۷۰ درصد پرونده‌های مشاوره به صلح و سازش منجر می‌شوند

سردار نوریان گفت: حدود ۷۰ درصد پرونده‌هایی که به مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا ارجاع داده می‌شوند به صلح و سازش می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سردار «احمد نوریان» امروز چهارشنبه 28 آذر در برنامه دانش آموختگی دانشجویان مشاوره و مددکاران اجتماعی دانشگاه علوم انتظامی گفت: مراکز مشاوره و مددکاری از سال 71 در تهران راه اندازی شدند و نیروی انتظامی از سال 81 به این موضوع ورود پیدا کرد. ما در همان سال با روانشناسان،‌ کارشناسان علوم تربیتی و روانپزشکان در زمینه مسایل و مشاوره های اجتماعی صحبت و آنها را به همکاری دعوت کردیم.

 

معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی نیروی انتظامی امروز یک مرجع تخصصی در نظام محسوب می شود، تصریح کرد: همچنین در حوزه بین المللی را یک کار بی نظیر در پلیس جمهوری اسلامی ایران قلمداد شده است.

 

سردار نوریان خاطرنشان کرد: ما مددکاران اجتماعی را که 30 سال سابقه در مشاوره و مددکاری کردند در کلانتری ها به همکاری دعوت کردیم. سطح تخصصی کارشناسان مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا بسیار بالاست و همچنین بعضی از این کارشناسان به زبان های خارجی تسلط کامل دارند.

 

وی با اشاره به اهداف مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی نیروی انتظامی اظهار کرد: ایجاد رابطه نزدیک، صمیمی و اعتماد بین مردم و پلیس یکی از اهداف مهم ما در راه اندازی این مراکز است.

 

وی آگاه سازی جامعه نسبت به خطرات تهدیدکننده را یکی دیگر از اهداف این مراکز عنوان کرد و افزود: در 4 دهه گذشته تهدیدات هر مقطع با مقطع بعدی متفاوت است و تنوع بیشتری پیدا کرده است تا جایی که مردم در حل مسایل پیرامونی خود نیز به شدت با مشکل مواجه اند لذا راه اندازی این مراکز می تواند در کاهش این مسایل و مشکلات جامعه نقش مهمی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه شناسایی و ریشه یابی رفتارهای نابهنجار و بزهکار نیز از دیگر اهداف راه اندازی مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی است، خاطرنشان کرد: ما برای بررسی و حل این مسایل باید از روش های علمی استفاده کنیم برای اینکه حل مسایل و مشکلات روانی زمان بر است لذا باید با دقت و با شیوه های علمی مورد بررسی قرار گیرد.

 

معاون اجتماعی ناجا اظهار کرد: حمایت های روانی و اجتماعی از خانواده های بزه دیدگان و قربانیان و همچنین کنترل و مقابله با آسیب های اجتماعی نیز جزو اهداف ما در راه اندازی این مراکز بودند.

 

سردار نوریان با اشاره به اهمیت خدمت به مردم اظهار کرد: کار افسران جوان در کلانتری ها خدمت به مردم است. خدمت اولیه شامل تمام خدمات اولیه ای است که دولت سازوکار آن را آماده کرده و ما هم موظف به ارایه این خدمات هستیم. نوع دیگر خدمت عالیه است که موجب هدایت، رشد و تعالی دیگران می شود. یک زمانی خدمت با دریافت حقوق انجام می شود ولی در مواقعی هم برای رضای خداوند صورت می گیرد که باید با خلوص نیت انجام شود بنابراین شما باید در هر جایی از نظام که کار می کنید هم از طهارت ظاهری و هم از طهارت باطنی برخوردار باشید.

 

سردار نوریان با بیان اینکه باید افراد مطمئن و امین وارد مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی شوند، تصریح کرد: برخی از افراد با لباس مشاوره به قصد سوءاستفاده وارد این مراکز می شوند به هر حال شما سعی کنید به هیچ وجه تطمیع نشوید.

 

وی در ادامه با بیان اینکه انگیزه الهی داشتن و اعمال خیرخواهانه از جمله ویژگی های مهمی است که مشاوران و مددکاران اجتماعی باید داشته باشند، گفت: همچنین شما باید در انجام وظایف خود داد و ستد نداشته باشید یعنی نفع شخصی در کارهای شما وجود نداشته باشد و خدمت شما بی منت باشد.

 

سردار نوریان تصریح کرد: شما مشاوران باید اخلاق، رفتار، ادب و احترام در برابر مردم داشته باشید. مردم به دانش شما نگاه نمی کنند بلکه اعمال و رفتار شما بیشتر مورد توجه آنها است بنابراین سعی کنید در انجام مشاوره های خود ابتدا اعتمادسازی در مخاطب کنید و نباید روش های شما مغایرت با آموزه های دینی داشته باشد بنابراین انطباق با آموزه های دینی شرط اولیه در انجام مأموریت های ناجاست.

 

معاون اجتماعی نیروی انتظامی در ادامه افزود: نزدیک به دو دهه است که مراکز و مشاوره های مددکاری اجتماعی در نیروی انتظامی فعالیت می کنند. کارشناسان و مدیران این حوزه نشان دادند که امین مردم هستند، بنابراین جان و آبروی مردم برای ما از هر چیزی مهم تر است.

 

وی با بیان اینکه حدود 70 درصد از پرونده های مشاوره به سازش می انجامد، اظهار کرد: تمام فعالیت های پلیس بر اساس اقدامات علمی و تخصصی انجام می پذیرد و مقرر شده است از اوایل سال آینده تمام پاسگاه های نیروی انتظامی نیز مجهز به مراکز مددکاری و مشاوره اجتماعی شوند.

 

وی بیان کرد: ما باید سعی کنیم دسترسی مردم به پلیس و خدمات تخصصی را تسهیل کنیم و همچنین از شرکای اجتماعی در مقیاس محله ای برای حل مشکلات مردم بهره بگیریم.

 

وی خطاب به دانش آموختگان گفت: شما موظفید در حوزه استحفاظی کلانتری خود کلیه افرادی را که در رشته های مرتبط با مشاوره و مددکاری اجتماعی تحصیل می کنند را شناسایی و از اطلاعات و تخصص آنها در حل مشکلات محلات استفاده کنید، بنابراین تشکیل هسته ای مشاوره های مردمی متصل به پلیس یک اقدام مهم است که باید در ناجا انجام شود.

 

وی با اشاره به شناسایی پیش نشانگرهای جرم و آسیب به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم ناجا اظهار کرد: این موضوع باید در دستور مددکاری اجتماعی قرار بگیرد.

 

 وی بیان کرد: توانمندی پلیس باید در هسته های مردمی و مشاوره در قسمت پیشگیری، جرم و بزه افزایش یابد و ما در محلات باید بسترهای جرم و بزهکاری را شناسایی و مسایل و مشکلات محدوده خود را بررسی کنیم.

 

وی با بیان اینکه نظم در کار و گزارش نویسی بسیار مهم است، اظهار کرد: شما باید این گزارش ها را به مراکز مشاوره ارجاع دهید تا به کمک سایر پلیس های تخصصی مورد بررسی قرار گیرند.

 

وی با اشاره به استانداردسازی مهارت ها افزود: طبق گزارش ها بیشتر افرادی که در مراکز مختلف کار می کنند باید از لحاظ مهارتی تحت آموزش قرار بگیرند، بنابراین مراکز مشاوره و مددکاری پلیس باید استانداردسازی را جزو برنامه های خود قرار دهند.

 

وی با اشاره به طراحی الگوها و مدل های مداخله ای مددکاری اجتماعی خاطرنشان کرد: ما این اقدام را با کمک اساتید دانشگاه ها انجام می دهیم.

 

وی با اشاره به ارتقای تاب آوری روانی در جامعه به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم پلیس تصریح کرد: شرایط اقتصادی، تحریم ها و اصطحکاک هایی که در جامعه وجود دارد باعث رفتارهایی مانند خشونت و خشم در جامعه می شود لذا باید این مسایل را در اولویت برنامه های خود قرار دهیم. 

 

وی در پایان گفت: اطلاع رسانی، انتقال به موقع پیام ها به جامعه از دیگر برنامه های مهمی است که باید در پلیس مورد توجه قرار گیرد.

 

 

 

 

کد خبر 749208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha