به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «نصرت الله ضرغام» امروز (پنجشنبه، 29 آذر) در مراسم تجلیل از نفرات برگزیده هفته پژوهش و فناوری در استانداری گیلان با اشاره به اساسنامه بنیاد ملی علم ایران گفت: چشمانداز این اساسنامه کمک به تولید علم، فناوری، رشد اقتصادی، رفاه اجتماعی و امنیت کشور است.
رئیس بنیاد ملی علم ایران توسعه علم جهت اثربخشی در حوزههای مختلف را رسالت این بنیاد اعلام کرد و افزود: امروز صندوق حمایت از پژوهشگران برترین حامی پژوهش در کشور است.
وی برخورداری از ساختار را اصلی مهم برای هر کار و توجه به همه ظرفیتها دانست و اذعان کرد: 34 هزار نفر از اعضای هیئت علمی عضو این بنیاد هستند که ظرفیتی مهم برای توسعه کشور محسوب میشوند.
ضرغام با تاکید بر توجه به همه ظرفیتهای داخلی و نگاه به ظرفیتهای خارج از کشور تصریح کرد: پژوهش حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه است.
وی بر بسترسازی و ایجاد ظرفیتهای مناسب در مراکز علمی تاکید کرد و گفت: برای اثربخشی علم و پژوهش باید بر دو محور عرضه و تقاضا تاکید کرد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با بیان اینکه یکی از پژوهشهای اثربخش درحوزه علم، اقتصاد و جامعه است افزود: امروز اثربخشی معیار تخصیص اعتبار است.
وی با تاکید بر از بین بردن شکاف بین جامعه و دانشگاه اظهارکرد: باید دیوارهای فکری و فیزیکی را از بین برده و ارتباط دانشگاه را با همه مراکز مدنظر قرار داد.
ضرغام خواستار نیازسنجی و منطبق بودن پژوهشها با آن شد و اذعان کرد: ظرفیتهای علمی کشور تنها مختص به دانشگاه نیست بلکه ریشه و اساس آن از خانواده آغاز میشود.
وی با تاکید بر مردمیسازی دانش افزود: باید درک عمومی را از دانش ارتقا داده تا استعدادهای فرزندان شکوفا شود تا این فرآیند به صورت یک سیستم دیده شود.
رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: این بنیاد فقط از ظرفیتهای مالی استفاده نمیکند بلکه از همه طرفیتها بهره برداری و علاوه بر حمایت مالی، حمایت هدایتی هم داشته تا اثربخشی ایجاد کند.
نظر شما