به گزارش خبرنگار شبستان،در سومین روز جشنواره جلسه نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه ملی با حضور علی اعلایی، رییس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و محمود کیانیفلاورجانی یکی از کارگردانان جشنواره در سالن شهر قصه برگزار شد.
اعلایی در ابتداگفت: از کارگردانان فیلمهای امسال به خاطر آثار خوبشان واقعا متشکرم.با دیدن یکسری از فیلمهای امسال به خوبی به این مساله پی بردم که برخلاف تصور من و بسیاری از دوستانم که فیلم کوتاه را آوردگاه تجربه میدانیم، فیلمهای امسال کاملا رنگ و بوی حرفهای و صنعتی شدن میدهد.
وی افزود: فیلمسازان کوتاه به دلایل زیادی از جمله رودررو نبودن با ممیزیهای فراوان از خودسانسوریهای شدید به دور هستند و به این علت میتوانند تصویر بسیار بهتری از ایران امروز را به مخاطب خود ارایه دهند.
این منتقد با اشاره به تعدادی از فیلمهایی که در روز سوم جشنواره دیده بودگفت:از جمله آثار خوبی که دیدم «عبور از نتهای سوخته» به کارگردانی رحمان حقیقی است. این فیلم یکی از بهترین مستندهایی بود که تا امروز در مورد هنرمندان ساخته شده است.
علایی تصریح کرد:ساختن فیلمهای مستند در مورد هنرمندان کار بسیار سختی است، چون زندگی یک هنرمند و شخصیت او بسیار پیچیده است و ساختن پرتره درست از او و زندگیاش کار بسیار مشکلی است که به همین خاطر باید از رحمان حقیقی کارگردان این کارتشکر کرد.
طهماسب صلحجو هم در تایید صحبتهای اعلایی افزود: به نظرم حس و حال این فیلم خیلی خوب و شفاف است.
این منتقد همچنین با اشاره به حضور نسبتا خوب کارگردانان زن در جشنواره امسال درخواست کرد که اگر بعضی از این کارگردانان از جمله سهیلا نیکسرشت کارگردان فیلم «اگر من خرامان بودم»، شیما حیدری کارگردان فیلم «پانزده دقیقه در آب گرم بجوشانید» و نجمه هاشمالحسینی کارگردان فیلم «فیل» در سالن حضور دارند روی سن بروند و با این کارگردانان زن جوان هم در گفتوگوها شرکت کنند، اما متاسفانه هیچکدام از این کارگردانها در جلسه حضور نداشتند.
جالبترین نکته روز سوم جشنواره اما مربوط به صحبتهای محمود کیانیفلاورجانی کارگردان فیلم «زاغ و روباه» بود. او در ابتدای صحبتهایش اشاره کرد که شغل اصلی او رانندگی کامیون است و از طریق پولی که از این شغل درمیآورد، فیلمهای کوتاهش را میسازد و به نظرش وقتی شغل آدم فیلمسازی نباشد، خیلی راحتتر و صادقانهتر میتواند حرفها و دغدغههایش را در قالب فیلمهای کوتاه بیان کند.
پایان پیام/
نظر شما