هر شی گرانبها بوده و اگر انسان تمام دارایی خود اعم از مادی و معنوی را جهت رسیدن به درجه فقاهت بپردازد، بالاترین ارزش است، افزود: بانوان حضور یافته در حوزه های علمیه تا زمانی که به نحو احسن تلاش نکنند و مباحثی را که برایشان تدریس می شود را کامل و جامع فرا نگیرند به مقام فقاهت نرسیده و نقش بسزا و تاثیر گذاری در جامعه نخواهند داشت.
وی افزود: حضور بانوان طلبه و توانمند در عرصه بین الملل ظرفیتی است که حوزه می تواند به خوبی از آن استفاده کند، بانوانی که حرفی برای گفتن دارند و می توانند در جامعه جهانی، نقش آفرینی فکری و فرهنگی داشته باشند.
مدیر حوزه فاطمیه (س) با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که خواهران طلبه را یک پدیده تلقی کرده اند، گفت: معظم له تربیت خواهران در حوزه های علمیه در جهت عالم، پژوهشگر، فقیه و فیلسوف را حرکتی عظیم دانسته و اجتهاد خواهران طلبه را مورد تاکید قرار داده و فرموده اند هدف نهائی درسخواندن بانوان، تنها مجتهد شدن یا فیلسوف شدن نیست - ممکن است عدهای علاقه، استعداد و وقت کافی را داشته باشند و عدهای هم نه - آشنائی با معارف اسلامی و قرآنی است که میتواند برای آنها و دیگران مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در مورد مسئله عفاف خاطر نشان کرد: اهمیّت «عفاف» به عنوان یکی از اساسی ترین قوانین الهی، بر هیچ متفکّری پوشیده نیست و دین مبین اسلام با طرح و تأکید آن، تدابیری اساسی در حوزه خانواده و اجتماع اندیشیده است. امروزه نیز باید برای گسترش عفاف در جامعه جهت ایجاد امنیت اجتماعی اموری از جمله امربه معروف و نهی از منکر، تقویت باورهای دینی و معرفی الگوی مناسب به فرزندان، تربیت صحیح آنان و... را به کاربست پس اگر مردم خواهان جامعه ای سالم هستند، همه باید پاسدار عفاف بمانند.
وی ادامه داد: پس در یک سو زنان جامعه اسلامی باید از خودنمایی، خودآرایی و دلربایی در محیط بیرون از خانه پرهیزکرده و مردان جامعه نیز از چشم چرانی و هوسرانی خودداری نمایند و از سوی دیگر نظام اسلامی هم با توجّه به امکانات و مقدوراتی که در اختیار دارد باید با تمهیدات کارشناسی شده و برنامه ریزی دقیق، زمینه ازدواج به هنگام جوانان را فراهم نماید و تمام تلاش خود را جهت آلوده نشدن جوانان به انحرافات اخلاقی به کار گیرد.
سعیدی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه حوزه علمیه فاطمیه (س) در چه سالی تاسیس شد، گفت: حوزه علمیه بانوان فاطمیه (س) نقده در سال 78 توسط حجت الاسلام نعمت زاده تاسیس شده است و با پذیرش 30 نفرطلاب خواهر از همان سال کار خود را آغاز کرد.
تعداد طلاب در مدرسه علمیه فاطمیه (س) چند نفراست؟
مدرسه ی علمیه ی فاطمیه(س) ویژه خواهران بوده و زیر نظر حوزه ی علمیه ی قم به پرورش طلاب خواهر می پردازد و با توجه به ایام ثبت نام این حوزه های علمیه ی سراسر کشور، سری به این مرکز تدریس علوم دینی زدیم تا مخاطبان را با شرایط و نحوه ی تحصیل در این مرکز ارزشمند که با تلاش حجت الاسلام و المسلمین محمد حیدریزاد و همت مردم شهرستان تأسیس شده است آشنا نماییم.
تاکنون تعداد کلی طلاب 300 نفر بوده، در حال حاضر تعداد طلاب 87 نفر است که از این تعداد 18 نفر پایه اول، 17 نفر پایه دوم، 10 نفرپایه سوم، 10 نفر پایه چهارم و بقیه پایه پنجم و در حال نوشتن پایان نامه هستند و امسال ظرفیت پذیرش 30 نفر بوده که تقریبا همه پذیرش شدند ولی پون دانشگاه ها امسال بدون آزمون برای پیام نور و آزاد پذیرش کردند 17 نفر نهایی ثبت نام کردند و بقیه به دانشگاه رفتند.
تحصیل در این مدرسه به صورت رایگان و به شیوه حوزوی بوده و حداقل 10 ترم (5سال) به طول می انجامد که طلاب باید در مجموع 190 واحد درسی را بگذارنند تا مدرک سطح 2 تحصیلات حوزوی یا همان لیسانس که مورد تأیید وزارت علوم می باشد را اخذ نمایند که پس از آن علاوه بر شرکت در آزمون های ورودی سطح 3، امکان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد تمامی دانشگاه های سراسری و آزاد را نیز خواهند داشت.
شغلی که طلبه ها در آینده میتوانند داشته باشند، چیست؟
در سطح سه حوزه علمیه خواهران تلاش میکنیم تا برای دوره عمومی و برای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، مدرسان شایسته تربیت کنیم، تربیت محقق و پژوهشگر در گرایشهای مربوطه و تربیت مبلغان کارآمد و مدیران از دیگر اهداف سطح سه حوزه خواهران برشمرد.
یکی از اصلیترین اهداف سطح دو حوزه خواهران تربیت مشاوران مذهبی، مبلغان کارآمد، تربیت مربیان و معلمان معارف اسلامی و کارشناسان مسائل دینی است و تلاش میکنیم در این سطح استعدادهای برتر را برای تحصیل در مقاطع بالاتر آماده کنیم و در سطح سه حوزه علمیه خواهران تلاش میکنیم تا برای دوره عمومی و برای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، مدرسان شایسته تربیت کنیم، تربیت محقق و پژوهشگر در گرایشهای مربوطه و تربیت مبلغان کارآمد و مدیران از دیگر اهداف سطح سه حوزه خواهران برشمرد و مشاغلی هم که فارغ التحصیلان این مدرسه ی علمیه می توانند به آن دست یابند مشاغلی همچون مشاور دینی مدارس و دانشگاه ها، مبلّغ و یا پژوهشگر می باشند.
در مورد به کار گیری طلاب سطح 3 و درحال تحصیل سطح 4 متاسفانه مشکلات و کم لطفی های صورت میگیرد و اینکه از این عزیزان استفاده نمیشود مگر با داشتن رابطه و بیشتر از استاد آقا در سطح3 استفاده میشود که چند شغله بوده و بیشتر آنها وقت مرده خود رو برای تدریس و همکاری سطح 3 میگذارند در حالی که طلبه های خواهر سطح 3 و در حال تحصیل سطح 4 اینهمه درس خوندند که حداقل زکات علم خودشان رو پس بدهند نه اینکه در تدریس استفاده نشوند و بلاتکلیف بمانند.
در مورد شغل طلاب فارغ التحصیل خواهر نقده بفرمایید.
در مورد شغل طلاب فارغ التحصیل که امسال با لطف خدا نزدیک 46 نفر به تعداد مربیان طرح امین مدارس افزوده شده و در مدارس شهری و روستایی با مدرک سطح 2و3 در مقاطع ابتدایی، پیش دبستانی، راهنمایی، دبیرستان و رستگاران مشغول خدمت رسانی هستند ولی متاسفانه فقط به 5 نفر از این مربیان هزینه مختصری پرداخت میشود و بقیه فی سبیل الله همکاری دارند و امیدوارم برای ساماندهی این عزیزان و امنیت شغلی آنها حتما تدابیری از مقامات مربوطه مبذول گردد و بر اساس زحمات این عزیزان هست که در هر مدرسه ای که این دوستان هستند وارد میشوی هر سوال دینی و احکامی و قرآنی میشود دانش آموزان با تمام اطمینان ارایه میدهند و باعث خرسندی اهل بیت علیه السلام میشوند.
شرایط پذیرش طلاب خواهر به چه صورت است؟
حوزههای خواهران در دورههای مختلف حضوری، نیمه حضوری، مجازی، تمام وقت و پاره وقت برای سطح دو، سه و دوره غیر حضوری ویژه سطح سه از خواهران واجد شرایط نامنویسی میکند و تعداد پذیرفته شدگان دو تا سه برابر ظرفیت موجود خواهد بود که بعد از مصاحبه افراد دارای شرایط کامل پذیرش میشوند؛ داوطلبان امسال سطح 2 از متولدین 59 پذیرش شدند که شرایط سنی را نسبت به پارسال بیشتر کردند و اگر دارای مدرک پیش دانشگاهی باشند یک سال بیشتر می شود و داوطلبانی که میخواهند در سطح سه حوزه علمیه خواهران پذیرفته شوند، باید دارای مدرک دوره عمومی بوده و معدل متناسب با هر گرایش تحصیلی را کسب کرده باشند اما برای دوره نیمهحضوری این شرایط سنی وجود ندارد.
چه تعداد استاد در این حوزه مشغول به خدمت هستند؟
تعداد اساتید خواهر و برادر20 نفر است که اکثراً خواهر و دارای تحصیلات سطح 3 حوزوی می باشند.
مشکلات این حوزه را بیان کنید؟
سعیدی مدیر حوزه علمیه فاطمیه (س) نقده مشکلات بسیاری را مطرح کردند من الجمله عدم وجود ماشین ایاب و ذهاب و طلاب خواهر مجبورهستند با سرویس یا آژانس رفت و آمد کنند مشکل دوم نبود تجهیزات کامل مدرسه، نبود سیستم گرمایشی و سرمایشی، نبود منابع پایدار مدرسه، نبود خیرین مالی برای حوزه در شهر برای کمک به ترقی علوم دینی، عدم پرداخت بودجه های حق التدریس اساتید مدرسه، عدم وجود نگهبان در مدرسه، دوربودن حوزه خواهران برخلاف حوزه برادران در وسط شهر و مشکلات بسیاری هستند و مهمترین مشکل ما ریزش مدرسه علمیه است که ساخت 1 سال می باشد ترک خوردن دیوارها، ریزش سنگ های نمازخانه، افتادن پنچره بزرگ نمازخانه و غیره است.
آیا این مشکلات تا حالا به ارگان خاصی مطرح شده است؟
بله، مشکلات به تعداد متعدد کتبی و شفاهی به مدیریت استان، امورمالی استان، هیات امنا مدرسه نامه هایی ارسال شده است و این نواقص مطرح گردیده است ولی متاسفانه تا حالا اقدامی جهت برطرف شدن صورت نگرفته و هر روز این شرایط بدتر می شود و موسس مدرسه علمیه علت این مشکلات را کم کاری مهندس سازنده می دانند.
متراژ ساختمان چقد است و چند ساله تو این مدرسه هستید و مشکلات چند ساله شروع شده است؟
متراژ مدرسه حدود 5000 متر است و 2 ساله که در این مدرسه هستیم و حدود 3 ماهه ما این مشکلات رو داریم.
پیمانکار سازننده در جریان است؟
بله، در جریان هستند و قول تعمیر و بازسازی رو داده اند و برخی قسمت های محوطه با کمک شهرداری تعمیر ده ولی کامل نیست.
نظر شما