ضرورت انتشار کتاب های هندبوک در حوزه سیاستگذاری فرهنگی

اشتریان با بیان اینکه رشته های سیاستگذاری عمومی و سیاستگذاری فرهنگ نوپا هستند، گفت: مجموعه «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» جزو کتاب هایی است که در طراحی و معماری برای توسعه سیاستگذاری فرهنگی مناسب هستند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «کیومرث اشتریان»، امروز (چهارشنبه، 28 آذر) در مراسم رونمایی از مجموع سه جلدی از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی اثر دکتر «حسام الدین آشنا»، مشاور رییس جمهور که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت:یکی از ویژگی های اصلی دکتر آشنا این است که ذهن منضبط و قدرت تحلیل دارند. مجموعه «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» جزو کتاب هایی است که در طراحی و معماری برای توسعه سیاستگذاری فرهنگی مناسب هستند. رشته سیاستگذاری عمومی نوپاست برای این رشته و سایر رشته های نوپا نیازمند طراحی رشته هستیم.

 

این نویسنده و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای رشته های سیاستگذاری نیاز است که چند حوزه را شناسایی کنیم. کتاب های هندبوک در حوزه سیاستگذاری فرهنگی و همچنین کتاب ها و مقالات مرور ادبیات را باید در این حوزه داشته باشیم زیرا به ما چهارچوب هایی می دهند که برای پژوهش های ما نقش تسریع کننده دارند. در مجموعه «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» یک انضباط و ساختار وجود دارد. این کتاب به عنوان ستون توسعه یک رشته عمل می کند. بر اساس این مجموعه می توان خط های پژوهشی و علمی را دنبال کرد و ادامه داد. به نظرم این مجموعه کتاب، مجموعه مهمی است.

 

اشتریان خاطرنشان کرد: هدف مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» طراحی یک چهارچوب با نگاه مقایسه ای برای سنجش عملکرد سیاستگذاری فرهنگ است. این مجموعه ظرفیت مسئله شناسی بر مبنای مفاهیم روشن را برای ما مهیا می کند. مسئله شناسی خیلی وقت ها جنبه انتقادی دارد و مفاهیم روشن ندارد. دایره گسترده از مقولات مختلف در مجموعه «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» وجود دارد. مولفه ها در پایان فصول راه را برای شاخص های کمی و کیفی فراهم می کنند. این کتاب پایه چهارچوب های نهادی را ارایه می کند، الگوریتم به ما می دهد که سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران در این چهارچوب چه وضعیتی دارد. در حوزه سیاستگذاری فرهنگی از حیث نهادی چند آسیب از جمله چندکاره گی نهادی، انحراف نهادی و تودرتویی نهادی داریم.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تجلیل شد.

 

لازم به ذکراست، مجموعه سه جلدی از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی که هدف آن طراحی چارچوبی بومی برای سنجش عملکرد و آثار سیاست فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران است توسط دکتر حسام‌الدین آشنا و همکاران در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تدوین و از سوی انتشارات این پژوهشگاه منتشر شده است. پژوهشگران این مجموعه تلاش کرده‌اند تا مدلی برای کشف مسائل فرهنگ سیاسی در ایران معرفی کنند. جلد اول این مجموعه به مبانی نظری و روشی و بررسی تجربه‌های جهانی تولید چارچوب‌ها و شاخص‌های فرهنگی اختصاص دارد. جلد دوم، تجربه جمهوری اسلامی ایران در سیاستگذاری، تولید شاخص و آماره‌های فرهنگی را مورد مطالعه قرار می‌دهد و جلد سوم به ارائه چارچوب پیشنهادی برای جمهوری اسلامی اختصاص دارد.

کد خبر 749363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha