به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز «معصومه ابتکار»، شامگاه (شنبه 1 دی) در نشست ملی خانواده با احزاب و دانشگاهیان، گفت: دولت دوازدهم کار خود را با برنامه ها و سیاست های مشخص آغاز کرد ولی با خروج آمریکا از برجام شرایط و رویکردهای خصمانه، شرایط سختی به لحاظ اقتصادی بر ما تحمیل شد.
معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری، با بیان اینکه آمریکا سعی کرد با ایجاد جنگ روانی و اقتصادی، اقتصاد ایران را با مشکل مواجه کند که این مساله آسیب های زیادی را برای جامعه در پی داشت، افزود: اولویت دولت رسیدگی به مشکلات معیشتی و مرتبط با اشتغال و وضعیت اقتصادی است که در این شرایط مردم کمترین آسیب ها را ببینند.
وی توانبخشی خانواده را از برنامه های مهم دولت در حوزه اجتماعی دانست و تصریح کرد: رسیدگی به وضعیت خانواده تنها در دستور کار ایران نیست بلکه بسیاری از کشورها و جوامع حفظ انسجام خانواده را در حفاظت از انسجام اجتماعی مؤثر می دانند و برای این موضوع اهمیت ویژه ای قائل است.
ابتکار، با اشاره به اینکه خانواده در تعالیم فرهنگی و دینی ما جایگاه مهمی دارند و حفظ آن به عنوان یک اصل شناخته می شود، اضافه کرد: امروزه خانواده نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا با چالش ها و آسیب های زیادی مواجه است که مسائل اقتصادی و نیاز به اشتغال تاثیر بسیاری در این خصوص دارد.
وی با بیان اینکه خانواده ایرانی در معرض یک سری آسیب ها قرار دارد که دولت برای هر کدام از این آسیب ها راهکار و برنامه دارد، عنوان کرد: طبق مطالعه ای که در 31 استان کشور انجام شده، یکی از معضلات خانواده ها موضوع اختلال ارتباطی مطرح شده در حالی که باید در یک خانواده ارتباطات قوی عاطفی و منطقی برقرار باشد.
وی با اشاره به اینکه میزان گفتگو به دلایل مختلف میان اعضای خانواده ها کاهش یافته است، اذعان داشت: مشکلات اقتصادی، استفاده از شبکه های اجتماعی و مسائلی از این دست در اختلال ارتباطی خانواده ها تاثیرگذار است که می تواند به فاصله نسلی و احساسی و بها ندادن به سالمندان منجر شود.
معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری، با تاکید بر اینکه اگر به اختلال ارتباطی در خانواده ها توجه نشود، گسل هایی در خانواده ایجاد می شود که در اثر آن، قدرت حمایت کنندگی در خانواده ها از دست می رود، ابراز کرد: بر این اساس در نظر داریم اولین مرحله از طرح ملی گفتگوی خانواده را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: در این طرح بناست به آسیب های وارده در بحث اختلال ارتباطی به هر خانواده توجه شود و این موارد در هر استان شناسایی شده و بر اساس آن برای هر استان دستورالعمل و نقشه راهی طبق ضرورت ها و با نگاه علمی تدوین و در نهایت بتوانیم مهارت های ارتباطی خانواده ها را تقویت کنیم.
وی بر ضرورت همکاری و مشارکت احزاب و دانشگاهیان در موضوعات اجتماعی و فرهنگی تاکید کرد و یاد آور شد: اختلال ارتباطی باید از دبستان مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه موافقت نامه هایی با وزارت آموزش و پرورش و علوم منعقد شده است.
نظر شما