۳۰ درصد از چاه های هرمزگان خشکیده و یا کم آب شدید شده اند/سایت های پرورش میگوی شرق بندرعباس خارج از محدوده دریا و تالاب هستند

ملایی با بیان اینکه حدوم ۹۰ درصد از منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود، گفت: قریب به ۳۰ درصد از چاه ها و چشمه های استان هرمزگان خشکیده و یا کم آب شدید شده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مهندس «هوشنگ ملایی» در نشست خبری تشریح اقدامات هشت ماهه شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان، از افزایش بهره وری به عنوان سیاست مهم این شرکت نام برد و اظهار کرد: یکی از درخواست های مردمی از این شرکت، واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان بود که هم اینک این خواسته محقق شده است.

 

وی با بیان اینکه به جهت تسهیل امر خدمت رسانی به اراب رجوع، تفاهم نامه ای با شرکت پست منعقد شده است، افزود: براساس این تفاهم نامه، متقاضی دریافت ۳۶ نوع فعالیت و خدمات به دفاتر پیشخوان مراجعه و درخواست خود را در پاکت های مخصوص قرار می دهد که توسط دفتار پیشخوان به شرکت آب منطقه ای ارسال می شود و نتیجه کار از طریق همان پاکت به ارباب رجوع ارسال خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به اینکه هم اکنون تمامی خدماتی که در بخش آب های زیر زمینی این شرکت، کاملا به صورت غیرحضوری از طریق دفاتر پیشخوان ارائه می شود، افزود: بزودی طرحی ابتکاری توسط شرکت آب منطقه ای هرمزگان که از آن به عنور عبور از پیشخوان می توان نام برد، اجرا خواهد شد که در آن به هر ارباب رجوع یک کد مخصوص داده می شود که از طریق آن می تواند وارد درگاه شرکت شود و درخواست خود را ثبت کند.

 

ویاز ساماندهی چاه‌های غیرمجاز به عنوان دیگر فعالیت های شرکت آب منطقه ای یاد کرد و گفت: برای سهولت در انجام کار، بخش خضوصی را در شرکت مستقر کرده ایم تا در این زمینه به درخواست کنندگان ارائه خدمت بدهد و همچنین سامانه استعلام نیز در شرکت ایجاد شده و ظرف دو هفته به درخواست ها پاسخ می دهد.

 

ملایی، با یادآوری اینکه سالیانه بین دو تا سه هزار درخواست استعلام دریافت می کنیم، افزود: همه درخواست های المین آب به بخش صنعت را پاسخ خواهیم داد چون هم مصرف آب صنعت کمتر از بخش های دیگر است و هم ظرفیت اشتغالزایی بالاتری دارد.

 

وی با اشاره به مصرف 90 درصدی آب در بخش کشاورزی هرمزگان، اضافه کرد: این در حالی است که میزان مصرف آب در بخش خدمات و صنعت کمتر از دو درصد است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان همچنین شناسایی چاه های غیرمجاز واحدهای صنعتی و طرح موضوع آن در کارگروه رفع موانع تولید را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: پس از بررسی و تشخیص فعال بودن واحد صنعتی، مجوز چاه صادر می شود تا مشکل قانونی آن برطرف شود.

 

وی افزود: در هفته گذشته هشت مورد از این گونه چاه ها در شهرستان بستک شناسایی و برای آنها پروانه قانونی برداشت آب صادر شد.

 

ملایی با اذعان به اینکه پارسال، سال بسیار خشکی را در استان هرمزگان تجربه کردیم، خاطرنشان کرد: متوسط بارش استان در سال گذشته کمتر از 60 میلی متر بود و عمده آن نیز در غرب و جزایر هرمزگان اتفاق افتاد و مناطق شمال و شرق استان که سدها و عمده چاه ها و منابع آب زیرزمینی در آن است کمترین میزان بارش را داشته اند.

 

وی ادامه داد: در سال آبی امسال نیز در ایستگاه‌های سطح استان هرمزگان حدود 37 میلی‌متر بارش(ظرف سه ماه گذشته) داشتیم که نسبت به دوره 51 سال گذشته 14 درصد کاهش داشته است و بیشترین میزان بارش نیز در شهرستان قشم و منطقه هرنگ شهرستان بستک با بیش از 100 میلی متر و کمترین نیز در شهرستان جاسک با کمتر از 2 میلی متر را شاهد بودیم.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با بیان اینکه 21 ماه است که هیچ آبی وارد سدهای هرمزگان نشده، عنوان کرد: بیشترین آب استان(90 درصد) در بخش کشاورزی مصرف می شود که برای چاره اندیشی آن طی نشست های شورای حفاظت آب استان به این نتیجه رسیدیم که 20 درصد از سطح زیر کشت محصولات زراعی را کاهش دهیم و عملیاتی شدن این تصمیم باعث کاهش 50 درصدی سطح زیر کشت هندوانه در سال جاری شد.

 

وی روی آوردن به کشت گلخانه ای را تنها راه برون رفت از مشکل آب در بخش کشاورزی استان هرمزگان دانست و گفت: هرمزگان در زمینه کشت گلخانه از بهترین مناطق کشور است و دولت همانند آبیاری تحت فشار باید از طرح ایجاد گلخانه ها نیز با ارائه تسهیلات ارزان قیمت حمایت کند.

 

ملایی در بخش دیگری از سخنان خود از مدیریت منابع آب به عنوان یکی دیگر از وظایف شرکت آب منطقه ای نام برد و اظهار کرد: براساس بررسی های سال های 96 و 97 قریب به  30 درصد از چاه‌های استان یا خشک یا کم آب‌ شدید شده‌اند.

 

وی، مدیریت آب‌های سطحی را از دیگر وظایف ذکر کرد و گفت: از مجموع 16 رودخانه‌ای اصلی در هرمزگان، چهار رودخانه شامل میناب، جگین، شمیل و نیان دارای سد، دو رودخانه سرنی و گابریک در حال احداث سد و مطالعات احداث سد بر روی 10 رودخانه دیگر استان نیز در حال انجام است.

 

ملایی مطالعات حریم و تامین حق آبه تالاب ها را بخش دیگری از وظایف آب منطقه ای اعلام کرد و افزود: هرمزگان دارای چندین تالاب است که مطالعات تعیین حریم و تأمین آب این‌ها در حال انجام است و تا پایان سال مطالعات تالاب گز و شور و شیرین به پایان می‌رسد.

 

وی اضافه کرد: مطالعات خور خوران در شهرستان خمیر و قشم نیز در حال انجام است و احتمالا تا پایان سال 98 به اتمام خواهد رسید.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با اینکه آیا سایت های پرورش میگوی شرق بندرعباس در حریم دریا و یا تالاب بین المللی شور و شیرین قرار دارند، تصریح کرد: مجوز صادر شده برای سایت های پرورش میگو در شرق بندرعباس خارج از حریم دریا، رودخانه و تالاب هستند.

 

وی از طرح های کوچک تامین آب به عنوان یکی دیگر از برنامه های شرکت آب منطقه ای هرمزگان یاد کرد و افزود: بیش از هزار نقطه در استان امکان ایجاد سدهای کوچک وجود دارد که با هدف تغذیه، مهار آب و قرار گرفتن آن در چرخه مصرف احداث می شوند.

 

ملایی به وضعیت کنونی انتقال آب از میناب به بندرعبس اشاره و تصریح کرد: بعد از چهار دهه، حدود سه ماه است که آبی از میناب به بندرعباس چه از منابع آب سطحی و چه از منابع آب زیرزمینی منتقل نشده است.

 

وی، نوسازی خط دوم انتقال آب میناب به شهر بندرعباس را نیز با نقش پدافندی دانست و گفت: از آب سد میناب در فصل زراعی آینده برای آبیاری سه هزار هکتار از اراضی و باغات دشت میناب استفاده خواهد شد.

 

این مقام مسئول همچنین از اجرای پروژه خط انتقال آب چشمه سبزپوشان به مزارع روستای گنج با اعتبار بیش از 200 میلیارد ریال، انتقال آب سد جگین برای ایجاد گلخانه در منطقه یکدار شهرستان جاسک، ساماندهی رودخانه رویدر و طرح ساماندهی خور هدیش بندرعباس را از شاخص ترین پروژه های در دست اقدام شرکت آب منطقه ای هرمزگان ذکر کرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 750171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha