خودمان را که اصلاح کردیم  ظهور رخ می دهد/با ندبه و دعا تکلیف منتظران تمام نمی شود

استاد اخلاق گفت: انتظار فرج یک ایده و آرمان دست نیافتنی نیست، نباید به یک اعتقاد بسنده کنیم بلکه باید در عمل منتظر آن وجود نورانی(عج) بود، با دعا کردن و ندبه خواندن تکلیف ما تمام نمی شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: سبک زندگی مولفه ای صرفا ظاهری نیست بلکه مبتنی بر بسیاری از ریزترین مسایلی است که بر عادات، رفتار و منش شخص تاثیر گذاشته و روال زندگی او را شکل می دهد. این چنین می شود که به تدریج شاکله و ابعاد زیستی فرد شناخته می شود و اطرافیان او را به ویژگی های خاصی می شناسند و مثلا می گویند این کار فلانی است، او عادت دارد که اینگونه رفتار کند و ... .

 

این مثال از آن جهت بود که به این نکته برسیم اساسا جاری و ساری شدن دیدگاه دینی در زندگی سبب می شود تا افراد هر لحظه از رفتار خود مراقبت کنند تا  در سایه این مراقبت به سبک زندگی منتظرانه و مرضی خدا و امام عصر(عج) دست بیابند.

 

لذا به منظور بررسی مولفه های سبک زندگی مهدوی، بخش هایی از سخنرانی «حجت الاسلام علی ثمری» که در یکی از اجتماعات مردمی ایراد شده، تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام «علی ثمری» با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی هدف رسالت پیامبر(ص) است، اظهار کرد: از نخستین روزی که آیات قرآن بر حضرت رسول(ص) نازل شد سبک زندگی دینی در متن قرآن از سوی خدا و توسط نبی مکرم اسلام(ص) عرضه شد که: ای جانشین خدا روی زمین! ای انسانی که باید به مقام عبداللهی برسی، اینگونه باید زندگی کنی.

 

این استاد اخلاق افزود: پیامبر(ص) به عنوان سبب خلقت آسمان ها و زمین و انسان کامل بزرگ ترین افتخارش آن است که عبد خدا است. زمانی که خداوند می خواهد از سفر معراج پیامبر(ص) برای ما گزارش کند، می فرماید: «سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ»، یعنی عبد بودن را به عنوان ویژگی رسول خاتم(ص) خود معرفی می کند.

 

وی اظهار کرد: باید در آداب معاشرت های ما، قرآن و فرهنگ قرآنی حاکم باشد، اگر این رویکرد کمرنگ است، پررنگ شود، اگر گرفتار کج اندیشی شده ایم اصلاح کنیم تا منتظر خوب برای ولی خدا و امام زمان(عج) باشیم.

 

حجت الاسلام ثمری بیان کرد: امروز وظیفه ما انتظار فرج حضرت حجت(عج) است؛ انتظار فرج یک ایده و آرمان دست نیافتنی نیست، این گونه نیست که به یک اعتقاد بسنده کنیم بلکه باید در عمل منتظر آن وجود نورانی بود، با دعا کردن و ندبه خواندن تکلیف ما تمام نمی شود، باید منتظر باشیم، پیامبر اکرم(ص) فرمود: «أفضل الأعمال انتظار الفرج».

 

وی با بیان اینکه افضل اعمال انتظار فرج است، تصریح کرد: انتظار فرج عمل است و دعا خواندن و ندبه کردن جزوی از آن محسوب می شود، از عللی که سبب غیبت امام زمان(عج) شد عدم درک صحیح از مقام ولی خدا و گم شدن جهات دینی در زندگی مردم بود که سبب از دست رفتن سبک زندگی اسلامی شد.

 

استاد حوزه با اشاره به قیام عاشورای امام حسین(ع)، گفت: فقط پنجاه سال از حضرت رسول (ص) می گذشت که سیدالشهدا(ع) فرمودند: فاتحه دین خوانده شده است، لذا بعد از حادثه عاشورا یکی از تکالیف ائمه اطهار(ع) این بود که سبک زندگی دینی را به ما بیاموزند.

 

وی ادامه داد: امروز افرادی که  در زندگی شان ریشه ها و جهات مهدوی وجود دارد و جزو منتظران امام زمان(عج) هستند در همان مسیر حرکت کردند،  انتظار یک عمل است یعنی منتظر امام زمان(عج) در محیط کسب و کارش باید ویژگی های خاصی داشته باشد، کسی که منتظر است باید در زندگی، در مواجهه با مردم، در مسجد و ... ویژگی های خاصی داشته باشد.

 

ثمری تاکید کرد: در جامعه مهدوی، باید کرامت انسان در حریم و حدود خاصی رعایت شود؛ اینها زمینه ظهور حضرت(عج) را فراهم می کند، روزی که سبک زندگی ما مهدوی شد و جایگاه اجتماعی زن و مرد آن گونه که مد نظر اسلام ناب محمدی است شکل گرفت، زمینه ظهور حضرت حجت(عج) فراهم می شود.

 

وی تصریح کرد: در سبک زندگی دینی اطمینان دل و ثبات قدم برای انسان حاصل می شود، به هر اندازه ای که عشق به امام زمان(عج) و توجه به ساحت آن بزرگوار و اجداد طاهرینش در زندگی وجود داشته باشد، در این صورت از نعمت ثبات قدم، اطمینان در دل و باطن برخوردار می شویم.

 

ثمری با بیان اینکه منش مهدوی با روش حسینی است که اهمیت می یابد، گفت: امام زمان(عج) هنگام ظهور ندا می دهند: «الا يَا أَهلَ الْعالَم إِنَّ جَدِّيَ الْحُسَين»، بنابر این، سبک زندگی باید حسینی باشد، «یالثارات الحسین(ع)» اولین شعاری است که از امام زمان(عج) به عالم مخابره می شود. یعنی چه کسانی در دل خود درد حسین(ع) دارند.

 

وی تاکید کرد: لذا وظیفه ما در روزهایی که امواج و فرهنگ مهدوی دل های مشتاقان  را در درون جامعه مملو از عشق و امید کرده و دشمن را سخت به هراس انداخته است، سنگین تر می شود.

 

این استاد اخلاق اظهار کرد: مطالبه رهبری و ولایت از جامعه دینی و ولایت این است که حسینی زندگی کنیم. امام عصر(عج) نیز زمانی که ظهور کنند منش و سبک زندگی ای را از ما می پذیرند که حسینی باشد.

 

ثمری در پایان خاطرنشان کرد: الگوی زندگی ما کربلا است. سبک زندگی مان هم باید بر اساس کربلا باشد که در آن از طبقات مختلف حضور داشتند و آن گونه حماسه آفریدند، کربلا تنها یک حادثه تاریخی نبود بلکه درس بندگی برای ما است.

 

کد خبر 750288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha