به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، دکتر زهرا حکاری یکی از اساتید کانون مطالعات زنان و خانواده سپاه پاسداران استان تهران، صبح امروز (23 مهر) در این مراسم که در محل کانون سهروردی زنجان برگزار شد، به تبیین عوامل استحکام خانواده ها پرداخت.
وی گفت: با توجه به شرایط امروز جامعه و پیچیدگی ها و مشکلات حاکم بر زندگی افراد، طلاق به شاخص ترین بحث در دادگاه های کشور تبدیل شده است.
این استاد دانشگاه افزود: ما در شرایطی زندگی می کنیم که افکار و فرهنگ وارداتی و غربی و همچنین انواع مختلف هجمه های دشمنان در غالب جنگ نرم باعث فروپاشی بنیان خانواده ها می شود.
وی با بیان اینکه در گذشته خانواده ها مستحکم تر بودند، ادامه داد: در گذشته داشتن مهارت های لازم زندگی عامل بسیار مهمی در استحکام بنیان خانواده ها بود.
این فعال فرهنگی، نقش زنان را در ایجاد استحکام خانواده ها مهم دانست و ابراز کرد: نگاهی که فرهنگ غربی به زن داشته است امروزه باعث تحقیر ارزش و جایگاه زنان در جامعه و در نهایت فروپاشی خانواده ها شده است.
وی ادامه داد: نگاه مادی غرب به زن که تماما بر مبنای لذات پست مادی پایه ریزی شده همواره از ارزش های والای معنوی انسان غفلت کرده است.
حکاری تصریح کرد: تمدن غربی که گفتار و رفتار اندیشمندانه اش نسبت به زن اینگونه پست و حقیر بوده و فرهنگش برای زن چنین ارزش و جایگاه فرومایه ای تعریف می کند، امروز مدعی دفاع از حقوق زن است.
وی با بیان اینکه در مورد مساله زن باید نگاه جامع داشته باشیم، افزود: این نگاه جامع تماما در دین اسلام وجود دارد.
این مشاور خانواده به مبانی استحکام خانواده از دیدگاه حضرت زهرا (س) پرداخت و بیان کرد: صبر و بردباری در برابر فقر همسر، مشارکت در غم و ناراحتی، تشویق به خیرات و تقسیم کار در خانواده برخی از مواردی است که حضرت به آنها توجه داشتند.
وی ادامه داد: اصل مشاوره، صلح و سازش و حکمیت نیز از موادری است که در استحکام بنیان خانواده ها مؤثر است.
استاد کانون مطالعات زنان و خانواده سپاه پاسداران استان تهران، مهرورزی و دوست داشتن را اساسی ترین عامل در زندگی مشترک عنوان کرد و افزود: هدف از تشکیل خانواده به آرامش رسیدن است و این امر با محبت و مهرورزی امکان پذیر است.
وی ایمان و اخلاق را اولین و مهم ترین ملاک برای انتخاب همسر دانست و گفت: داشتن آگاهی و بینش بالا در انتخاب همسر نیز از مهم ترین مورادی است که در استحکام بنیان خانواده ها مؤثر است.
حکاری با بیان اینکه خانواده یک واحد کوچک از جامعه و عامل تکوین هویتی است، اظهار کرد: علم و آگاهی مهم ترین عامل در فرهنگ سازی خانواده ها است و این امر باعث تکوین هویت است بنابراین اگر هویت از ایرانیان گرفته شود به سست شدن بنیان خانواده ها منجر می شود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه صمیمیت ویژگی اساسی و غیرقابل تفکیک خانواده و اعتدال نیز بهترین جایگاه اخلاق در فطرت انسان هاست، بنابراین با رعایت این موراد می توان گامی در جهت استحکام بنیان خانواده برداشت.
پایان پیام/
نظر شما