۵۳۵ مبلغ بومی در چهارمحال و بختیاری فعالیت می کنند

کارشناس ساماندهی امور مبلغین و ائمه جماعات اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری از فعالیت ۵۳۵ مبلغ بومی در این استان خبر داد و گفت: مشکلات معیشتی روحانیون موردتوجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، عبدالحسین زمانپور امروز (یکشنبه ۲ دی) در نشست مدیران ادارات تبلیغات اسلامی استان که در سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، گفت: ۵۳۵ روحانی بومی در استان چهارمحال و بختیاری مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۳۲۰ نفر علاوه بر فعالیت های تبلیغی، در مساجد و ادارات به امر اقامه نماز می پردازند.

 

کارشناس ساماندهی امور مبلغین و ائمه جماعات اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: ۸۰ روحانی در حال حاضر به صورت استقرار دائم و خود استقرار در شهر ها و روستاهای استان مشغول هستند که از این تعداد ۳۸ نفر به صورت خود استقرار و ۴۲ نفر دیگر در روستا ها مستقر دائم هستند.

 

زمانپور بیان کرد: از تعداد ۳۲۰ روحانی که در امر اقامه نماز فعالیت دارند ۱۰۷ نفر مبلغه و ۲۱۳ نفر مبلغ هستند که این نشان از فعالیت مبلغات خواهر در مدارس و مراکز علمی و اجتماعی دارد.

 

وی گفت: علاوه بر فعالیت های ۱۰۷ نفر مبلغه در حال حاضر ۲ گروه تبلیغی متشکل از ۲۰ نفر خواهر در شهرستان های لردگان و شهرکرد، مشغول به تبلیغ هستند که با تمهیدات لازم تا پایان سال ۹۷ این گروه های تبلیغی در ۹شهرستان استان تشکیل می شود که یک ظرفیت ۹۰ نفری از مبلغات خواهر در استان تشکیل می شود.

 

زمانپور افزود: با توجه به اعلام نیاز بسیاری از روستا های پر جمعیت استان به دنبال آن هستیم تا تعداد روحانیون مستقر را به ۸۷ نفربر اساس شاخص سال ۹۷ افزایش دهیم که این مسئله نیاز به حمایت بیشتر مسئولین ذی ربط دارد تا اعتبارات فرهنگی، دینی را تقویت کنند.

 

وی ادامه داد: بسیاری از روحانیون پس از اتمام دروس حوزه برای امرار معاش، خود به کارهای دیگری نظیر تدریس در مدارس و دانشگاه‌ها، دفترداری اسناد و ازدواج، قضاوت، وکالت و فعالیت های تبلیغی مشغول شده و از آن طریق زندگی خود را تأمین می‌کنند، شهریه طلبگی نیز تا زمانی که طلاب به ارتباط خود با حوزه‌های علمیه ادامه دهند، به آنان تعلق می‌گیرد که مبلغ ناچیزی است.

 

کارشناس ساماندهی امور مبلغین و ائمه جماعات گفت: در کنار مشاغل رسمی یادشده، مسجد داری و فعالیت های تبلیغی نیز یکی دیگر از منابع درآمدی روحانیون و طلاب به شمار می‌آید، بسیاری از روحانیون امامت جماعت یکی از مساجد را به عهده دارند و برای همین امر نیز مبلغی به عنوان ایاب و ذهاب و یا مدیریت امور مسجد از هیئت امنای مسجد دریافت می‌کنند.

 

زمانپورافزود: مسائلی همچون میزان درآمد مسجد و محل آنکه در کدام بخش شهر قرار دارد و یا اینکه مسجد، خانه امام جماعت دارد یا خیر و وضعیت مالی مردم منطقه نیز از متغیرهایی است که بر پرداخت حق الزحمه تبلیغی روحانیون اثر می گذارد.

 

وی ادامه داد: رسیدگی به امور مسجد بنا بر صلاحدید هیئت امنا و امام جماعت از فعالیت‌های جنبی امام جماعت محسوب می‌شود و بسیاری از روحانیون دریافت حقوق از مسجد را مرتبط با این فعالیت‌ها می‌دانند، نه اقامه نماز جماعت!

 

کارشناس ساماندهی امور مبلغین و ائمه جماعات گفت: در مجموع یک روحانی به طور متوسط مبلغی کمتر از حقوق و مزایای مصوب توسط اداره کار برای کارگران را دریافت می کند و این در حالی است که روحانیون در تمام مناسبت های ملی و مذهبی تعطیل سال و می توان گفت در 365 روز سال مشغول به فعالیت هستند.

 

زمانپور افزود: از طرف دیگر در عصر حاضر که عصر هجمه های فرهنگی و جنگ نرم است، بیشترین تخریب ها نسبت به حوزه دین و روحانیون است و دشمن با شایعات و ایجاد شبهات در حجم انبوه و با بهره گیری از انواع رسانه و صرف هزینه های زیاد سعی در تضعیف اعتقادات مردم دارد که وقتی هزینه های انجام شده از سوی دشمن را با مقدار هزینه ای که ما برای ترویج و پاسخگویی به شبهات و شایعات می کنیم را کنار هم قرار می دهیم، قطره ای در کنار دریا است.

 

وی دغدغه های اقتصادی را یکی از مشکلات روحانیون ذکر کرد و گفت: بدون شک توجه به معیشت روحانیون و خانواده های آنان با توجه به حجم گسترده تبلیغات ضد دینی می تواند تأثیر زیادی در پیشبرد اهداف و برنامه های فرهنگی، دینی داشته باشد.

 

زمانپور ادامه داد: ما بر این باور هستیم که امروز روحانیون در خط مقدم مبارزه با تهاجم فرهنگی هستند و همین امر باعث شده است که بیشترین هجمه ها متوجه آنان شود، بر این اساس تعین راهکار های مناسب برای تأمین حداقل های معیشتی و آینده فرزندان آنان امری ضروری به نظر می رسد.

 

کارشناس ساماندهی امور مبلغین و ائمه جماعات اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: متأسفانه بالا بودن نرخ تورم، بیکاری و نابسامانی های اقتصادی، باور ها و اعتقادات مردم را تحت الشعاع قرار داده است و این امر باعث شده تبلیغ در حوزه دین دشوار تر انجام شود.

 

کد خبر 750203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha