کیفیت «فرهنگ» قدرت نرم کشور است

کوثری با بیان اینکه در ایران شاخص کیفیت فرهنگ نداریم، گفت: گرفتار بحثهای نظری در حوزه فرهنگی هستیم و به مباحث عملی تر فکر نکردیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مسعود کوثری» امروز در مراسم رونمایی مجموعه سه جلدی از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی که در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: «حسام الدین آشنا» از ده سال قبل به موضوع سیاستگذاری فرهنگی فکر می کنند. ایشان از معدود افرادی هستندکه تابع فشار هنجاری جمع قرار نمی گیرند.این مساله را در کار علمی ایشان نیز میتوان مشاهد کرد.دکتر آشنا در حوزه علمی سعی می کنند حقیقت را دنبال کنند و انصاف داشته باشند.ایشان تحت تاثیر گفتمان مسلط قرار نمی گیرند و همین مساله از دکتر آشنا یک شخصیت برجسته ساخته است.

 

مدیر عامل انتشارات علمی فرهنگی با بیان اینکه مجموعه از سیاستگزاری تا سنجش فرهنگی قابل توجه است، عنوان کرد: این اثر سعی کرده هر دو داده یعنی سیاستگزاری و فرهنگ را بهم متصل کند. مساله سیاست عمومی چندین سال است که مطرح است .کتابهایی در این حوزه نوشته شده است.بسیاری از حوزه ها دست مهندسان است و تفکر مهندسی مانع و سد برای سیاستگزاری عمومی است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه سیاستگزاری فرهنگی بین دو قطب گیر کردیم، اظهار داشت: سیاستگزاری فرهنگی یا خیلی نظری است یا بلافاصله به سراغ شاخص ها می رویم.به عبارت دیگر یک جا رقمی و جای دیگر خیلی نظری است.ما گرفتار بحث های نظری در حوزه فرهنگ بودیم و به مباحث عملی تر فکر نکردیم.در حوزه فرهنگ در ایران اختلاف نظر است و ابعاد آن مورد بررسی قرار نگرفته است.به سطحی از فرهنگ  که نپرداختیم ، کیفیت فرهنگ است.در ایران شاخص کیفیت فرهنگ نداریم و در این زمینه کار نکردیم و حتی کمتر به آن فکر کردیم.

 

این استاد دانشگاه و نویسنده با اشاره به اینکه کیفیت فرهنگ از محصولات هم مهم تر است، بیان کرد:کیفیت فرهنگ ، قدرت نرم کشور به شمار می آید.ما مدل هنجاری مطلق نداریم.مدلی که سیاست را انتخاب میکند، فرهنگ را از دست می دهد و مدلی که فرهنگ را انتخاب میکند ، سیاست را از دست می دهد.سیاستگزاری را مصالحه عمومی می دانم.سیاستگزاری امری مطلق نیست.بحث همه سیاستگزاری ها ، خیر و مصلحت عمومی است.برای تشخیص مصلحت عمومی دولت کافی نیست، بازار هم کافی نیست.مردم راس سوم این مصلحت هستند.سیاستگزاری یک مصالحه بین دولت، بازار و مردم است.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 749259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha