افزایش واردات دانه های روغنی/خروج یک میلیارد و ۴۱ میلیون دلار

وزارت جهاد کشاورزی طی ۲ سال گذشته با اجرای «طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی» توانست تا از خروج ۴۵۰ میلیون دلاری ارز از کشور جلوگیری کند اما حالا گمرک در تازه ترین آمار خود خبر از افزایش ۴ درصدی واردات این محصول نسبت به سال ۹۶ داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طرح دانه‌های روغنی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تهیه و از نیمه دوم سال ۹۴ روغن های با کیفیت مرغوب تولید شد. از آن سال تاکنون بنا به گفته «علیرضا مهاجر»، مجری این طرح تولید دانه های روغنی هفت برابر افزایش یافته است به طوری که میزان تولید به 340 هزار تن رسیده و 133 هزار تن آن نیز از کشاورزان خریداری و تمام پول کشاورزان نیز تاکنون پرداخت پرداخت شده است.

 

بنابراین گزارش در ادامه اجرای این طرح تدارک کشت 350 هزار هکتار دانه روغنی فراهم شده است. بیش از 2500 دستگاه ریزدانه‌کار نیز در سال گذشته وارد کشور شده است و این دستگاه‌ها بومی سازی شده‌اند و با یارانه پنج تا هفت میلیون تومانی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. همچنین تمام کارنده‌ها، سموم و کودهای شیمیایی تهیه شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۵ به منظور مدیریت واردات دانه های روغنی از طریق تولید داخلی، برنامه‌ای ۱۰ ساله موسوم به «طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی» با حمایت ویژه از تولید محصولات کلزا، سویا، گلرنگ، آفتابگردان و کنجد را تدوین کرد از جمله این سیاست ها، خرید تضمینی این دانه ها توسط دولت است که طی ۲ سال گذشته دولت دوازدهم با اجرای این سیاست توانست تا از خروج ۴۵۰ میلیون دلاری ارز از کشور جلوگیری کرده و از تولیدات داخلی حمایت کند.

 

حالا اما گمرک ایران گزارش داده است که دانه‌های روغنی به میزان ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۱ میلیون دلار در سال جاری تاکنون وارد کشور شده است که افزایش ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ را داشته است.

 

این گزارش حاکی است، واردات کنجاله سویا نیز طی این مدت افزایش ۵۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته به طوری که یک میلیون و ۶۱ هزار تن به ارزش ۴۹۶ میلیون دلار وارد کشور شده است.

 

براساس این گزارش، ۹۰ درصد کالاهایی که وارد گمرک می شوند در کمتر از سه روز ترخیص می شوند و در این بین ترخیص کالاهای اساسی در اولویت قرار دارد. گمرکات مهم کشور برای ترخیص کالاهای اساسی به طور شبانه روزی فعالیت می‌کنند تا وقفه‌ای در واردات این کالاها ایجاد نشود و روند ترخیص این کالاها به صورت لحظه‌ای به کمک سامانه جامع گمرکی در مرکز پایش دفتر واردات گمرک رصد می‌شود.

 

یادآور می شود: بنا به گفته «علیرضا مهاجر»، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی به رسانه ملی «میزان واردات دانه های روغنی در سال ۹۴ حدود ۹۶ درصد بود و با افزایش تولید و سطح زیرکشت میزان واردات به ۸۴ درصد کاهش یافته بود.»/

 

 

 

کد خبر 750305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha