ایران در مسیر توسعه/آخرین خبرها از بزرگترین کارخانه تولید ورق خودروی خاورمیانه

کارخانه ورق گالوانیزه، بزرگترین کارخانه تولید ورق خودروی خاورمیانه به رشد ۹ درصدی در تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته رسیده است و امسال ۱۵ هزار تن ورق بیشتر از مدت مشابه پارسال تولید کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کارخانه ورق گالوانیزه، ویژه صنعت خودرویی سال ۸۹ به دست رییس جمهوری وقت در استان چهارمحال و بختياري در منطقه سفيد دشت از توابع شهرستان بروجن احداث شد. پیش بینی توليد اين واحد صنعتي ۳۰۰ هزار تن در سال در نظر گرفته شده بود که با تنفیذ قرارداد به  ۴۰۰ هزار تن در سال توسعه داده شد.

 

با تولیدات این مجتمع ایران به خودکفایی در تولید این محصول رسیده است و نیاز صنعت خودروسازی کشور از طریق بزرگترین کارخانه تولید ورق خودروی خاورمیانه برطرف می شود. این واحد تولیدی در زمینی به مساحت 150 هکتار، قادر به تولید 400هزار تن ورق گالوانیزه خودرو در سال است.

 

بنابراین گزارش، برای مجتمع تولید ورق گالوانیزه بدنه خودرو 60 میلیون یورو اعتبار ارزی و 1100 میلیارد ریال هزینه شده است. 98 میلیون یورو وام ارزی خارجی و 30 میلیارد تومان وام از محل طرح های استان چهارمحال و بختیاری منابع سرمایه‌گذاری این کارخانه بوده است. مشخصات فنی تولیدات این مجتمع که با جدیدترین فن آوری روز دنیا اجرا شده به گونه‌ای است که قابلیت استفاده در بدنه تمام خودروهای روز دنیا را دارد.

 

ماشین‌آلات این کارخانه از به روزترین و حرفه‌ای ترین خطوط تولید ورق خودرو هستند. تولیدات این واحد تولیدی ورق گالوانیزه از ضخامت 4 دهم تا 2 میلیمتر و با عرض 800 تا 1880 میلیمتر است. محصولات این کارخانه می‌تواند تا 85 درصد از بدنه خودروها را تشکیل دهد که ضد خوردگی بودن و جلوگیری از زنگ زدگی و همچنین استقامت بالای آن از مزایای ورق گالوانیزه محسوب می‌شود.

 

ورق گالوانيزه تولیدی این شرکت جایگزین ورقهای وارداتی فعلی مصرفی در صنایع ساخت بدنه خودرو شده است که با ویژگی های عدم خودرگی و مقاومت بالا در برابر علتهای گوناگون فرسودگی از قبیل نمکهای محلول در آب، آلودگی هوا، رطوبت و سایر مواد خورنده بوده و بدین وسیله بدنه اتومبیلهای تولید شده با این گونه ورق دوام و پایداری بسیار بالاتری دارد.

 

مواد اولیه ورودی به كارخانه از انواع ورقهاي سرد نورد شده با کیفیت بسیار بالا در نظر گرفته شده كه مطابق با آخرين دستاورد هاي تكنولوژي روز جهان است و این مواد در شرکت فولاد مبارکه تولید و جهت استفاده به این کارخانه منتقل می شود و در صورت نیاز بیشتر مواد اولیه را م یتوان از تولیدات دیگر صنایع داخلی و یا تولیدات کشورهای خارج وارد کرد.

 

حمل و نقل مواد اولیه از محل تولید به کارخانه و نیز محصول از کارخانه تا محل مصرف در حال حاضر از طريق شبكه مواصلاتی جاده اي موجود، میسر بوده و نظر به صنعتی شدن منطقه و احداث کارخانه سیمان در مجاورت این واحد صنعتی و صنایع آتی با پیش بینی اتصال خط ریلی، امکانات آسان تری را در جهت حمل و نقل و ترانزیت در منطقه ایجاد می کند.

با توجه به امکان اتصال به شبکه ریلی که مطالعات آن انجام شده هزینه های حمل و نقل به میزان قابل ملاحظه ای کاهش و قیمت محصول تمام شده به صورت مقایسه ای در  بازار جهانی فعلی قابل رقابت با نمونه های مشابه است.

 

استفاده از ورق گالوانیزه نه تنها سبب کاهش 20 درصدی وزن خودروها می‌شود، بلکه در جلوگیری از افزایش مصرف سوخت و همچنین رعایت استانداردهای زیست محیطی نیز دارای تاثیرات مثبت است. 66.3 درصد سهام این کارخانه متعلق به گروه خودروسازی سایپا، 23 درصد متعلق به ایران خودرو، 10 درصد متعلق به صندوق بازنشستگی فولاد و 7 دهم درصد متعلق به کارگران این کارخانه است.

 

حالا در ادامه مسیر این کارخانه در سال جاری بیش از ۱۷۱ هزار تن محصول در کارخانه ورق گالوانیزه خودروی کشور تولید و روانه بازار مصرف شده است.

 

بنا به گفته «سید نعیم امامی»، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری به رسانه ملی «از ابتدای امسال تاکنون ۱۷۱ هزار و ۱۵۰ تن ورق گالوانیزه در نخستین واحد صنعتی تولید ورق گالوانیزه خودرو ایران تولید شده است. از این مجموع ۵۸ هزار تن ورق گالوانیزه خودرویی و ۱۱۳ هزار تن ورق گالوانیزه صنعتی است.»

 

​وی با اشاره به رشد ۹ درصدی تولید ورق گالوانیزه در این کارخانه نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: «امسال ۱۵ هزار تن ورق بیشتر از مدت مشابه پارسال تولید شده است.»

 

امامی گفت: «ورق گالوانیزه تولیدی، جایگزین ورق‌های وارداتی مصرفی درصنایع ساخت بدنه خودرواست که باویژگی نداشتن خوردگی ومقاومت بالا در برابرعلت‌های گوناگون فرسودگی ازقبیل نمک‌های محلول درآب، آلودگی هوا، رطوبت، فرم پذیری بسیاربالا، مقاومت درعین نازکی، صافی فوق العاده بالا ورنگ پذیری بسیارخوب علاوه برداخل کشور، صادرات هم می‌شود.»

 

یادآور می شود: پیش از احداث این کارخانه مصرف خودروسازان داخلی به این محصول در طول سال 170 هزار تن بود که این میزان فقط توسط ایران خودرو و سایپا و از طریق واردات تامین می‌شد. با افتتاح کارخانه ورق خودرو بیش از 200 فرصت شغلی به طور مستقیم ایجاد شده است./

 

 

کد خبر 750479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha